2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

20 év tapasztalat — 20 éves az UNIQA Biztosító

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44620"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_290.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>Két évtizeddel ezelőtt lépett jogelődjei révén a hazai piacra az UNIQA Biztosító, amely mára csaknem félmillió ügyfél bizalmát élvezi.</p><p>

 image1 290.thumbnail

Két évtizeddel ezelőtt lépett jogelődjei révén a hazai piacra az UNIQA Biztosító, amely mára csaknem félmillió ügyfél bizalmát élvezi.

 image1 290.thumbnail

Két évtizeddel ezelőtt lépett jogelődjei révén a hazai piacra az UNIQA Biztosító, amely mára csaknem félmillió ügyfél bizalmát élvezi.

Ünnepel az UNIQA. A biztosító jogelődjét, a Colonia Biztosító Részvénytársaságot éppen két évtizeddel ezelőtt, 1990 őszén alapították. A vállalkozás mára az ország hatodik legnagyobb kompozit biztosítójává nőtt ki magát, a gépjármű-biztosítók rangsorában pedig a harmadik. A csaknem félmillió lakossági és vállalati ügyfelet ezerfős értékesítői gárda szolgálja ki, a díjbevétel 2009-ben kis híján elérte az 53 milliárd forintot.

A társaság 1998-ban az AXA tulajdonába került, majd az AXA Colonia és AXA Biztosítós évek után 2003-ban az egyik meghatározó európai biztosítócsoport, az UNIQA tagja lett. A 21 országban jelenlévő, 7,4 millió ügyfelet kiszolgáló konszern díjbevétele tavaly meghaladta az 5 milliárd eurót.

Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója a 20 évet értékelve elmondta: „Sikeresnek lenni ma már azt jelenti, hogy képesek vagyunk a megújulásra. Olyan szolgáltatásokat kell nyújtanunk, melyek túlmutatnak a hagyományos biztosítási formákon, mindezt magas színvonalon, elérhető áron. Társaságunk szlogene nem véletlenül 'Az új generáció biztosítója'. Az innováció filozófiánk alappillére. Az UNIQA nevéhez fűződik többek között az első euróban garantált kifizetésű unit-linked biztosítás és az első kifejezetten nők számára készült biztosítás. Úttörők voltunk a szélsőséges időjárásra sms-ben figyelmeztető Viharjelző Rendszer és a gépjárműbe épített GPS készülékre épülő SafeLine assistance biztosítás életre hívásában.

A növekvő ügyfélszám és stabil díjbevétel mellett a szakma visszajelzése is igazolja az üzleti modellünk helyességét; egymás után négyszer vehettük át a kiváló márkáknak járó Superbrands elismerést és két alkalommal tüntettek ki bennünket az üzleti, B2B márkáknak szóló Business Superbrands minősítéssel. 2008-ban a független alkuszokat tömörítő Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége a legjobb magyar gépjármű-biztosítónak ítélte az UNIQA-t, és ugyanebben az évben a tekintélyes Figyelő című gazdasági magazin a kétszáz legeredményesebb hazai vállalatot vizsgáló zsűrije az Év pénzintézetének választotta cégünket. Erre a díjra azért is vagyunk nagyon büszkék, mert először kapta biztosító."

A jubileumot az UNIQA különleges születésnapi SilverLine ajánlatokkal ünnepli. Lakás- és jogvédelmi biztosítás az első évben együtt most 20% kedvezménnyel köthető, a casco és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását együttes kötése esetén a casco biztosítás díjából 20%, a kötelező díjából 25% kedvezmény jár. Az évfordulóra új, nagy befektetési szabadságot kínáló multi-devizás életbiztosítás is született és kedvezménnyel köthető baleset- és betegségbiztosítás is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.