2024.augusztus.03. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Évértékelő a Bayer Hungária Kft.-nél

11 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/48534"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/untitled.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="42" /></a></span> <p>2011. március 23-án tartotta évértékelőjét . a Bayer Hungária Kft. Budapesten. A Bayer Hungária Kft.  részéről a rendezvényen részt vett: <em>Dr. Gerhard Waltl</em>,  ügyvezető igazgató,  Bayer Hungária Kft., <em>Bayer Schering,</em>  Pharma üzletágvezető, <em>Dr. Aladics Balázs,</em>  értékesítési vezető, Bayer HealthCare,  AnimaI Heath Állategészségügy/ <em>Józsa János,</em>  üzletág vezető, Bayer HealthCare,  Consumer Care / vény nélküli gyógyszerek,<em>Matyasovszky István, </em>marketing vezető, <em> </em>Bayer CropScience /Növényvédelem, <em>Ladányi Gábor,</em>  Bayer MaterialScience, / Anyagtudomállyok,<em>Dr.</em> <em>Horváth Győző,  </em>Bayer HealthCare Pharmaceuticals /vényköteles gyógyszerek,<em>Alföldi Mária,  </em>Bayer Hungáría Kft , kommunikációs vezető.</p><p>

 untitled.thumbnail

2011. március 23-án tartotta évértékelőjét . a Bayer Hungária Kft. Budapesten. A Bayer Hungária Kft.  részéről a rendezvényen részt vett: Dr. Gerhard Waltl,  ügyvezető igazgató,  Bayer Hungária Kft., Bayer Schering,  Pharma üzletágvezető, Dr. Aladics Balázs,  értékesítési vezető, Bayer HealthCare,  AnimaI Heath Állategészségügy/ Józsa János,  üzletág vezető, Bayer HealthCare,  Consumer Care / vény nélküli gyógyszerek,Matyasovszky István, marketing vezető,  Bayer CropScience /Növényvédelem, Ladányi Gábor,  Bayer MaterialScience, / Anyagtudomállyok,Dr. Horváth Győző,  Bayer HealthCare Pharmaceuticals /vényköteles gyógyszerek,Alföldi Mária,  Bayer Hungáría Kft , kommunikációs vezető.

 untitled.thumbnail

2011. március 23-án tartotta évértékelőjét . a Bayer Hungária Kft. Budapesten. A Bayer Hungária Kft.  részéről a rendezvényen részt vett: Dr. Gerhard Waltl,  ügyvezető igazgató,  Bayer Hungária Kft., Bayer Schering,  Pharma üzletágvezető, Dr. Aladics Balázs,  értékesítési vezető, Bayer HealthCare,  AnimaI Heath Állategészségügy/ Józsa János,  üzletág vezető, Bayer HealthCare,  Consumer Care / vény nélküli gyógyszerek,Matyasovszky István, marketing vezető,  Bayer CropScience /Növényvédelem, Ladányi Gábor,  Bayer MaterialScience, / Anyagtudomállyok,Dr. Horváth Győző,  Bayer HealthCare Pharmaceuticals /vényköteles gyógyszerek,Alföldi Mária,  Bayer Hungáría Kft , kommunikációs vezető.

Dr. Gerhard Waltl  ügyvezető igazgató adott általános áttekintést a cég éves tevékenységéről, terveiről.

A céget vezérlő gondolat:  Science for better life – A tudomány a jobb életminőségért

Ezt a gondolatot a cég három jellemző üzletága valósítja meg;

-az egészségügyi üzletág,  a betegségek megelőzését, enyhítését, gyógyítását szolgálva,

-a növényvédelmi üzletág, a jobb minőségű élelmiszerek előállítására, megoldások a minőség javítására,

-az anyagtudományi üzletág,  keresve a válaszokat a csökkenő energia-források jobb kihasználására, az energia és a csúcsminőség kérdéseire.

2010. év végén a Bayer világszerte 114.400  alkalmazottat foglalkoztatott,  éves értékesítése 35 milliárd eurót jelentett, 291 leányvállalatot számlált, K + F-re  3 milliárd eurót fordított.

A világpiacon jelenlevő Bayer vállalatok területi megoszlása;  

Európa – 40%

Észak- Amerika – 20%

Ázsia és Óceánia – 21%

Latin-Amerika – 16%

A cégnél úgy érzik, a három üzletág válaszolni képes azokra a kihívásokra, melyekkel az emberiség ma szembenéz;  a népességszám-robbanással, a társadalom elöregedésével. Ezek a folyamatok súlyos, megoldandó kérdéseket vetnek fel, melyekre válaszolni kíván a Bayer. A növekvő népességszám felveti az élelmezés problémáját, megoldásához nem csak az élelmiszer-mennyiség növelésére, de minőségének javítására is gondot kell fordítani, erőforrásokat allokálni, ehhez tud a Bayer hozzájárulni. Az energia-források és általában az erőforrások jobb és hatékonyabb felhasználásához csúcsminőségű anyagok előállítására van szükség, az anyagtudományi üzletágban a Bayer ezen dolgozik.

A cég tevékenységét a valódi innovációra alapozza, a K+F-re fordított összeg a cégnél ezért is jóval magasabb az előző évinél.  A beruházások csaknem kétharmadát az egészségügyi üzletág kapja,   23%-át a növényvédelem.

Az egészségügyi részlegben 55 ezer alkalmazottal dolgoznak, ez mintegy fele az összlétszámnak.

Az értékesítés felét is ez a részleg produkálja, a profit ebben az üzletágban 40 millió euró.

Az eü. részleg négy divíziója:

-orvos-ellátás  – a vér glukóz-szintjének mérésére szolgáló eszközök, (ez Magyarországon nincs képviselve),

-egészségügyi ellátás – nem-vényköteles gyógyszerek, valamint vitaminok a humán- és állat-egészségügy számára.

    A humán ellátásban speciális- és nőgyógyászati készítmények szerepelnek.

    Az állat-egészségügyben két ágazat szerepel: 

         -haszonállatok tápellátása, 

         -kedvenc-állatok ellátása,

A növényvédelmi részlegben  20.200 alkalmazott dolgozik,  az értékesítés 2010-ben 6,8 millió euró,  a profit pedig  1,2 millió euro volt.

A növényvédelmi részleg három divíziója:

-nemesítési tudományok (Magyarországon nincs jelen),

-környezetvédelem –  professzionális és konzum termékek kártevők ellen,

növényvédelem, mint fő tevékenységi kör –  gyomirtók, gomba-ellenes szerek, rovarirtó szerek, csávázó szerek.

A magyarországi piacon a növényvédelmi szerek terén a Bayer piacvezető.

Az anyagtudományok részlegében 14.200 alkalmazott dolgozik,  az értékesítés 2010-ben 10,2 millió euró,  a profit pedig 1,3 milliárd euró volt. A divízióban polikarbonátok, poliuretán, festékek, lakkok, ragasztók és szigetelő anyagok előállítása zajlik. Alkalmazási példa; egy autó bevonó festéke és az alkalmazott lakk ebben a részlegben készül, hasonlóan az autó cd-lejátszójába helyezett cd-lemezhez.

A cég által képviselt fenntarthatósági gondolat a mindennapok gyakorlatában integrált rendszer keretén belül valósul meg.  A Bayernél vallják;  nem elegendő csak a portfólióra összpontosítani,  oda kell figyelni az üzleti tevékenység mikéntjére is;  nagyon fontosnak tartják a vállalati társadalmi felelősség-vállalást.  A fenntarthatóság vonatkozásában, a vállalat által előállított termékeknél fontos szempont, hogy a jövőben is megfeleljenek a minőségi elvárásoknak.  Ezen gondolatok gyakorlatba vitele jegyében indítottak projekteket.  

Az egészségügyet tekintve, a cégnél úgy gondolják, globális szinten nagy jelentősége van a családtervezésnek, a Bayernél ez a fogamzás-gátló termékek előállításában jelenik meg. A Bayer az orális fogamzás-gátlók piacán vezető szerepet tölt be, hangsúlyosan támogatja emellett a családtervezési programokat.

A kevéssé ismert, negligált betegségek tekintetében a Bayer szorosan együttműködik a  WHO-val is olyan gyógyszerek előállítására, melyek ezen a területen alkalmazhatók.  Ehhez szorosan kapcsolódik a cég növénytudományi részlege, az itt felhalmozott tudás és ötletek segítik a jobb minőségű élelmiszerek előállítását, különösen fontos ez azokon a földrajzi területeken, ahol nagyon gyorsan nő a lakosság száma. Gyakorlati tevékenységet folytat a cég rizs-, és zöldség termesztési projektekben.

A környezetvédelem terén nagy figyelmet szentelnek a klímaváltozás tematikájának, kifejlesztettek egy öko-kereskedelmi épület-projektet alacsony energia-felhasználású, jó szigetelésű, környezet-barát épületekre.

A projekt nem reklám-célokat követ, hanem a cég idevágó gondolkodásának részét képezi.

A cég mindennapi munkájában képviselt értékek:

L.I.F.E. –  vezetés, integritás, rugalmasság, hatékonyság.

Az integritás vonatkozásában;  a Bayer nagyon fontosnak tartja a törvények és szabályok betartását, a jó üzleti gyakorlat követését. A cég elkötelezett az őszinte beszéd és a megbízhatóság iránt.  Üzleti filozófiájukban is szerepet kap az emberek biztonságával és a környezettel való törődés. Tiszteletben tartják az egészségügyi etikai kódexet, Magyarországon is megszervezik a kommunikációs kampányt, melyben világossá teszik, hogy a Bayernél nagyon komolyan veszik az üzleti elveket, s döntéseiket tudományos alapon hozzák meg.

A kampány során közzé kívánják tenni, a Bayer azzal különbözteti meg magát a piac más szereplőitől, hogy tiszteletben tartják a gyógyszerészeti törvényeket és előírásokat, abban a reményben, hogy ez a fajta viselkedés a jövőben a magyar piacon is előnyt fog jelenteni. A Bayer súlyt helyez tehát az etikus gyógyszer-kereskedelemre.  

Bayer  kampány-bejelentések:

„Akció a stroke megelőzéséért"  – Hogyan kerülhető el a stroke-válság kialakulása?

Stroke (szélütés) alakul ki akkor, amikor vérkeringési zavar miatt az agy nem kapja meg az életfontosságú oxigént és tápanyagokat, ennek következtében az idegsejtek pár percen belül működésképtelenné válnak, majd pusztulni kezdenek. A szélütés jelentős népegészségügyi probléma, önmagában a harmadik leggyakoribb halálok az iparosodott országokban. Emellett a hosszú távú rokkantság egyik fő oka, évente ötmillió embert tesz tartósan rokkanttá a világon (kiterjedt és tartós károsodást eredményezhet: gyengeséget vagy bénulást, a megismerő-gondolkodási funkciók károsodását). Az életkor előrehaladtával párhuzamosan növekszik a stroke kockázata.

A stroke jelenlegi gazdasági terhe óriási, az Európai Unió (EU) összes  egészségügyi kiadásának 2-3%-át teszi ki.

A pitvarfibrilláció (pitvarremegés) a leggyakoribb tartós szívritmuszavar, a szélütés egyik legjelentősebb, kezelhető kockázati tényezője. Jellemzője, hogy a szív pitvarainak ritmusos, koordinált működése megszűnik, a megfelelő erősségű összehúzódások hiányában a vér nem tud teljesen kiürülni a pitvarokból. A pangó vér hajlamos a rögösödésre, a pitvarfibrilláló betegek szívpitvarában kialakuló vérrög (trombus) pedig a kamrán át a főütőérbe kerül, onnan pedig az ütőerekbe, ahol elakadva érelzáródást (embóliát) okoz.  Az agyi erekben elakadó vérrög vértelen (iszkémiás) szélütést okoz. Pitvarfibrilláló betegeknél a stroke kockázata ötször magasabb, mint az átlag-népességben. Pitvarfibrilláció esetén a szélütés miatti halál előfordulása közel kétszer magasabb férfiaknál és háromszor magasabb nőknél, mint a nem-pitvarfibrilláló betegek esetén. A pitvarremegéshez társuló szélütés  súlyosabb, jelentősebb rokkantságot okoz és rosszabb a kimenetele, mint a pitvarremegés nélküli esetekben,  az egy éven belül bekövetkező halál valószínűsége 50%.

A jelenlegi kezelés korlátai és nehézségei ismertek  (étel- és gyógyszerkölcsönhatások, rendszeres laboratóriumi ellenőrzés szükségessége), emiatt a szélütés megelőzése sokszor elégtelen.

Európa népessége idősödik, a pitvarremegésre hajlamosító betegségek (pl. szívroham) túlélése javul, így egyre nagyobb lesz a fokozott kockázatnak kitett idős betegek száma. Előrejelzések szerint az EU-ban az új szélütés  esetek száma a 2000-ben észlelt évi 1,1 millióról 2025-re várhatóan 1,5 millióra, a pitvarfibrilláló betegek száma pedig 2050-re kb. 2,5-szörösére nő.  

Sürgős intézkedésekre van szükség a szélütés drámaian növekvő klinikai, gazdasági és társadalmi terheinek, illetve az egyénre, a gondozókra és a családokra gyakorolt negatív hatásainak megoldására. Az első vonatkozó lépés lehet a pitvarremegésben szenvedő betegekkel való kiemelt foglalkozás.

Az „Akció a stroke megelőzéséért"  –csoport európai egészségügyi szakemberekből (kardiológusok, neurológusok, alapellátásban dolgozó orvosok) valamint a javaslatokat támogató egyénekből és társaságokból (betegképviselők, döntéshozók, egészségügyi gazdasági szakemberek) áll, mely célul tűzte maga elé a pitvarfibrilláció jobb és korábbi felismérését,  gondozását,  valamint a pitvarfibrillációhoz társuló szélütés megelőzéséhez a hatékonyabb intézkedések és kezelések bevezetését. 

A nemzetközi kezdeményezéshez Magyarország is csatlakozott a Magyar Kardiológus Társaság, a Magyar Stroke Társaság és a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság részvételével.  

A program alap-pillérei:

-a nagyközönség tájékoztatása,

-a betegek támogatása és informálása: betegtájékoztatók megjelentetése,

-betegszervezetek, betegnapok támogatása,

-a pitvarremegés kezelésével és a szélütés megelőzésével, kezelésével és rehabilitációjával kapcsolatos ismeretek és irányelvek terjesztése szakorvosi kongresszusokon

-a háziorvosok továbbképzése – összefogásban az Oktató Családorvosok szervezetével. 

Az „Akció a stroke megelőzéséért" mozgalmat a Bayer Hungária Kft. támogatja.

Bayer Klímavédelmi Fotópályázat 2011  –  "Élet az erdőben"

A Bayer és az UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) idén immár 8. alkalommal hirdeti meg közös fotópályázatát, melynek központi témaköre a klímaváltozás.   2011. az erdő éve, így az "Élet az erdőben" témakörben várják majd az alkotásokat, április második hetétől.

Az idei évben is úgy alakították ki a pályázatot, hogy kizárólag online formában lehessen feltölteni a képeket a www.bayerhungaria.hu/fotopalyazat  oldalon, ezáltal is kerülve a túlzó papírhasználatot. 

A Bayer álláspontja szerint a globális klímaváltozás egyike korunk legmeghatározóbb témáinak, hiszen érzékelhetően hatással van az életünkre – az ökoszisztéma és fajok eltűnnek, sokkal gyakoribbá válnak az éghajlati szélsőségek, a gleccserek olvadásnak indulnak és a tengerszint folyamatosan emelkedik.

Gerhard Waltl, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója mondja,  a Bayer a világon az első vállalat, amely lépéseket tett az éghajlat megóvására alkalmas, legkorszerűbb technológiák, alternatív energiaforrások kidolgozása és azok gyakorlati alkalmazhatósága terén.

A vállalat jelmondata: „Bayer – Tudomány a jobb életért."  Az állásfoglalás mutatja, a Bayer nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, egyfajta klímavédelmi példa felmutatását,  ezért folyamatos kutatásokat végez újabb és újabb megoldások kidolgozására, amelyek segítségével képesek lehetünk a jövőben felmerülő kihívásokkal is szembenézni.  

A Bayer Klímavédelmi Programjának része a Bayer Klímavédelmi Fotópályázat is, melynek célja a témával kapcsolatos ismeretterjesztés, figyelemfelkeltés, aktivizálás.

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.