2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Amikot az íz és az esztétikum egyaránt fontos: Costa Flat White kávé megjelent a Costa kávézók hazai hálózatában

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/48248"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/cos1.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="46" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span> <p>Mi a Costanál régóta keressük már a tökéletes kávé titkát, és úgy tűnik, a sok munka meghozza az eredményét. A Costa  az Allee bevásárló központban lévő üzletében sajtótájékoztató keretében március első napján mutatta be legújabb kávékülönlegességét.</p><p>

 1.1.

Mi a Costanál régóta keressük már a tökéletes kávé titkát, és úgy tűnik, a sok munka meghozza az eredményét. A Costa  az Allee bevásárló központban lévő üzletében sajtótájékoztató keretében március első napján mutatta be legújabb kávékülönlegességét.

 1.1.

Mi a Costanál régóta keressük már a tökéletes kávé titkát, és úgy tűnik, a sok munka meghozza az eredményét. A Costa  az Allee bevásárló központban lévő üzletében sajtótájékoztató keretében március első napján mutatta be legújabb kávékülönlegességét.

2.2.A Flat White a Lattenél krémesebb jellege és a Cappucinonál intenzívebb íze révén – március elsejei bevezetése után – a kávé igazi rajongói számára elhozza azt az ízt, amelyre régóta vágynak.

3.3.A bevezetést egy hosszú angliai és budapesti kutatómunka előzte meg. Ez folyamatos fejlesztést és felkészítő tréninget jelentett világszerte több mint 6000 Costa barista számára. A kávézólánc esetében most nemcsak az íz volt fontos, hanem egy újabb szintre léptek: a terméknek esztétikusnak is kell lennie.

4.4.A piackutatások eredményeit vizsgálva fény derült egy olyan kávéfogyasztó rétegre, amely igényt tart egy ízben a Latte és a Cappucino között félúton álló, kevésbé tejes és lágyabb ízű kávéra..

5.5.Itthon a világ vezető baristái közé tartozó Molnár Attila, a Costa Coffee Operációs Managere képezte ki arra Costa baristáit, hogyan készítsenek tökéletes Flat Whitot. A tréning során el kellett sajátítania minden Costa baristának a "latte art" alapjait, hiszen ennek a kávékülönlegességnek elengedhetetlen eleme a tetejét díszítő Rosetta minta.

cos6.thumbnail 6. A Flat White bevezetése óta már több országban az egyik legkedveltebb termékké vált. Ausztráliában és Új-Zélandon például – a két országban, amely feltehetőleg először készített Flat White-ot – a leggyakrabban vásárolt termék. Tökéletessé fejlesztése viszont kizárólag a Costa baristák egyedi tehetségének és precizitásának köszönhető.

7.7.Nem titkolt tény, hogy a Flat White bevezetésébe nagy reményeket fektettek. Úgy gondoltákk, hogy ez a kávékülönlegesség rövid időn belül hasonló népszerűségre tesz szert, mint a jelenlegi kedvencek, a Cappucino és a Latte.

.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.