2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

18 évnyi DVD videónak megfelelő adatforgalmat generáltak a Vodafone felhasználók decemberben

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57046"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/dvd.thumbnail.png" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A kimagasló mobiladat-forgalom egy átlagos hónaphoz képest 7,5%-kal magasabb, a növekedés motorja az okostelefon-felhasználók voltak. </p> <p> 

A kimagasló mobiladat-forgalom egy átlagos hónaphoz képest 7,5%-kal magasabb, a növekedés motorja az okostelefon-felhasználók voltak.

 

A kimagasló mobiladat-forgalom egy átlagos hónaphoz képest 7,5%-kal magasabb, a növekedés motorja az okostelefon-felhasználók voltak.

 

363 terabyte-ot meghaladó adatforgalmat bonyolítottak a Vodafone előfizetői 2011 decemberében, ez több mint 79 000 db teleírt DVD lemeznek megfelelő adatmennyiséget jelent, amin ha filmek lennének, több mint 18 évbe telne végignézni.

 

A leglátványosabb növekedés a telefonon keresztül internetezők körében volt, ők összesen dupla annyit mobilinterneteztek, mint egy évvel korábban. Ezen belül is a növekedés motorja az okostelefonos felhasználók adatforgalom-bővülése volt, akik átlagosan 60%-kal többet interneteztek telefonjukon, mint egy évvel korábban.

 

A nemzetközi tendenciákkal összhangban a számítógépen, USB modemmel mobilinternet kapcsolatot használók átlagos forgalma tovább csökkent, csaknem 16%-kal kevesebbet interneteztek 2011-ben az egy évvel korábbihoz képest. Ennek magyarázata, hogy manapság a mobil előfizetést egyre gyakrabban egy vezetékes internet-előfizetéssel egyidejűleg használják, kiegészítve a vezetékes internet sebességét és korlátlanságát a mobil kapcsolat nyújtotta hordozhatóság előnyével.

 

Érdekes tendencia, hogy egy adott előfizetést egyre több helyen használnak, aminek katalizátora, hogy a Vodafone sikeres hálózatfejlesztésének köszönhetően az ország egyre nagyobb részén érhető el a szélessávú mobilnet. Év végére 671 szélessávú mobilinternettel lefedett település mellett elsőként a Vodafone ügyfelek internetezhettek a budapesti kék és piros metró teljes vonalán, sőt karácsonyi ajándékként minden vidéki szélessávval lefedett területen elérhetővé vált a megsokszorozott sebességű mobilnet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.