JÓTÉKONYSÁGGAL JUBILÁL A X. ORSZÁGOS ÉTTEREM HÉT
Idén tavasszal több, mint százharminc felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők a X. Országos Étterem Héten, március 21. és 27. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.- forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül.
Idén tavasszal több, mint százharminc felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők a X. Országos Étterem Héten, március 21. és 27. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.- forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül.
A tizedik, jubileumi Étterem Hét alkalmából a szervezők és a résztvevő vendéglátók a bevétel egy részét felajánlják a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésének támogatására. A kitűzött cél az, hogy a felajánlásnak köszönhetően az új év jegyében 2016-ban, legalább 2016 gyermek lakjon jól.
A vendégek részéről nagy igény mutatkozott arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ezért a 2016. tavaszi Étterem Héten ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára 4,900.- forint lesz. A Prémium menük különleges minőségét kiváló, Michelin ajánlással is rendelkező éttermek fémjelzik.
A DiningCity nemzetközi étteremajánló márciusban már tizedik alkalommal szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet. A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt, amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem" listáján. A minőségi vendéglátás szellemében az Étterem Hétre kialakított szabad helyek száma az egyes éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben is elfogyaszthatja a kedvező árú ebéd-, vagy vacsoramenüjét.
A X. Étterem Hét programjához minden eddiginél több vendéglátóhely csatlakozott, amelyek között szerepel új indulóként pl.: a Borkakas étterem, a Brasserie & Atrium (Corinthia Hotel), a Buddha-Bar Budapest, a Macesz bisztró, a Mészár Steak Kitchen, a SonkaArcok étterem, az Up & Down étterem, valamint a Costes étterem új vendéglátó helye, a Costes Downtown.
Az ízletes ételeken túl néhány vendéglátóhelyen Kovács Antal, háromszoros magyar sommelier bajnok ajánl egyedi áron különleges – kizárólag az ipari technológiától és adalékanyagoktól mentes – három tételes „borsort".
Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás legmagasabb szintjeit. A programban résztvevő kiváló éttermek az étlapjuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A sokak által megszeretett rendezvény keretében a legutóbbi alkalommal több mint 24 ezren látogattak el a résztvevő éttermek egyikébe. Sőt, az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt azoknak az érdeklődőknek a száma, akik az egy hetes program lehetőségét kihasználva több éttermet is kipróbáltak.
Az Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon NEM lehet asztalt foglalni – erre a célra a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a www.etteremhet.hu weboldalon. A foglalásra március 2-tól van lehetősége az érdeklődőknek. A vendégek az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről.
A X. Országos Étterem Hét mai sajtóebédjén a Corinthia Hotel Budapest Brasserie & Atrium Étterme mutatta be az eseményre készült teljes menüajánlatát. A Corinthia Hotel Budapest másodszorra vesz részt az Országos Étterem Héten. A szálloda Michelin Guide ajánlású Brasserie & Atrium étterme valódi fine-dining élménnyel, magyar és nemzetközi ételekkel, tradicionális és modern gasztronómiai mesterfogásokkal várja a gourmet kalandokra vágyó vendégeket. A prémium kategóriában kínált ételek minőségéről Ölvedy Balázs séf gondoskodik, aki fiatal kora ellenére már a világhírű Sylti Gourmet Fesztiválon is megcsillanthatta tehetségét.
A sajtótájékoztatón résztvevő vendégek a fantasztikus ízek mellett megismerkedhettek Kovács Antal sommelier bajnokkal; Ölvedy Balázs chef-el a Brasserie & Atrium étteremtől, Lexa András éttermi igazgató a Costes és Costes Downtown étteremtől, és Berta Klárával a Gyermekétkeztetési Alapítványtól. A bemutatót Kiss Zoltán, az Országos Étterem Hetet szervező DiningCity étteremajánló képviselője moderálta.
A programba már bekapcsolódott éttermek listája:
Budapest és Pest megye:
0,75 bar & bistro A38 hajó-étterem Alagút bisztró Almárium bisztró Amaretto étterem Amuleto Ristorante Apacuka étterem ARAZ étterem
Art bistrobar (art' otel Budapest) Bagolyvár étterem
Bajai Halászcsárda Bali Caffe BIGinning étterem Bocadillo Astoria
Borkakas Wine Bistro
Brasserie & Atrium (Corinthia Hotel) Budapest Bisztró
Buddha-Bar Budapest Café Astoria Restaurant Casa Bianca Bistro Italiano Chagall Café
Chess étterem Ciao Ciao Trattoria
Columbus Hajó-Étterem Costes Downtown étterem Don Leone étterem Dunacorso étterem
Eiffel bistro & bar Evidens Bistro Fire étterem
Fortuna szálloda és étteremhajó Fuji Japán étterem
Fülemüle étterem
Gellért étterem (Gellért Szálló) Gundel étterem
Hachapuri Grúz étterem Halászbástya étterem Hanoi vietnámi étterem Hemingway étterem
Il Pastaio ristorante Imázs étterem Intermezzo étterem János étterem Jardinette étterem Jégkert Cafe
Kaltenberg étterem és söröző Kanpai Izakaya japán bisztró Kárpátia étterem
Kispéntek étterem Krizia étterem
L.A. Bodegita étterem
La Bodeguita del Medio étterem La Perle Noire étterem
Lajos Király étterem Lamb & Leo Bistro Lisztró Gasztró Bisztró Locavore étterem Macesz Bistro
Magyar Ízek Magyar Háza Manna étterem Matrjoska Bisztró
Mátyás Pince étterem Mészár Steak Kitchen Mezzo Music étterem Monarchia Kert
Nagy Levin étterem
Napfényes Étterem és Cukrászda Nika étterem
nU bisztró Olíva étterem Palack Borbár
Pane Vino Restaurant Paris Budapest étterem Pavillon de Paris étterem Pesti Disznó Gastrobar Porta Paulaner
Premium café és étterem Princessin étterem Remíz kávéház és söröző Ring Café and Burger bar Riso Bistro
Riso Ristorante Rudas étterem Rustico étterem
Salaam Bombay étterem Seasons Bistro & Wine Bar SonkaArcok Bárkonyha Spinoza Café
Spoon cafe and lounge
St. Andrea Wine & Gourmet Bar Sushi Sei étterem
Széchenyi kertvendéglő Szép Ilona étterem Trattoria Barca Bianca Trattoria Mamma étterem Up & Down étterem VakVarjú BUDA
VakVarjú ÚJLIPÓT Vár: a Speiz étterem Vogue hajó-étterem
Országszerte:
Almalomb étterem (Hosszúhetény) Bistorant (Szeged)
Bori Mami Bistro (Gyöngyös)
Budai Gesztenyés étterem (Budakeszi) Dráva Hotel étterem (Harkány)
DRÓT Bisztró (Miskolc) Erhardt étterem (Sopron) Fenyves étterem (Debrecen) Historante étterem (Veszprém) IKON étterem (Debrecen) Jankovich Kúria (Rácalmás) Jókai Bisztró (Pécs)
Karolina Fűszerkertje (Tihany) Kavics Grill étterem (Velence) Kistücsök étterem (Balatonszemes) Malom étterem (Miskolc)
Mangó étterem (Balatonlelle) Poirot Belga Pub (Érd) Rozmaring Vendéglő (Noszvaj) Sárga Borház étterem (Tokaj) Solier Café (Gödöllő) Sopronbánfalvi Kolostor (Sopron)
Spaletta Étterem és Sörház (Kecskemét) Szél Fiai Fogadó (Nyúl)
Tenkes Csárda (Csarnóta) Terazza Bistro Bar (Sümeg) Tóvendéglő (Szombathely) Végállomás Bistorant (Miskolc)
Villa Pelikán étterem (Szombathely) zip's brewhouse (Miskolc)
Zsolnay étterem (Pécs)