2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2011. MÁRCIUS 29-ÉN ÁTADTÁK AZ ORSZÁGHÁZBAN A 2010. ÉVI INNOVÁCIÓS NAGYDÍJAT

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/48703"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/inno_0.thumbnail.jpg" border="0" width="69" height="100" /></a></span>2011. március 29-én, az Országház Főrendiházi Termében megrendezett díjátadási ünnepséget Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke nyitotta meg. Köszöntőbeszédet mondott Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, majd Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke köszöntötte az ünnepség több mint 400 résztvevőjét.<br />

inno 0.thumbnail2011. március 29-én, az Országház Főrendiházi Termében megrendezett díjátadási ünnepséget Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke nyitotta meg. Köszöntőbeszédet mondott Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, majd Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke köszöntötte az ünnepség több mint 400 résztvevőjét.

inno 0.thumbnail2011. március 29-én, az Országház Főrendiházi Termében megrendezett díjátadási ünnepséget Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke nyitotta meg. Köszöntőbeszédet mondott Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, majd Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke köszöntötte az ünnepség több mint 400 résztvevőjét.

A 2010. évi pályázatról Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter, a bírálóbizottság elnöke beszélt.

További díjazottak:

A 2010. évi Ipari Innovációs Díjban (NGM) a Műszer Automatika Kft. részesült,  Az elektronikus útátjáró-fedező berendezés  komplex rendszerének megvalósításáért.

A 2010. évi Agrár Innovációs Díjban (VM) a Pharmatéka Bt. részesült A sertés dizentéria kialakulásának megelőzésére kifejlesztett költségkímélő, hatékony készítményéért .

A 2010. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban (VM) a Pharmatéka Bt. részesült  A sertés dizentéria kialakulásának megelőzésére kifejlesztett költségkímélő, hatékony készítményéért .

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2010. évi Innovációs Díjában a Ferrobeton Zrt. részesült  Előregyártott vasbeton hídgerenda-család   kifejlesztéséért.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2010. évi Innovációs Díjában az NI Hungary Software és Hardware Gyártó Kft. részesült  A hordozható egyszemélyes laboratórium fejlesztéséért .

Az Iparfejlesztési Közalapítvány 2010. évi Szervezeti Innovációs Díjában az NI Hungary Software és Hardware Gyártó Kft. részesült  A hordozható egyszemélyes laboratórium fejlesztéséért .

A Magyar Innovációs Szövetség 2010. évi, a legeredményesebb, újonnan alapított innovatív kisvállalkozásnak járó Innovációs Különdíjában az AsiaNet Hungary Kft. részesült  AS-T70 2 tengelyes mozgatású Solar Tracker  kifejlesztéséért és gyártásáért.

A bírálóbizottság által kiemelt elismerésben részesített innovációs teljesítmények:

– Biogáz távhő célú hasznosítása Miskolcon, megvalósító: MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. (Miskolc)

– Moduxin® MR 35 mg retard tabletta – új magyar gyógyszerkészítmény előállítása, megvalósító: Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. (Budapest)

– Humánmeteorológiai szolgáltatási rendszer kifejlesztése az egészségmegőrzésért (Meteo Klinika program) és a környezettudatos életért (Környezeti Monitoring program), megvalósító: ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. (Budapest)

A Magyar Innovációs Alapítvány által meghirdetett XIX. Magyar Innovációs Nagydíjra azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások jelentkezhettek, amelyek a 2010. évben kiemelkedő innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

A 2011. február 9-i határidőre 37 pályázat érkezett be a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára. Minden egyes pályázatot 2-2 zsűritag – szakértők bevonásával ? részletesen tanulmányozott, és a következő szempontok szerint előzetesen pontozta:

  • eredetiség, újszerűség, innovativitás (az innováció jellege: új, másoló, követő, továbbfejlesztő stb.) 0-25 p.
  • 2009-ben a pályázónál elért többleteredmény vagy többlet árbevétel és egyéb előny 0-50 p.
  • társadalmi hasznosság (közvetett, közvetlen előnyök) 0-20 pont
  • egyéb (pl. piaci részesedés növelése, új piacok megszerzése, kiemelkedő export teljesítmény stb.) eredmény 0-5 p.

A zsűri egyes tagjai a zsűriülésen szóban is értékelték a pályázatokat, és a testület megvitatta az értékeléseket, melyeket összegezve, a 18 tagú bírálóbizottság testületileg hozta meg a döntéseket – minden esetben többségi döntéssel. A bírálóbizottság a formai és a tartalmi szempontokat is alaposan mérlegelve 36 pályázatot minősített 2010-ben megvalósult, eredményes és sikeres innovációnak.

A bírálóbizottság részletekbe menő vitát és értékelést követően 9 pályázatot választott ki és a három értékelési szempont szerint titkos szavazással rangsorolta ezeket a pályázatokat. A legjobb pályázat 1 pontot kapott, a második legjobb 2 pontot stb.

A titkos szavazás eredményeképpen a zsűri döntése értelmében a 2010. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a MEDISO Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. részesült az általa kifejlesztett NanoPET/CTTM kisállat-vizsgáló rendszerért.

A XIX. Magyar Innovációs Nagydíjat Schmitt Pál, köztársasági elnök és Matolcsy György a zsűri elnöke adta át Bagaméry Istvánnak a MEDISO Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. ügyvezető igazgatójának.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.