2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Uniós támogatással újjáépült Budakeszi városközpontja

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56971"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DSC_0117.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>Ahogy arról már beszámoltunk (<a href="/node/55428">http://www.euroastra.info/node/55428</a>), Budakeszin nagy változások történtek az utóbbi hónapokban. Megújult a városháza, megszépült a városközpont, gyalogjárda-sétányokat alakítottak ki.</p> <p> 

dsc 0117.thumbnailAhogy arról már beszámoltunk (http://www.euroastra.info/node/55428), Budakeszin nagy változások történtek az utóbbi hónapokban. Megújult a városháza, megszépült a városközpont, gyalogjárda-sétányokat alakítottak ki.

 

dsc 0117.thumbnailAhogy arról már beszámoltunk (http://www.euroastra.info/node/55428), Budakeszin nagy változások történtek az utóbbi hónapokban. Megújult a városháza, megszépült a városközpont, gyalogjárda-sétányokat alakítottak ki.

 

Nemcsak a helyi lakosok örülhetnek a főváros szomszédságában zöldellő városban végbement változásoknak. Bár az uniós támogatással újjáépített városközpont első körben bizonyosan a budakesziek szimpátiáját vívja ki, az önkormányzatnak nem titkolt célja volt, hogy a megszépült centrum nagyobb vonzerőt jelentsen a turizmusnak, illetve a zöldebb környezetbe költözni vágyó nagyvárosi családoknak is.

 

Teljesen megújult a városháza. A Polgármesteri Hivatal már régen kinőtte az egykori Községházát, amely szűkösségével az ott dolgozókat és az ott ügyeiket intézőket egyaránt zavarta. Erre az átépítésre és bővítésre, felújításra, korszerűsítésre elengedhetetlenül szükség volt. Komoly tempót diktálva az építkezés már 2011. októberében befejeződött.

Ma már az ügyintézés egy helyen, kulturált körülmények között történik, ügyfélszolgálati iroda, tanácsterem, házasságkötő terem is épült. Ki ne lenne büszke egy ilyen átalakulásra. Azonban ez a városháza egy valamiben homlokegyenest más, mint a többi: nemcsak fizikailag van a város szívében, nemcsak egy intézmény, egy hivatal, hanem a közösségi élet fóruma is. Egy találkozóhely, egy kiindulási vagy érkezési pont a centrumban.

dsc 0145.thumbnailMegvalósult „a közösségi élet fóruma". Új terek jöttek létre, melyek újabb funkciókkal bővítik a városházát. Az épület által körülölelt átriumban kulturális események várják majd a látogatókat, míg a Városháza pincében fogadások és kiállítások is pezsdíthetik fel a hangulatot.

 

A városházával együtt megszépült a városközpont is. Az Erkel Ferenc utcától a Széchenyi utca torkolatáig megújult a Fő utca. Felfrissítették a zöld felületeket és díszburkolattal kirakott sétautat is építettek. Ezzel párhuzamosan az épületek előtt gyalogjárda-sétányt alakítottak ki, rendezték az autó behajtókat és az út menti zöldsávokat is. Parkolni is van hol: 1500 m2-nyi új hely várja a kocsival érkezőket.

 

Budakeszi egyik legrégebbi épülete a Nagysándor József emlékház. A műemlék jellegű népi lakóház igen rossz állapotban volt, felújítását az Önkormányzat évek óta tervezte. A hosszú távú elképzelésben a teljes ingatlan megvásárlása és ott a Helytörténeti Múzeum elhelyezése szerepel. Most elsőként az épület utcai részét újították fel, azt az épületrészt, ahol Nagysándor József tábornok 1849-ben tartotta főhadiszállását. Ebben az utcai helyiségben lesz/van most már a Nagysándor József emlékszoba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.