2024.július.28. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

ACE Telecom: siker a válság idején

7 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/47717"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/home_but.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="97" /></a></span> <p>„Válság alatt is növekedett az ACE Telecom" - ez volt a vezérgondolata a távközlési cég  2011. február 22-én tartott tájékoztatójának. <em>Strelisky Ádám,</em>  a cég egyik ügyvezetője, résztulajdonosa (<em>Farmosi Attila </em>mellett), elmondta,  az ACE Telecom  2010-ben  494 millió Ft árbevételt ért el,  ami  21,3%-al haladja meg a megelőző évi  407 millió Ft-os értéket.</p><p>

 home but.thumbnail

„Válság alatt is növekedett az ACE Telecom" – ez volt a vezérgondolata a távközlési cég  2011. február 22-én tartott tájékoztatójának. Strelisky Ádám,  a cég egyik ügyvezetője, résztulajdonosa (Farmosi Attila mellett), elmondta,  az ACE Telecom  2010-ben  494 millió Ft árbevételt ért el,  ami  21,3%-al haladja meg a megelőző évi  407 millió Ft-os értéket.

 home but.thumbnail

„Válság alatt is növekedett az ACE Telecom" – ez volt a vezérgondolata a távközlési cég  2011. február 22-én tartott tájékoztatójának. Strelisky Ádám,  a cég egyik ügyvezetője, résztulajdonosa (Farmosi Attila mellett), elmondta,  az ACE Telecom  2010-ben  494 millió Ft árbevételt ért el,  ami  21,3%-al haladja meg a megelőző évi  407 millió Ft-os értéket.

A felmutatott növekedés forrásai:

-a rugalmas és minőségi internet-szolgáltatások iránti keresletnövekedés,

-a folyamatosan bővülő hálózat, a nagyobb ügyfélszám elérés.

Az ACE Telecom  2010-ben az árbevétel több mint 24%-át,  összesen 121 millió Ft-ot költötte fejlesztésekre, hasonló mértékű beruházások szerepelnek terveik között a 2011-es évben is.

A magyar tulajdonú ACE Telecom, a hazai internet-szolgáltató piac  meghatározó szereplői közé pozícionálja magát.  A fentiek adatok szerint, a cég a gazdasági válság ellenére 2010-ben is az előző évekre jellemző lendülettel növelte árbevételét.  A növekedés folytatása az elmúlt öt évben a cégnél elért, átlagosan 20%-os növekedésnek, ezt a tendenciát tartotta az ACE az elmúlt évben is.  

Az ügyvezető igazgató elmondta, az elmúlt évben, a bizonytalan piaci kilátások és a váratlan állami szankciók ellenére az ACE-nél kulcsfontosságú módon kezelték a folyamatos fejlesztéseket, a szolgáltatások kiváló szinten tartása és a versenyképesség megőrzése érdekében, amire rendszeresen az árbevétel legalább 20%-át fordítják.

Melyek voltak a konkrét lépések?

A stratégiai hálózat-felvásárlások mellett, a vállalat 90 km-ről 135 km-re bővítette optikai gerinchálózatának hosszát, ez köti össze a fő bázisállomásokat, két, egymástól független hálózati gyűrűt alakítottak ki,  ami megnövelte a rendelkezésre állás szintjét (egy ponton adódó meghibásodás nem blokkolja a hálózat többi résztvevőjét).

Redundáns központi corn-switcheket vezettek be, a központi meghibásodásokból eredő kiesések megelőzésére.

A kapcsolóeszközök kapacitását növelték, jövőbe mutató kapacitás-tervezéssel. A hálózati hibák lehetséges megelőzését egyedi fejlesztésű hálózatmonitorozó rendszer segíti, amely valós időben figyeli a hálózati aktív eszközöket. Mire az ügyfelek betelefonálnak a hiba jelzésére, addigra már az ACE-nél tudnak róla és intézkedés is történik az elhárításra. (Erősen növeli a bizalmat.) A hálózati szervereket virtualizációs technikákkal optimalizálták, növelve a redundanciát.

Összességében, a pozitív eredmények mögött a cégvezetés elsősorban a rugalmas-, jóminőségű internet szolgáltatások iránti kereslet növekedését látja.  A nehéz gazdasági helyzetben a cégek keresik a megbízható szolgáltatások megfizethető alternatíváját.  Az ACE Telecom 2010-es árbevételének 80%-át  a vállalati, míg 20%-át  a lakossági internet szolgáltatásból származó bevételek alkották.

A folyamatosan bővülő területi lefedettség, a nagyobb ügyfélszám forrása:  az ACE Telecom ma már Budapest területének és agglomerációjának 96%-át lefedi.

Az ügyfélkör megoszlása;

2 ezer szerződésük van,  ebből az  üzleti szférában 64%-, egyéni 36%.  (Ez háromezer bekötött végpontot, internet hozzáférést jelent összesen.)

A bővítés felvásárlási forrásai:

-a Wnet Internet Kft.  Rétság és környéki hálózatának felvásárlása,

-2010 decemberében a HunNet Hungarian Networks főváros és környéki hálózatának felvásárlása. (Az integráció várhatóan március végéig teljes mértékben lezárul.)  Az év elején az ACE 120 bázis-állomással rendelkezett,

a tranzakció révén 50 új bázisállomással bővült a cég hálózata, ezzel az ACE Telecom  Budapest és környéke legnagyobb mikrohullámú hálózatával rendelkező internet szolgáltatójává fejlődött. 

További hálózati felvásárlásokat is terveznek.

(Magára az ACE  megvásárlására is voltak már megkeresők…)

A kapacitás-bővítésből származó források:

A hálózat bővítése mellett folyamatosan zajlott annak karbantartása és modernizálása is az elmúlt évben.

Az ACE Telecom 2010-ben az árbevétel több mint 24%-át, összesen 121 millió Ft-ot költött fejlesztési beruházásokra, (a magyar piacon, önerősen, banki kölcsön nélkül produkált szám!), s hasonló mértékű beruházásokat terveznek a következő évben is. A beruházások anyagvásárlásokat és nagyobb értékű hálózati berendezéseket tartalmaznak.  

Az ACE Telecom 2011-ben is a műszaki fejlesztésektől, és a minőségi szolgáltatás iránti kereslet növekedésétől várja az árbevétel hasonló arányú növekedését, további piaci pozíció-bővülést.   A beruházások elsősorban az optikai gerinchálózat további bővítését célozzák.  Az elképzelések szerint, idén 50 km új hálózatot építenek (ennek fel már megrendelés szintjén van), a tervek között szerepel új rádiós technológiák bevezetése is,  új, licencelt frekvenciájú,  24 gigaherzes  (nem szabad sávú) mikrohullámú eszközöket tesztelnek.

A fontosabb gerinc-szakaszokat tartalékolva működtetik.

Szervezeti átalakítás a bővülés támogatására:

Az ügyvezető elmondta, a dinamikus bővülés a vállalati szerkezetben is változásra vezetett.   A vállalat méretének növekedése és a megsokszorozódott feladatok miatt átszervezést hajtottak végre az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálása érdekében.  Tervezik a váci iroda nyitása után további vidéki kirendeltségek nyitását is, hogy minél közelebb kerüljenek a fővároson kívül működő vállalatokhoz.

Az alkalmazottak szakmai tudását a cég folyamatosan fejleszti, az elmúlt évben 25%-al nőtt a létszám.

Jelenlegi állása:  41 fő.

A rendelkezésre állás: 

a különböző szintű szolgáltatásoktól függ,  bérelt vonali hiba esetén max.4 órán belül megjelennek annak elhárítására, amely 8 óránál nem szokott tovább tartani, a legkritikusabb körülmények között sem.  

Az 1997-ben alapított hazai internet-szolgáltató vállalat, kis és középvállalatok, illetve a lakosság számára biztosít  internet alapú kommunikációs szolgáltatásokat Budapesten és a környező településeken.

Az ACE Telecom saját, kiterjedt optikai és digitális mikrohullámú gerinchálózattal rendelkezik,  professzionális minőségű internet-szolgáltatásokat célozva.

A kínált termékek:

-kiemelkedő rendelkezésére-állású, nagy sávszélességű (100 megabájt-os) internet szolgáltatás (ma már magánszemélyeknek is),

-a vállalat szolgáltatási portfóliójába tartozó VoIP technológiájú telefonszolgáltatás,

-a városszerte mintegy 70 ponton elérhető WiFi hotspot-szolgáltatás és

-az EventCom szolgáltatás, amelynek keretén belül rövid határidővel létesít kül- és beltéri rendezvényeken alkalmi jellegű internet hozzáférési lehetőséget, akár extrém körülmények között is.

Az ACE Telecom 2010-ben  494 millió Ft árbevételt ért el, a foglalkoztatottak létszáma 40 fő volt,

2011-re hasonló méretű árbevétel növekedést terveznek.

http://www.acetelecom.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.