EuroAstra

Óriásbográcsban készült a pulykatokány – Szarvasi Szilvanapok Gallicoop módra

 IMG 5644.thumbnail

Idén ismét megrendezték a Szarvasi Szilvanapokat szeptember 11-13. között, amelynek egyik kiemelt támogatója a 20 éves Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. volt. A 12. alkalommal megszervezett ünnepség célja az volt, hogy ezt a sokoldalúan felhasználható gyümölcsöt hagyományos ételeken és italokon keresztül is megkedveltessék. A szilvás étkek felvonultatásának egyik fő szereplője a baromfiipar meghatározó szereplője, a Gallicoop volt. Ők mesterszakácsok közreműködésével, a második napon kápráztatták el a közönséget a saját recept alapján elkészített aszalt szilvás pulykatokánnyal. Az 1 100 literes óriásbográcsban készült ételt szombaton több mint 1 500 résztvevő kóstolhatta meg.

 IMG 5644.thumbnail

Idén ismét megrendezték a Szarvasi Szilvanapokat szeptember 11-13. között, amelynek egyik kiemelt támogatója a 20 éves Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. volt. A 12. alkalommal megszervezett ünnepség célja az volt, hogy ezt a sokoldalúan felhasználható gyümölcsöt hagyományos ételeken és italokon keresztül is megkedveltessék. A szilvás étkek felvonultatásának egyik fő szereplője a baromfiipar meghatározó szereplője, a Gallicoop volt. Ők mesterszakácsok közreműködésével, a második napon kápráztatták el a közönséget a saját recept alapján elkészített aszalt szilvás pulykatokánnyal. Az 1 100 literes óriásbográcsban készült ételt szombaton több mint 1 500 résztvevő kóstolhatta meg.

Bár – főként Dél-Magyarországon – sokoldalúan felhasználják a szilvát főzéskor is, mégis sok területen méltatlanul mellőzik. Annak érdekében, hogy ezt a gyümölcsöt minél többen megszeressék, a piacvezető Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a 12. alkalommal megrendezett Szarvasi Szilvanapok egyik főtámogatójaként vett részt. A három napos, közel 15 000 résztvevőt vonzó eszem-iszom a hagyományokhoz hű, szilvából készült étel- és italkülönlegességeket vonultatott fel a különböző gasztronómiai programokon.

 

IMG 5662.thumbnail IMG 5666.thumbnail
IMG 5694.thumbnail IMG 56561.thumbnail

Szombaton igazi főzőshow-ban vehettek részt a vigasságra látogatók, akik a díjnyertes Békés Megyei Gasztronómiai Team mesterszakácsai által készített aszalt szilvás pulykatokányt kóstolhatták meg. Ahhoz, hogy a megjelent vendégek jóllakhassanak, száz kilógramm húsra, valamint harminc kilogramm aszalt szilvára volt szükség, amelyet a Gallicoop Zrt. biztosított. Garai András, a cég marketing vezetője így fogalmazott: „A cég életében nem volt ismeretlen a két alapanyag házasítása, hiszen az aszalt szilvával töltött pulykamell régóta a palettán van, ráadásul 2005-ben elnyerte a Magyar Minőség Társaság és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség Magyar Minőség Háza díját is".

IMG 56631.thumbnailAz 1 100 literes főzőedényben készült ételt 1 500 résztvevő ízlelhette meg, amely még így sem volt elegendő a hasak megtöltéséhez. Jövőre nagyobb bogrács, több pulyka, ugyanitt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük