2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2010. Április 22. a Föld napja

5 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/38963"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/earthday2.thumbnail.jpg" border="0" width="95" height="100" /></a></span>2010. Április 22. a Föld napja, amelyhez kapcsolódóan a Magyar Turizmus Zrt. számos akcióval népszerűsíti hazánk gazdag ökoturisztikai kínálatát. </p><p> 

earthday2.thumbnail2010. Április 22. a Föld napja, amelyhez kapcsolódóan a Magyar Turizmus Zrt. számos akcióval népszerűsíti hazánk gazdag ökoturisztikai kínálatát.

 

earthday2.thumbnail2010. Április 22. a Föld napja, amelyhez kapcsolódóan a Magyar Turizmus Zrt. számos akcióval népszerűsíti hazánk gazdag ökoturisztikai kínálatát.

 

A nemzeti turisztikai marketingszervezet a Föld napja rendezvényeken érdekes játékokkal, értékes nyereményekkel várja az érdeklődőket, továbbá turisztikai információkkal és kiadványokkal segíti a látogatókat utazási döntésük meghozatalában. E jeles nap apropóján az MT Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságai az egyes régiók gazdag természeti kincseire irányítják a figyelmet.

A Magyar Turizmus Zrt. idén első alkalommal csatlakozik április 18-án a Pál-völgyi barlang kőfejtőjében (1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.) megrendezésre kerülő Föld napja rendezvényhez. Az esemény 2005 óta minden évben színes programokkal várja az érdeklődőket a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a II. kerületi Önkormányzat szervezésében. A látogatók idén, az MT Zrt. segítségével tájékozódhatnak hazánk különböző régióinak ökoturisztikai kínálatáról, részt vehetnek a Társaság ökoturisztikai játékában, továbbá turisztikai kiadványokat – többek között az Élmény? Természetesen! – Vendégváró Nemzeti Parkok; Balaton kerékpáros térkép; Dél-Alföld vizei; Észak-Magyarország – Természetesen!; Tisza-tavi ajánlatok 2010; Tudatos Utazók Kalauza, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park – barlangi kalandtúra – is magukkal vihetnek.

Érdemes lesz felkeresni az MT Zrt. standját április 19-25. között a Fővárosi Állat- és Növénykertben megrendezésre kerülő Föld Fesztiválon is, ahol a Társaság egész héten át érdekes játékokkal és értékes nyereményekkel várja az érdeklődőket. A rendezvényen a Zrt. országos és regionális turisztikai kiadványokkal, információkkal és különböző meglepetésekkel is segíti az utazókat az ideális hazai üdülési helyszín kiválasztásában.

A Fesztivál részletes programjáról a www.zoobudapest.com/foldfesztival oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Fővároson kívül megvalósuló akciók

A Föld napja keretében a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságai is számos akcióval hívják fel az adott régió ökoturisztikai kínálatára a figyelmet.

Balaton

Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága marketingtevékenysége során, 2010 tavaszán kiemelten népszerűsíti a Balaton régió természet nyújtotta aktív pihenési lehetőségeit. Ennek jegyében az RMI saját kommunikációs csatornáin hívja fel a Föld napjához kapcsolódó eseményekre a figyelmet. E jeles ünnep alkalmából túrát szerveznek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban (http://www.bfnp.hu/), az aktív felüdülés kedvelői részt vehetnek a Káli-futáson (http://www.balatonfelvidek.5mp.eu/), a természetszeretőket továbbá a Forrás Természetbarát Egyesület Gyenesdiáson megrendezésre kerülő tavaszünnepére is várják (http://www.gyenesdias.info.hu/). A Föld napjához kapcsolódóan rendezik meg a csobánci kőgyűjtő hétvégét (http://www.csobancvar.hu/), a családok pedig kerékpáros családi napot tölthetnek el Balatonföldváron (http://www.kerekparinfo.hu/).

Tisza-tó

Az MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága kiemelt termékként népszerűsíti a régió ökoturisztikai kínálatát. A Föld napja apropóján az RMI saját kommunikációs eszközeivel népszerűsíti a tiszaörvényi Szabics Kikötő és Szabadidőpart rendezvényét. Az esemény keretében április 17-25. között állat és növényvilágról szóló előadásokkal színesített kirándulásokkal, valamint különleges természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos játékokkal várják a természet szerelmeseit.

További információ: http://www.szabicskikoto.hu/

Nyugat-Dunántúl

A régióban az Írottkő Natúrparkért Egyesület illegális hulladéklerakók felszámolását, takarítást, szemétgyűjtést hirdet Kőszegen és a Natúrpark többi településén. Az Őrségi Nemzeti Park szervezésében egy ún. nyílt túrán vehetnek részt az aktív kikapcsolódás kedvelői a Ság-hegyen, április 22-én, továbbá szintén a Föld napja alkalmából kerül sor a nemzeti parkok országos találkozójára Őriszentpéteren. A Fertő-Hanság Nemzeti Park kifejezetten a gyerekeknek kíván a Föld napján programot nyújtani, „Egynapos délutáni vetélkedő gyerekeknek" címmel, amely Fertőújlakon kerül megrendezésre.

Az eseményeket az MT Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága saját kommunikációs eszközeivel népszerűsíti.

Magyarország további ökoturisztikai rendezvényeiről bővebb információt a Magyar Nemzeti Park Igazgatóságok oldalán, az alábbi link alatt kaphatnak az érdeklődők: http://www.nemzetipark.gov.hu/okoturisztikai-rendezvenyek

Az egyes régiók turisztikai kínálatáról, akcióiról az RMI-k honlapján lehet tájékozódni.

Hazánk természeti értékekben rendkívül gazdag. A tíz hazai nemzeti park igazgatósága az országos jelentőségű védett természeti területek védelmének ellátása mellett a megismerésükre irányuló ökoturizmus feltételeinek megteremtésén dolgozik. Hazánkban a nemzeti parkok mellett 36 tájvédelmi körzet és 151 természetvédelmi terület található, ezzel az ország területének csaknem 10%-a védett természeti terület. Az Európai Unióhoz történt csatlakozással, a Natura 2000 területek létrehozásával az ország területének 20%-ára terjed ki az unió szabályozása szerinti védettség. Magyarország több tucat nemzetközileg is elismert jelentőségű védett területtel büszkélkedhet: UNESCO Világörökségekkel, Ramsári területekkel, Bioszféra Rezervátummal, Európa diplomás területekkel.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.