Bonduelle StafétaKanál – Dombóvári István gasztronómiai kalandja
4 perc olvasásFelméri Péter és Benk Dénes viccesen lelkes főzése után Dombóvári István bizonyított a StafétaKanál konyhájában. Nagy Sándor Sanya irányításával, teljes összhangban csirkét sütöttek szaftosra, és készítettek mellé egy ellenállhatatlan cheddar sajtos baconos sült babsalátát. Dombi és Sanya étvágygerjesztő receptvideója már elérhető a Bonduelle StafétaKanál oldalán, egy ilyen fogással garantált a siker, érdemes belevágni!
Felméri Péter és Benk Dénes viccesen lelkes főzése után Dombóvári István bizonyított a StafétaKanál konyhájában. Nagy Sándor Sanya irányításával, teljes összhangban csirkét sütöttek szaftosra, és készítettek mellé egy ellenállhatatlan cheddar sajtos baconos sült babsalátát. Dombi és Sanya étvágygerjesztő receptvideója már elérhető a Bonduelle StafétaKanál oldalán, egy ilyen fogással garantált a siker, érdemes belevágni!
Dombi azzal indított a konyhában, hogy nagyon profin, rutinosan nyitogatta a konzerveket, és közben elárulta, étlapról rendelni kiválóan tud, főzni már kevésbé. Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás viszont fontos számára. „Folyamatosan harcolok a kilókkal, minden létező irányzatot, trendet kipróbáltam, változó sikerrel. Volt, amikor azt mondták, hogy keveset egyek, mert az a helyes, volt, amikor azt javasolták, inkább naponta többször étkezzek. De ma már tudom, valahogy az egyensúlyt kellene megtalálni, a liszt és cukormentes táplálkozás mellé a sportot muszáj beiktatni." – összegezte mosolyogva fogyókúrás tapasztalatait. Rendszeresen jár a konditerembe, van személyi edzője is, aki „hajtja" de ez inkább nem igazi sport, inkább „karbantartás".
Erőre, energiára szüksége is van, hiszen naptára tele, tv-produkcióban szerepel, elkezdődött az országos turnéja, népszerű önálló estje van, gyerekműsorban is nevettet, a napokban volt „Félkövér" című könyvének bemutatója, több ezer rajongójával is folyamatosan tartja a kapcsolatot a közösségi médiában. A Bonduelle StafétaKanálra mégis szakított időt.
„Nem vagyok kirakat-ember, nem vállalok el minden felkérést. A Bonduelle-t jól ismerem, kedvelem, az tetszik benne, hogy zöldségfogyasztásra ösztönöz, ami nekem nagyon fontos üzenet." – fogalmazott a népszerű humorista.
A Bonduelle konzervek közül a ropogós kukorica a kedvence, babot is szívesen eszik, a zöldborsót francia salátában szereti. Egyik kedves emléke, amikor még katona volt, és az édesanyja hatalmas adag francia salátákat készített neki. Szendvicsekbe is mindig tesz zöldséget. Kaotikus életvitele miatt inkább a gyorsan elkészíthető ételek híve, nem tartja magát ínyencnek. Arra figyel, hogy a lisztet, cukrot kerülje, éppen ezért a nokedli, a burgonya tiltólistán van nála, pedig mindkettőt kedveli.
A StafétaKanál konyhájában is liszt és cukor-mentes ételt készítettek Sanyával, Dombi végig nagyon aktív volt, folyamatosan kérdezett.„Némi előrehaladást várok ettől az együttműködéstől a gasztronómiához, a főzéshez való kapcsolatomban." – mondta nevetve.
Ami biztos, a sült csirke a cheddar sajtos-baconos sült babsalátával nagyon jól sikerült, a fiúk igencsak elégedettek voltak, íme a recept:
Hozzávalók
– 1 egész csirke
– 1 nagy citrom
– 10 dkg vaj
– olívaolaj
– petrezselyem, és ízlés szerint friss zöldfűszerek (kakukkfű, tárkony, …)
– 1 konzerv Bonduelle Bon menu Barbeque szószos bab
– 1 konzerv Bonduelle Vörösbab
– 4 db koktélparadicsom
– 20 dkg cheddar
– 20 dkg császárszalonna
– 4 szelet kenyér vagy egy kilós kenyér vége (nem baj ha száraz)
– Worcestershire szósz – ízlés szerint
– só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő. (Csak 120°C-ra!)
A csirkét sózzuk-borsozzuk, majd kenjük be olívaolajjal az egészet és dörzsöljük be vajjal is.
(A sózást kiválthatjuk azzal, ha előző este sós vízbe áztatjuk és éjszakára a hűtőbe rakjuk.)
Tegyünk a csirkébe zöldfűszereket, majd a végén egy egész citromot.
A sütőben 90 percig fedetlenül süssük.
90 perc után vegyük ki, pihentessük 15 percet: így bent maradnak a szaftok és egy kiszáradt csirke helyett, egy ízletes, szaftos, egész sült szárnyast kapunk.
Pihentetés után kapcsoljuk a sütőt a legnagyobb fokozatra (alul-felül sütés) és süssük még 15 percig, vagy amíg a bőre meg nem pirul.
A köret:
A kétféle babot öntsük egy mély tálba. Fűszerezzük a Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk, rakjuk bele a koktélparadicsomokat (egészben), majd az egészet keverjük el.
Egy robotgépben daráljuk durvára a sajtot, a szalonnát és a kenyeret, majd egyenletesen terítsük a bab tetejére és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
http://www.bonduelle.hu/stafetakanal2017
https://www.facebook.com/Dombovari
Lantai József