2024.július.27. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Francia Oscar a legjobb koktélnak

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62766"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/b_11.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>2012-ben is megrendezték a „Cocktail Spirit" versenyt, Párizsban, ahol 25 európai bár mérte össze tudását a rangos szakmai elismerésért. Győzött a Zöld Darázs! A nyertes koktél alapja az el Jimador tequila volt, némi chilivel megbolondítva.</p> <p> 

b 11.thumbnail2012-ben is megrendezték a „Cocktail Spirit" versenyt, Párizsban, ahol 25 európai bár mérte össze tudását a rangos szakmai elismerésért. Győzött a Zöld Darázs! A nyertes koktél alapja az el Jimador tequila volt, némi chilivel megbolondítva.

 

b 11.thumbnail2012-ben is megrendezték a „Cocktail Spirit" versenyt, Párizsban, ahol 25 európai bár mérte össze tudását a rangos szakmai elismerésért. Győzött a Zöld Darázs! A nyertes koktél alapja az el Jimador tequila volt, némi chilivel megbolondítva.

 

A szakmaibeliek maguk között a koktélok francia Oscarjának nevezik azt a díjat, amelyet idén a La Guepe Verte („Zöld Darázs"), el Jimador tequila felhasználásával készült ital nyerte. A győztes alkotás a párizsi Candelaria bár nevéhez fűződik.

 

Nézzük a győztes receptet, amelyet akár egy nyári vendégváráskor is bevethetünk!

La Guepe Verte

– 5 cl el Jimador tequila Blanco chilivel keverve
– 2 cl Lime juice
– 2 cl agave szirup
– 15 levél koriander
– 1 szelet uborka

 

A legjobb 25 európai bár között olyan városok képviseltették magukat, mint például London, Berlin, Róma, Rotterdam, Amsterdam, Barcelona, Stockholm és természetesen az idei nyertes, Párizs.

 

Az el Jimador, a minőségi mexikói párlat az idei évben már aratott egy jelentős sikert. Tavasszal a legkiválóbb alkoholok San Francisco-i versenyén, 61 különböző országból benevezett 1215 ital közül arany-minősítést kapott.

 

Talán ennek is köszönhető, hogy a forgalmazó Brown-Forman remek eredményekkel zárta pénzügyi évét. Az egyik legnagyobb szeszesitalokat forgalmazó vállalat Jack Daniel's whiskey-je eddigi legjobb formáját hozta, de nem sokkal maradnak el mögötte a Finlandia prémiumvodka és az el Jimador tequilák eladásai sem. A céget 1870-ben jegyezték be a Wall Street-i értéktőzsdére, az örökösök azóta is kétharmados többségben birtokolják a szavazati jogokat.

Az amerikai vállalat 48 éves elnök-vezérigazgatója, a magyar származású Paul Varga 25 éve dolgozik a Brown-Formannál, hét éve vált a cég első emberévé. A Forbes magazin szerint 208. helyen áll a világ legbefolyásosabb embereinek listáján.  

 

Egy olyan üzletágban, ahol a tíz legnagyobb italkereskedő cég bevétele a világ piacának csupán 25%-át reprezentálja, nem feltétlenül az a legjobb stratégia, ha arra törekszik egy vállalat, hogy minél nagyobb legyen" – nyilatkozta Paul Varga a francia Figaro magazinnak utalva arra, hogy az alkoholok értékesítéséből származó nyereséggel egy közepes méretű világcég is sikeres lehet.

 

Az üzletember azt is elárulta, hogy a 25 féle italmárkával rendelkező vállalat a jövőben folytatja vodkaportfóliójának szélesítését, ezen felül skót és ír whiskey-k iránt is érdeklődik. Hiszen más az ízviláguk, az európai brandek alapja az árpa, míg a Kentucky bourbon és a Tennessee párlatok 51%-a kukorica. A felvásárlások célja, hogy a Brown-Forman márkái még ismertebbé váljanak a nemzetközi piacokon. A Finlandia vodka és az el Jimador tequila például Közép-Európában és Dél-Afrikában tette lehetővé a terjeszkedést. A jelenleg 135 országban jelen lévő Brow-Forman távlati céljait a brazíliai és kínai piacok meghódítása jelenti. Míg 2001-ben az amerikai forgalmazás az értékesítés 75%-át tette ki, addig ez az arány a tavalyi évben 45%-ra változott a világ más országaiban lévő összes eladáshoz viszonyítva.  

 

Ami a tequila sikerét illeti, versenytársai nem bíznak abban, hogy annak létjogosultsága lenne Mexikón és Amerikán kívül.

 

„Én viszont nagyon örülök, hogy így látják" – nevetett Paul Varga, aki 2007-ben erős hittel vásárolta fel a 100% agavéból készülő el Jimadort, Mexikó elsőszámú tequiláját. A történelem őt igazolta, hiszen azóta a márka ismertté vált Németországban, Angliában, Oroszországban, Ausztráliában, Franciaországban, és Magyarországon is egyre népszerűbb.

 

http://www.eljimador.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.