2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nőies férfiak, férfias nők – KI AZ ÚR A HÁZNÁL?

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/48116"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/MosogatPasi.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="92" /></a></span> <p>A djuice U26 Clubshop 2011. március 9.18 órakor ismét óriási viták helyszíne lesz. Most is, mint mindig:nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel! </p><p>

 mosogatpasi.thumbnail

A djuice U26 Clubshop 2011. március 9.18 órakor ismét óriási viták helyszíne lesz. Most is, mint mindig:nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel!

 mosogatpasi.thumbnail

A djuice U26 Clubshop 2011. március 9.18 órakor ismét óriási viták helyszíne lesz. Most is, mint mindig:nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel!

Nőies férfiak, férfias nők – korábban még senki sem értette volna ezeket a kifejezéseket, de manapság nem ritka a GYES-en lévő, babakocsit tologató apuka és a karrierista, kenyérkereső nő. Az U26 Vitaszínház következő felvonásában március 9-én, szerdán este 6 órakor fiatal fiúk-lányok ütköztetik véleményüket az U26 clubshop-ban, az Eiffel téren. Hogy mi a társadalom rendje, mondhatjuk-e, hogy új dimenzióba került a világ a nemek harca terén? Talán kiderül. Kemény küzdelem lesz.

Megváltoztak a hagyományos férfi és női szerepek és nem csupán átmeneti csoportjait alkotják a modern társadalmaknak: ez a változás a munkavállalást, a családi viszonyokat és minden mást is befolyásol, kérdés, hogy pozitív, vagy negatív irányt jelent ez? A családok életét átszövik a nemi szerepek a jövedelemszerzéstől az otthoni munkamegosztáson vagy a szexualitáson át, a döntésekben és a konfliktusokban vállalt szerepekig. A családfő intézménye hierarchikus viszonyt jelent a családtagok között, ő a döntéshozó.

Hagyományosan a férfi a családfenntartó, az erő, a biztos pont, maga a tökéletes Adonisz, aki védelmezi családját és tartja fenn az egyensúlyt. Manapság azonban sokszor láthatunk nőket, családfenntartó anyákat, akik a férfi irányítása nélkül is kitalálnak a labirintusból és könnyen veszik az akadályokat. Olyan férfias tulajdonságok, mint határozottság, keménység, rámenősség, kezdeményezés megjelent a női magatartásban is. A nők az élet számos területén a férfiak riválisaiként jelennek meg. De vajon hogyan élik meg ezt a férfiak? Az asszonynak a konyhában, férfiembernek pedig a vadászmezőkön a helye? 2011-ben is? Hogyan gondolkodnak erről a mai fiatalok? Visszatérnének inkább a régi kerékvágásba, vagy pedig még jobban átalakítanák a nemi szerepeket?

Választ kapunk minden kérdésre, többek között az alábbiakra is a következő U26 Vitaszínház alkalmával:

Miért kapnak kevesebb fizetést a nők ugyanazért a munkáért, mint a férfiak?

Van-e olyan, ami a nő dolga, amit csak ők tudnak csinálni?

Más-e a helye a férfiaknak, mint a nőknek a társadalomban?

Ártanak-e a feministák a nők megítélésének? És a plázacicák?

Elvárjuk a férfiaktól a kockahasat? És a nőktől a soványságot?

Nagyobb szüksége van a gyereknek az anyjára, mint az apjára?

Beleszólhatnak-e mások abba, hogy a nők hogyan legyenek anyák?

Figyelembe vehető-e, hogy férfi, vagy nő az alkalmazott?

Jó-e, ha változnak a nemi szerepek?

Járhat-e kedvezmény azért, mert valaki nő?

Időpont: 2011. március 9., szerda 18:00!

Helyszín: U26 Clubshop, 1065 Budapest Teréz krt. 55-57. (Eiffel tér)

Németh Krisztina

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.