Advent, én forralt borral szeretlek
2 perc olvasásNem mindegy, milyen az alapanyag…A forralt bor még mindig a legkeresettebb ital télen, az adventi időszak elengedhetetlen kelléke. Amikor az adventi vagy karácsonyi vásárokon megcsapja orrunkat a levegőben gomolygó forralt bor illata, máris közelebb kerül hozzánk a karácsony hangulata. Ha magunk készítjük, jó ha a forralt bor alapanyagának minőségét is szem előtt tartjuk, hiszen önmagában a kiegészítők: a gyümölcs, fahéj és szegfűszeg felhasználásától nem remélhetünk tökéletes eredményt. Ahhoz jó borra is szükségünk lesz. Bujdosóék elárulják titkos receptjüket, ők így készítik a forralt bort:
Nem mindegy, milyen az alapanyag…A forralt bor még mindig a legkeresettebb ital télen, az adventi időszak elengedhetetlen kelléke. Amikor az adventi vagy karácsonyi vásárokon megcsapja orrunkat a levegőben gomolygó forralt bor illata, máris közelebb kerül hozzánk a karácsony hangulata. Ha magunk készítjük, jó ha a forralt bor alapanyagának minőségét is szem előtt tartjuk, hiszen önmagában a kiegészítők: a gyümölcs, fahéj és szegfűszeg felhasználásától nem remélhetünk tökéletes eredményt. Ahhoz jó borra is szükségünk lesz. Bujdosóék elárulják titkos receptjüket, ők így készítik a forralt bort:
Természetesen saját boraikat használják alapanyagként, általában cabernet-merlot háziasítást választanak.
Vízzel történő hígítás nélkül készítik el a forralt bort.
Citromhéjat, vaníliarudat, szegfűszeget, szegfűborsot és fahéjat adnak a borhoz, sőt, ha nagyon hideg van, még feketeborssal is "erősítik".
Édesíteni csak közvetlenül fogyasztás előtt, kizárólag mézzel szokták