2024.május.01. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mindenki megkapja a magáét Velencén!

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/59411"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/K_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="61" /></a></span>A Csík Zenekar maratoni koncertjével nyit az EFOTT. Meglepetésvendégekkel készül a Quimby, Tankcsapda, Hősök, Kiscsillag, Ganxsta Zolee és a Kartel valamint John Dahlbäck. Jól ismert régi motorosok és világhírű újoncok érkeznek idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára.<em>  </em></p> <p> 

k 0.thumbnailA Csík Zenekar maratoni koncertjével nyit az EFOTT. Meglepetésvendégekkel készül a Quimby, Tankcsapda, Hősök, Kiscsillag, Ganxsta Zolee és a Kartel valamint John Dahlbäck. Jól ismert régi motorosok és világhírű újoncok érkeznek idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára. 

 

k 0.thumbnailA Csík Zenekar maratoni koncertjével nyit az EFOTT. Meglepetésvendégekkel készül a Quimby, Tankcsapda, Hősök, Kiscsillag, Ganxsta Zolee és a Kartel valamint John Dahlbäck. Jól ismert régi motorosok és világhírű újoncok érkeznek idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára. 

 

Lehullt a lepel, a Csík Zenekar lesz az idei EFOTT nyitónapi attrakciója! Az autentikus népzenét olykor alternatív rockkal, máskor popzenei elemekkel mesterien ötvöző együttes szinte hazajár a legnagyobb hallgatói rendezvényre, ám most először nyithatják meg ők a fesztivált. A régi slágerek és az új lemez dalai egyaránt megszólalnak a több mint két órás koncerten, valamint meglepetésvendégek is érkeznek.

8.439.512. A legnagyobb videómegosztó portálról eddig ennyiszer töltötték le a Most múlik pontosan című dal Csík Zenekaros feldolgozását. És ez a videó csak egy a sok közül, ami kering a világhálón. A folyamatos megújulásra képes, 24 éves zenekar újabb kihívás előtt áll: maratoni koncertjükkel ők nyitják meg az idei EFOTT-ot!

A zenekar alapítója szerint egy fesztiválon fellépő együttes mindig számol az óriási zenei kínálattal, ezzel egyetemben izgul amiatt, hogy a közönség éppen melyik koncertet választja. Nyitó zenekarként azonban más miatt drukkol.

 

„Egy fesztivál nyitónapja ünnep a szervezőknek és a közönségnek is. Így amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal, és célunk, hogy mindeközben értékeket is közvetítsünk" – árulta el Csík János.

 

Hogy miért éppen a Csík Zenekar nyitja meg július 3-án a 2012-es EFOTT-ot, arról a fesztiváligazgató nyilatkozott:

„A legrégebben működő hazai fesztiválra egy kultikus együttest szerettünk volna elhívni. A Csík Zenekar eddigi munkássága indokolja, hogy az EFOTT nyitónapján lépjenek fel vendégművészeikkel együtt" – mondta Maszlavér Gábor, aki egyelőre nem szeretne többet elárulni a velencei nyitány meglepetéseiről.

 

Rock, rockabilly, drum and bass, hip-hop, reggae, disco, house és olyan zenei ínyencségek, mint a ska vagy a pub'n'roll. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne találna saját ízlésének megfelelő koncertet az idei EFOTT-on. A szervezők most is a legnagyobb magyar zenekarokat hozzák a fesztiválra, de külföldi meglepetés előadók is húrok közé csapnak a tóparton. Ráadásul most először két nagyszínpad várja az EFOTT-ozókat.

 

Az új gitárossal debütáló Tankcsapda, a harmadik x-et betöltő Quimby, a tavaly ősszel új lemezzel jelentkező Kiscsillag, a hazai hip-hop mozgalom élén álló Hősök, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel, akiknek koncertjein mindig elszabadul a pokol az EFOTT-on – ők már biztosan ott lesznek Velencén, ígérik a szervezők. Ahogyan azt is, hogy továbbra is hallgatóbarát árakon szórakozhatunk a legnagyobb diákrendezvényen.

A vándorló magyar fesztivál olyannyira kinőtte önnön magát, hogy egyedülálló módon, idén már két nagyszínpadot építtetnek a szervezők. A mértékadó magyar előadók mellett külföldi vendégek is érkeznek július 3-8. között a velencei tó partjára. A teljes névsor egyelőre titok, az azonban egészen biztos, hogy a svéd fenegyerek, John Dahlbäck a lemezjátszók mögé áll, hogy alaposan felpörgesse a hangulatot! A jelenleg Londonban élő zenész óriási bulikat csap Európa- és Amerika-szerte egyaránt.

Hogy ki milyen érdekességgel készül Velencére, és milyen hazai, illetve nemzetközileg elismert sztárokkal bővül az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján fellépők névsora, hamarosan kiderül!

EFOTT – Csak szabadon…

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.