2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az OSRAM terjeszkedik az energiahatékony világítási rendszerek és világítótestek piacán

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/47908"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/osram.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>  <p>Az OSRAM megvásárolja a németországi Traunreut székhelyű Siteco Lighting GmbH-t a Barclays Private Equity-től - adta hírül a társaság 2011. február 28-án Münchenben.</p><p> 

osram.thumbnail 

Az OSRAM megvásárolja a németországi Traunreut székhelyű Siteco Lighting GmbH-t a Barclays Private Equity-től – adta hírül a társaság 2011. február 28-án Münchenben.

 

osram.thumbnail 

Az OSRAM megvásárolja a németországi Traunreut székhelyű Siteco Lighting GmbH-t a Barclays Private Equity-től – adta hírül a társaság 2011. február 28-án Münchenben.

 

 A Siteco vezető európai világítástechnikai cég, világszerte 1250 fős munkaerővel rendelkezik, és a 2010-es pénzügyi évben 220 millió EUR bevételt ért el. Lámpatesteket és világítási rendszereket gyárt és szállít közületi és kereskedelmi épületek, irodaházak, közterületek, alagutak, repülőterek és sportstadionok számára. A globális világítási piac több mint kétharmadát a világítótestek és világítási rendszerek teszik ki. „E vállalatfelvásárlás révén az OSRAM ezt a kiemelkedő piacot célozza meg. Világítástechnikai komponensek vezető gyártói vagyunk, és ezzel a lépéssel a komplett megoldások szállítása terén már meglévő képességünket kívánjuk tovább növelni. Ez hagyományos energiatakarékos világítási technológiákra, valamint különösen a LED alapú világítótestekre és rendszerekre terjed ki, ahol a legnagyobb növekedésre számítunk" – mondta Martin Goetzeler, az OSRAM vezérigazgatója. Az ügylet még az illetékes trösztellenes hatóság jóváhagyására vár. A felek megállapodtak, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra.

A Siteco világítótesteket gyárt Németországban és Kínában, és 15 európai értékesítési vállalattal, valamint globális értékesítési hálózattal rendelkezik. Ezért a vállalat megvásárlása széles körű piacra jutási lehetőséget kínál az OSRAM számára a világítási megoldások piacán, valamint a beltéri és kültéri világításnál alkalmazott modern termékskála terén.

Az OSRAM továbbá komoly előrelépést érhet el új termékek kifejlesztésében is a Siteco azon gazdag szakmai tapasztalatainak felhasználása révén, amit a cég a végfelhasználókkal, építészekkel, világítástervezőkkel és kivitelezőkkel kialakított együttműködése során halmozott fel. A Siteco kiemelkedő teljesítményei közé tartozik, pl. a müncheni Allianz Arena, a madridi Barajas Repülőtér, és a világ legmagasabb épülete, a taiwani Taipeh Tower világítása. A termékösszetétel és az alkalmazás terén a Siteco portfoliója ideálisan kiegészíti az OSRAM és a Traxon Technologies által 2008-ban létrehozott vegyes vállalat termékskáláját.

Az innovatív, energia-hatékony világítási megoldások iránti kereslet egyre nagyobb iramban folyamatosan nő. Az alkotóelemek, világítótestek és világítási rendszerek teljes piaca az elemzők szerint jelenleg hozzávetőleg 45 milliárd eurót tesz ki, amelynek több mint kétharmada a világítótestekre és világítási rendszerekre szakosodott. A félvezető alapú technológiák, nevezetesen a LED-ek és OLED-ek (organikus fénykibocsátó diódák) által állandó megújulásra ösztönzött piac egésze 2016-ra valószínűleg kb. 65 milliárd euróra fog növekedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.