2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2010 első negyedévében taroltak a banki trójaiak

1 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/38499"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_177.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="65" /></a></span> <p>A Panda negyedéves jelentéséből kiderül: 2010 első három hónapjában a támadások mintegy 61%-át banki trójaiak tették ki.</p><p>

  image1 177.thumbnail

A Panda negyedéves jelentéséből kiderül: 2010 első három hónapjában a támadások mintegy 61%-át banki trójaiak tették ki.

  image1 177.thumbnail

A Panda negyedéves jelentéséből kiderül: 2010 első három hónapjában a támadások mintegy 61%-át banki trójaiak tették ki.

Az ún. "banki trójaiak" – vagyis azok a "besurranó programok", amelyek a banki hozzáférési adatainkra pályáznak – okozták a legtöbb támadást a januártól márciusig terjedő időszakban, derül ki a Panda Security első negyedéves jelentéséből. A már-már szokásosnak – és tendenciózusnak – mondható jelenség mellett a szakértők egy érdekességre hívják fel a figyelmet: hosszú hanyatlás után ideiglenesen erőre kaptak a hagyományos vírusok.

– A pénzügyi motiváltságú támadások "diadalmenetére" már nagyon régóta figyelmeztetünk mindenkit – kommentálta a jelentést Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Ugyanakkor érdekes módon a régimódi vírusok is visszatértek: az összes fertőzés 15%-át ezek tették ki idén.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.