2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Áprilisban nyitotta meg kapuit a Magyar Bútor Galéria első bemutatóterme

11 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49525"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/_mg_0922.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A 2011. április 20.-i sajtótájékoztatón Hassay Zsófia Terézváros polgármestere többek között elmondta, hogy személy szerint is nagy tisztelője és „barátja" az élőfának, a természetes anyagnak és a magyar terméknek. Örömére szolgál, hogy a kerületben most egy olyan létesítmény nyílt, ami mindennek megfelel. Reméli, hogy nemcsak új munkahelyek jönnek létre, hanem a bemutatóteremben kiállított tárgyakat öröm lesz használnia a kerületi lakósságnak és a főváros lakóinak ugyanúgy, mint  az esetleg erre járó külföldieknek, mint potenciális vásárlóknak.</p> <p> 

mg 0922.thumbnailA 2011. április 20.-i sajtótájékoztatón Hassay Zsófia Terézváros polgármestere többek között elmondta, hogy személy szerint is nagy tisztelője és „barátja" az élőfának, a természetes anyagnak és a magyar terméknek. Örömére szolgál, hogy a kerületben most egy olyan létesítmény nyílt, ami mindennek megfelel. Reméli, hogy nemcsak új munkahelyek jönnek létre, hanem a bemutatóteremben kiállított tárgyakat öröm lesz használnia a kerületi lakósságnak és a főváros lakóinak ugyanúgy, mint  az esetleg erre járó külföldieknek, mint potenciális vásárlóknak.

 

mg 0922.thumbnailA 2011. április 20.-i sajtótájékoztatón Hassay Zsófia Terézváros polgármestere többek között elmondta, hogy személy szerint is nagy tisztelője és „barátja" az élőfának, a természetes anyagnak és a magyar terméknek. Örömére szolgál, hogy a kerületben most egy olyan létesítmény nyílt, ami mindennek megfelel. Reméli, hogy nemcsak új munkahelyek jönnek létre, hanem a bemutatóteremben kiállított tárgyakat öröm lesz használnia a kerületi lakósságnak és a főváros lakóinak ugyanúgy, mint  az esetleg erre járó külföldieknek, mint potenciális vásárlóknak.

 

Wilhelm Gábor a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke  az ágazatról számolt be, illetve praktikus tanácsokkal látta el a megjelent újságírókat.

 mg 0927.thumbnail

Napjainkban egyre többször hallani, hogy vásároljunk magyar terméket. A hazai áruk szerepe egyre inkább előtérbe kerül, ugyanakkor még van mit javítani a tudatosságon. Ehhez természetesen az is szükséges, hogy a fogyasztók ismerjék, felismerjék és keressék az igényes magyar termékeket, vásároljanak a hazai gyártóktól, kereskedőktől, tudják hol lehet megtalálni ezeket.

 mg 0951.thumbnail

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség 1990-ben alakult civil szervezet, melynek bázisát jelenleg 70 hazai faipari és bútorgyártó vállalkozás alkotja. A bútorgyártók tapasztalata, hogy a hazai bútoráruházakban nincs megfelelően prezentálva a hazai bútoripar, a magyar termék. 2008-ban fogalmazódott meg először a közös bemutatóterem ötlete, de akkor a körvonalazódó válság miatt ez nem valósulhatott meg. Végül a közös gondolkodás, az összefogás eredményeként 2010-ben indult el a szervező munka, a megfelelő üzlethelyiség megtalálása, annak berendezése, melyet egy kiváló belsőépítész, Farkas Ági segítségével valósítottak most meg. Így 2011 áprilisában megnyílt a Magyar Bútor Galéria első bemutatóterme Budapesten, a belvárosban, a Paulay Ede utcában.

 mg 0953.thumbnail

A bemutatóteremben 7 magyar bútorgyártó vállalkozás van jelen: Abaúj Bútor Zrt., BBS Trend Kft., Cherole Kft., Karrier Bútor Kft., Kemabo Kft., Némethfa Kft., Sellaton Design Kft., melyeknek kínálata úgy a lakossági, mind pedig a közületi piacok igényeit is teljes mértékben lefedi. Irodaházak teljes berendezése, szállodák, éttermek, oktatási intézmények, üzletek, a lakosság körében pedig teljes lakásberendezés, vagy akárcsak egy konyha, egy előszoba, vagy netán egy hálószoba, valamint lakberendezési tanácsadás található a termékek és szolgáltatások listáján.

 mg 0999.thumbnail

A termékkínálatban a színvonalas magyar termékek széles palettáját mutatják be. A cél a magyar bútorok imázsának növelése, ismertségük elősegítése, előnyeik, versenyképességük rendszeres kommunikálása a fogyasztók felé. Egy olyan bemutató bázis létrehozása, amelyben a kereskedelmi partnerek, a beruházók, de a lakosság is meggyőződhetnek arról, hogy igenis a magyar bútor állja a versenyt a külföldi bútorokkal szemben, úgy minőségben, mint árban képes kiszolgálni a legnagyobb befektetőket, a kereskedőket és nem utolsó sorban a közvetlen vevőket is. A galéria létrehozásában összeállt cégek nem kis költséggel vállalkoztak erre, még akkor is, ha ennek a megtérülése rövid időn belül nem várható. Ebben a Bútorszövetség igen sokat segíthet. Természetesen nem titkolt a mögöttes érdek sem, a hazai értékesítés növelésének elősegítése is.

 mg 0979.thumbnail

A Magyar Bútor Galéria megnyitóját megelőző sajtótájékoztatón a Bútorszövetség elnöke elmondta, hogy a Magyar Bútor márka felépítésével olyan piaci előnyhöz kívánnak juttatni  hazai kis és közép méretű gyártókat, melyre önállóan, marketing költési lehetőségeik korlátai miatt,  nem lennének képesek. Közös fellépésük a Szövetség keretein belül valósulhatott meg, ez a bemutatóterem is erős együttműködési szándákukat példázza. A továbbiakban a tagok vállalkozásaira szabott menedzsment képzéssel, piaci stratégia kialakításával, illetve a design gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos együttműködést valósítanak meg, amely véleménye szerint a bútoripar túlélésének kulcsfontosságú feltétele, egyben erre szeretnék (UEA tagságukat is felhasználva) az európai pályázatokat kiíró döntéshozók figyelmét felhívni.

 mg 0992.thumbnail

Bemutattak a közönségnek egy újdonságot, melynek leginkább a dohányosok, no meg a nem dohányosok örülhetnek. Ez a különlegesség a zárt irodatérben teszi lehetővé a dohányzást,és az egészséget is védi! Füstelszívás a dohányzótérből és a hamutálcákból közvetlenül történik, a füstös levegő azonnali lokalizálásával, szűrésével Megszűnhet az irodaházak előtti környezetszennyező dohányzás! Gondolt -e már ön arra, hogy egy dohányzó munkatárs naponta 5 szál cigaretta elszívásával 50 percre kivonja magát a munkából, ha egy több emeletes irodaházban dolgozik, és az utcára megy le dohányozni?

 A Magyar Bútor Galéria bemutatótermében 7 hazai bútorgyártó vállalkozás van jelen termékeivel:

 Az Encsen működő Abaúj Bútor Zrt. www.abauj-butor.hu  elsősorban ülőgarnitúráival képviseli magát a bemutatóteremben. A vállalat bútorgyártói tapasztalata 1975-re nyúlik vissza, majd 1995-től működik magántulajdonként. Az Abaúj Bútor Zrt. 3 fő termelési tevékenységet folytat, szekrénybútorok gyártása, kárpitos bútorok gyártása és szállodai, közületi tevékenységek szakmai kivitelezése. A gyárfejlesztés, illetve az abban történő közreműködés a tulajdonosok részéről nem csak igény, hanem valóság, s ez a jövő szempontjából – kedvező piaci kapcsolatokat feltételezve – a továbbfejlődésre korlátlan lehetőséget biztosít.

 A BBS Trend Kft. www.bbstrend.hu  a nappali bútorok, irodabútorok, szállodabútorok, egyedi bútorgyártás terén kiemelkedő vállalkozás. Mátészalkán, az 1952 óta folyamatosan fejlődő bútorgyártás bázisán, szakmunkásképzési és technikusképzési háttérrel 2005 évben alapították a 100 % magyar tulajdonban működő korpuszbútorgyárat. Az elsősorban lapalkatrészekből gyártott termékek mellett a folyamatos fejlesztés eredményeképpen ma már a furnérozott és keményfa megmunkálást igénylő termékek gyártására is alkalmas a 7500m2 területű üzem. Termelésének több mint 30%-a exportra kerül kiszállításra, a belföldi értékesítés nagyobb részét pedig a szállodai berendezések és a kórházi laboratóriumi berendezések gyártása jellemzi. Ugyanakkor 2010-ben a lakossági piaci igények kielégítésére egy modern, elemekből korlátlan variációt biztosító családot – PIER – is kifejlesztett a cég.

 A Cherole Kft. www.jagorta.hu  a Jagorta – egy több mint tíz éves szakmai múlttal rendelkező belsőépítészeti cég új irányvonala – magyarországi forgalmazója. Több kimagasló szaktudással bíró asztalos mester és belsőépítészeti tervezőmérnök sok éves fejlesztésének gyümölcse. Számos vendéglátó ipari egység, autószalon, bank, hipermarket és magánberuházás magas elvárása motiválta csapatukat a folyamatos kísérletezésre, fejlesztésre. A bemutatóteremben egy forradalmian új terméküket, az úgynevezett „világító fát" értékesítik, mely számtalan területen megállja a helyét (pl.: bútorgyártás, belsőépítészet, dísztárgyak, autóipar, hajó-, repülőgépipar, luxus lakókocsik, lakóbuszok). A termék egy fényáteresztő valódi fa felület, melynél az egyedülálló ragasztási technológia biztosítja a fény átjutását a rétegek között. A fényforrás lehet természetes és mesterséges fény. A cég reményei szerint különleges termékük kiegészíti a Bútorszövetség ajánlatait és ezáltal szélesebb körben megismerik a tervezők, lakberendezők a Jagortát.

 A Karrier Bútor Kft. www.karrierirodabutor.hu az egyedi bútorgyártás szakértője. Elsősorban irodák berendezésével foglalkozik, azonban az utóbbi két évben a lakásokban használatos gardróbszekrények gyártását is megkezdték. Fontos szerepet tölt be a berendezések között az irodaszék, melyekből széles választékkal rendelkeznek, hiszen az egészséges ülés elengedhetetlen munkafeltétele a hatékony munkának. Saját gyártású irodabútoruk a "FLEXI OFFICE", melynek az operatív munkahelyek kialakításában szánnak nagy szerepet a korszerű irodák berendezésében Az újonnan nyíló bemutatóteremben egy különleges és nagyon egyedi termékükkel jelennek meg elsősorban, mely a dohányosok számára hozhat forradalmi változást az irodabútor gyártásban és az egyedi munkahelyek kialakításában. Ez az úgynevezett „Dohányzókabin", mely 4-8-12 fős kivitelben rendelhető.

 A Kemabo Kft. www.kemabo.hu  a KEMABO cégcsoport tagjaként, közel húsz éve foglalkozik belsőépítészeti tervezés-gyártással, irodabútor kereskedelemmel és irodai kellékek forgalmazásával. Tevékenységüket elsősorban teljes körű belsőépítészeti projektek kivitelezése jellemzi. Erősségük a berendezés egyedi, az adott térnek megfelelő megtervezése. A bemutatóteremben elsősorban egyedi kivitelezésű irodabútorok, konyha- és fürdőszoba-bútorok, térelválasztó falrendszerek, egyedi recepciós pultok, design munkahelyek, szállodaszoba széles palettáját ajánlja a cég.

 A vállalat a belsőépítészetben leginkább felkészült. Fő profiljuk az egyedi elgondolásokból valóságot létrehozni, legyen a feladat egyetemi előadóterem, üzlethelyiség, iroda vagy hasonló belső tér kivitelezése. A KEMABO cégcsoport az elmúlt évek során több komplett irodaépület, bankfiók, oktatási, közösségi és kiállítótér berendezését valósította meg. 2002-ben a Kft. az ÉPÍTŐIPARI MESTERDÍJ kitüntetésben részesült.

 Az 1994-ben alakult Németh Fa Kft. www.nemeth-fa.hu  az évek során a folyamatos fejlesztések révén az ország egyik legnagyobb és legszerteágazóbb faipari cégévé fejlődött. Ma már 100 fővel és a legmodernebb CNC technológiával állítják elő termékeiket. Fő tevékenységi körük faipari termékek, nyílászárók, lambériák, gerendaházak gyártása, forgalmazása, kis- és nagykereskedelme, beszerelése, tömörfa táblásítása és tömbösítése.

 A Sellaton Design Kft www.sellatonbutor.hu  több mint száz éves gyártási és formatervezési hagyományokkal rendelkezik. A magyarországi bútorgyártás egyik meghatározó vállalkozása. A bemutatóteremben elsősorban székek, asztalok, kávézó és éttermi bútorok kínálatával vannak jelen. A cég Magyarországon egyedülálló technológiát alkalmaz, a tömörfa hajlítás technológiáját. A termékek a technológia sajátságos lehetőségeit kihasználva különleges és sajátságos formavilággal rendelkeznek, melyek közül több is elnyerte a Nívódíjas Ipari Forma címet.

Ahhoz, hogy a bemutatóterem „otthonos legyen" nagymértékben hozzájárult Latenda Kft. és a Dekormax Kft. Függönyeivel, párnáival, asztal -és ágyterítőivel.

A La Tenda Függöny Galéria választékára az egyediség és minőség a jellemző. Az európai gyártók függönyei, dekoranyagai között  a hagyományos, a  klasszikus minták, úgyanúgy megtalálhatók, mint  a legújabb trendeknek megfelelő kollekciók. A természetes alapanyagú (pamut, len, selyem) textíliák,  a vásárlók kedvenc fajtái közé tartoznak. A lángálló anyagok értékesítése már az EU irányvonalat veszik figyelembe, miszerint új építésű intézmények, hivatalok, szállodák, panziók, stb. függönyözésekor alapkövetelmény a lángállóság.

 A DEKORMAX kezdetben  – 15 évvel ezelőtt – kizárólag függönyök eladásával foglalkozott, ma már saját varrodával   és karnis összeszerelő műhellyel rendelkezik és  külső-belső árnyékolástechnikával is kibővítették a profilt. Szolgáltatásaik között megtalálható  többek között a ingyenes helyszíni felmérés, a tervezés, szerelés,  vagy a kárpitozás is.

 A bemutatóterem kínálata hamarosan kiegészül a termékek minőségéhez igazodó szőnyeg, lámpa és konyhai gépkínálattal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.