2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Még gyorsabb mobilinternet mindenkinek – hálózatfejlesztés a Vodafone-nál

5 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/48049"></a></span>  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/48044"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image11_16.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="72" /></a></span>A magyar telekommunikációs iparág legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét jelentette be dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és Gao Jian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete jelenlétében Jiang Huanquan, a Huawei Észak- és Közép-Kelet Európáért felelős alelnöke és dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója. </p><p> 

 

image11 16.thumbnailA magyar telekommunikációs iparág legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét jelentette be dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és Gao Jian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete jelenlétében Jiang Huanquan, a Huawei Észak- és Közép-Kelet Európáért felelős alelnöke és dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

 

 

image11 16.thumbnailA magyar telekommunikációs iparág legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét jelentette be dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és Gao Jian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete jelenlétében Jiang Huanquan, a Huawei Észak- és Közép-Kelet Európáért felelős alelnöke és dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

 

mg 2757.thumbnailA beruházás eredményeképpen hazánk szinte minden lakosa számára elérhető lesz a Vodafone mobilinternetes hálózata, ezzel jelentősen hozzájárulva Magyarország gazdasági fejlődéséhez. A hálózatfejlesztéssel a Vodafone magyarországi befektetéseinek összértéke megközelíti a 1,5 milliárd eurót.

mg 2968.thumbnailA fejlesztés a Vodafone-nál a 2007-ben megkezdett hálózati modernizáció következő szakasza lesz, amely jelentős mértékben elősegíti a magyarországi digitális infrastruktúra fejlődését. Ennek keretében lecserélik a 2G, és bővítik a 3G hálózati elemeket, és további közel 400 bázisállomást építenek. Ez azt jelenti, hogy – hazánkban mindezidáig egyedülálló módon – a nagysebességű mobilinternet hálózat lakossági lefedettsége is közel 99%-osra bővül, amely számos, a szélessávú internettől korábban elzárt település számára hozhatja el a „digitális Kánaánt". A leszakadó térségek érdekeit figyelembe véve a modernizáció során a Vodafone tervei szerint első lépésben olyan területek fejlesztésére kerül sor, ahol korábban egyáltalán nem volt elérhető a nagysebességű mobilinternet, sőt még a vezetékes internet sem minden esetben.

mg 2982.thumbnailA hálózatfejlesztés eredményeképp a Vodafone teljes hálózata LTE (4G) képes lesz. A vállalat továbbra is élen jár a 3G technológia lehetőségeinek még hatékonyabb kiaknázásában, továbbfejlesztésében és elterjesztésében, ezzel párhuzamosan azért kezdte el tavaly az LTE tesztelését, hogy a piaci igényeknek megfelelően mindig a legkorszerűbb technológiával szolgálja ki ügyfelei növekvő igényeit.

mg 3043.thumbnailA Vodafone bízik a magyar gazdaság fejlődésében, így annak ellenére, hogy a vállalatra nagy terheket ró a válságadó bevezetése, folytatja befektetéseit Magyarországon, és fejleszti hálózatát. A beruházás célja, hogy ügyfelei az ország minden pontján a legjobb hang- és a leggyorsabb mobilinternet szolgáltatásokhoz jussanak hozzá.

mg 3078.thumbnailMivel az új bázisállomások és egyéb hálózati elemek a legkorszerűbb technológiát képviselik, a Vodafone hálózata nemcsak a mobilinternet sebessége és lefedettsége, hanem különlegesen alacsony energiafogyasztása szempontjából is élenjáró lesz.

Az első, teljes mértékben magyarországi kis- és középvállalkozó beszállítók közreműködésével legyártott Vodafone-Huawei bázisállomást a sajtótájékoztatón a Huawei nevében Jiang Huanquan adta át ünnepélyes keretek között dr. Beck Györgynek.

Dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter elmondta: „Példaértékűnek tartom a Vodafone és a Huawei több évre visszanyúló együttműködését. Nem csupán egy erős és tartós kapcsolatról van ugyanis szó egy kínai és egy magyar nagyvállalati szereplő között, hanem egy olyan közös vállalkozásról, amely a közösség érdekét rendkívül hasznosan, többféle módon szolgálja. Mindenképpen elismerésre méltó, hogy egy olyan időszakban, amikor a világgazdaság éppen egy hatalmas recesszióból próbál kilábalni, a világ egyik legnagyobb telekommunikációs cége, a Vodafone erőforrásait mozgósítva fektet be a jövőbe és ennek a jelentős beruházásnak az élére áll, elősegítve a magyar gazdaság élénkítését és a hátrányos helyzetű területek fejlesztésével a versenyképesség növelését is."

„2010 a mobilinternet éve volt a Vodafone-nál: a vállalat megmásfélszerezte ügyfelei számát, miközben négyszer annyi okostelefont adott el, mint egy évvel korábban. Világos tehát, hogy a magyar piacon is egyre nagyobb az igény a fejlett, nem vezetékhez kötött internetes megoldásokra. A Vodafone, amely az elmúlt tíz évben a legtöbbet fektetett be a telekommunikációs szektorba, Magyarországon is a mobil távközlés fejlődésének motorja, a nagysebességű mobilinternet bevezetésének zászlóvivője. Számunkra a hálózatmodernizáció egy olyan hosszú távú befektetés, amely nemcsak a kései piacra lépésből származó versenyhátrányok leküzdésében, a tavalyi ügyfélszerzési tendencia felerősítésében kiemelkedően fontos, hanem Magyarország gazdasági fejlődéséhez, illetve a magyar gazdaság versenyképességének növeléséhez is markánsan hozzájárulhat" – hangsúlyozta dr. Beck György.

A Huawei a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltató vállalata. Éves bevétele 2009-ben elérte a 21,8 milliárd amerikai dollárt, amelyből a nettó eredmény 2,7 milliárd amerikai dollárt tett ki. Termékeivel, üzleti megoldásaival több mint 100 országban van jelen, és a Föld lakosságának egyharmada számára biztosítanak különböző telekommunikációs szolgáltatásokat. A cég 95 000 embert foglalkoztat. Az alkalmazottak 46 százaléka a kutatási, fejlesztési területeken dolgozik. A cég évente közel 2 000 új fejlesztéssel jelentkezik.

„Nagyon örülünk annak, hogy tovább erősíthetjük a Vodafone Magyarországgal ápolt kapcsolatunkat, és ezáltal a legkorszerűbb mobilinternetes megoldásokat tehetjük elérhetővé a magyar előfizetők számára. Az együttműködés jól példázza SingleRAN@Broad és IP Microwave megoldásaink rugalmasságát, amelyek a nagy sávszélesség, a bő kapacitás és az alacsony költségek kiváló kombinációját nyújtják. A Vodafone Magyarországgal közösen azon dolgozunk, hogy olyan csúcsminőségű, innovatív és teljeskörű szolgáltatást hozzunk létre, amely tovább gazdagítja a magyarok kommunikációs lehetőségeit" – mondta Jiang Huanquan.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.