2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kutatás az okostelefonokról

2 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/47932"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/image0013032.jpg" border="0" width="72" height="67" /></a></span>Lakossági online kutatást készít az Ipsos Zrt. a hazai okostelefon-piacról, amelyben a használati trendeket, véleményeket és attitűdöket vizsgálják. Az eredmények áprilisban látnak napvilágot. </em></p><p>

image0013032Lakossági online kutatást készít az Ipsos Zrt. a hazai okostelefon-piacról, amelyben a használati trendeket, véleményeket és attitűdöket vizsgálják. Az eredmények áprilisban látnak napvilágot.

image0013032Lakossági online kutatást készít az Ipsos Zrt. a hazai okostelefon-piacról, amelyben a használati trendeket, véleményeket és attitűdöket vizsgálják. Az eredmények áprilisban látnak napvilágot.

A felmérés a 2010 tavaszi vizsgálat megismétlése kibővített kérdőívvel – az elmúlt egy évben megjelent új trendek, például a táblagépek vizsgálatával. A kutatás lehetővé teszi annak megállapítását, hogy mennyit fejlődött Magyarországon egy év alatt az okostelefon-piac. Az adatok első bemutatására a 2011. április 6-án megrendezendő Smartmobil '11 konferencia keretében kerül sor (http://www.smartmobilhq.hu/).

A kutatásból a többi között kiderül, milyen márkájú készülékeket használ a lakosság, illetve hogyan, s elsősorban mire használja azokat. Külön kérdés vizsgálja, hogy szeretnének-e az emberek okostelefont, illetve táblagépet vásárolni – illetve, ha nem, akkor mi áll az elutasítás mögött. A kutatás fel kívánja tárni, mennyire ismerik az emberek idehaza a főbb okostelefon operációs rendszereket, továbbá vásárolnának-e iPhone-t, androidos készüléket vagy Windows Phone-t.

Az Ipsos célja, hogy a felmérés a hazai okostelefon-piac egyik alapkutatásává válhasson. A kutatást támogatók teljes körűen hozzáférhetnek az idei és a tavalyi adatokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.