2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2011. augusztus 12-20. között: Második Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/48070"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kapos.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>A tavalyi rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott, a szervezők idén is újra minőségi komolyzenei és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Kaposvárra. Az összeállított program április elsejétől olvasható.</p><p>

 kapos.thumbnail

A tavalyi rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott, a szervezők idén is újra minőségi komolyzenei és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Kaposvárra. Az összeállított program április elsejétől olvasható.

 kapos.thumbnail

A tavalyi rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott, a szervezők idén is újra minőségi komolyzenei és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Kaposvárra. Az összeállított program április elsejétől olvasható.

Az idei programot nézve, ismét előtérbe kerül a szervezők filozófiája az élvezet szabadsága. „Mind az előadókat, mind a műveket tekintve változatos, izgalmas és magas színvonalú előadásokra számíthat a közönség. Kiemelkednek, az idén 75 éves Steve Reich Tehillim vagy Perényi Miklós előadásai."- mondta Bolyki György, a fesztivál igazgatója.

Idén is a világ legértékesebb és legérdekesebb zeneművészei lépnek fel és merőben új oldalukról mutatkoznak meg. A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. A program gazdagságát az is mutatja, hogy a régizenei műveket többségében korabeli hangszereken adják majd elő, és a legismertebb cigány, klasszikus szerzők művei is bemutatásra kerülnek.

A fesztiválon fellépnek többek között Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexei Ogrintchouk, Lendvai József, Keller András, Colin Currie és Jose Gallardo – akit a legtöbben Schiff Andráshoz hasonlítottak.

A részletes programot a fesztivál hivatalos honlapján, a http://www.kaposfest.hu/ oldalon olvashatják. A jegyeket, pedig megtalálják az országos hálózatokban. A rendezvény közösségi oldalához érdemes csatlakozni, mert itt folyamatosan, újabb információkról értesülhetnek. http://www.facebook.com/pages/Kaposvar-Chamber-Music-Festival/290092867220

Németh Krisztina

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.