2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2011 március 3-án a szakmai nappal megnyíilik az Utazás kiállítás

37 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/47772"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_342.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>   <p><em>Már a tavaszi kiállítások nyílnak a Hungexpo-n. Március 3-6-ig egy „ötöst" kap a kiállításokból a nagyközönség. A kiállítások egyesített sajtótájékoztatóját stílszerűen a Budapesti Szechenyi Fürdőben tartották 2011 február 24-én.</em></p><p>

 image1 342.thumbnail  

Már a tavaszi kiállítások nyílnak a Hungexpo-n. Március 3-6-ig egy „ötöst" kap a kiállításokból a nagyközönség. A kiállítások egyesített sajtótájékoztatóját stílszerűen a Budapesti Szechenyi Fürdőben tartották 2011 február 24-én.

 image1 342.thumbnail  

Már a tavaszi kiállítások nyílnak a Hungexpo-n. Március 3-6-ig egy „ötöst" kap a kiállításokból a nagyközönség. A kiállítások egyesített sajtótájékoztatóját stílszerűen a Budapesti Szechenyi Fürdőben tartották 2011 február 24-én.

UTAZÁS – HIMALÁJA EXPO – BUDAPEST BOAT SHOW – KARAVÁN SZALON – IV.PORT.hu BRINGAEXPO

dsc 81632.thumbnailA HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A, B, D, G pavilonjaiban több mint 20.000 négyzetméteren zajlanak az események. Ebben az évben 600 kiállítóval, félszáz sztárfellépővel, sportolókkal és művészekkel találkozhat az, aki a tavasz első napjaiban a Vásárközpontba látogat.

A ráadás a GOLFISSIMO INDOOR GOLF CENTRUM golfpálya, amely különleges szolgáltatásokkal tart nyitva a 16-os pavilonban.

p10307561.thumbnailTöbb ezer kitűnő ajánlat, akár 30%-os engedmények és kedvezménnyel elvihető licit-nyaralások várják az Utazás kiállítás közönségét. A választék óriási, a program fantasztikus! Ott lesz Magyarország, képben, hangban és élő előadásban, ismert turisztikai kincseivel és felfedezésre váró országszegletek ajánlataival. Ott lesz ezen kívül a világ dióhéjban – a nemzeti bemutatók, a külföldi utakat ajánló irodák hasonlóan gazdag programkínálatában.

p10307381.thumbnailAz idén India a külföldi, Győr a belföldi díszvendég, s a kiemelt téma az egészségturizmus.

A díszvendég India küldöttei felépítik a vásár területén a Taj Mahal-t, s nap mint nap tánccal, zenével és művészeti bemutatókkal idézik meg a varázslatos India hangulatát. A The Explorer Magazin és a Hungexpo „Álmom India" címmel Juhász Balázs fotóiból rendez tárlatot. Győr e különleges szerepében minden nap más arcával fordul majd a közönség felé.

MEGASZTÁR, X-FAKTOR, MISS SAIGON és a többiek!

A kiállítás színpadán is folyamatos lesz a közönségcsábítás! A Miss Saigon című világhírű musicalből az Operettszínház és a Sopron Aréna közösen adnak elő részleteket. A Világjáró Klub vetítésein India, Zanzibár és egy tengerjáró luxushajó is életre kel képeken keresztül. Ugyanott más időpontban már licit folyik, s a piaci ár feléért juthat el wellness szállodákba, aki jól taktikázik. No és ezen a színpadon lép fel a „Fivérek" – a legutóbbi Megasztár legjobb csapata. Takács Nikolas, az X-Faktor egyik kedvence, március 5-én lesz a szlovák stand vendége, míg péntektől vasárnapig Király L. Norbi, Vastag Csaba és Wolf Kati ad koncertet a MÁV-Start standján.

Himalája Expo – Erőss Zsolt látogatással

Keletre és nagy magasságokba kalauzol az Utazás betétkiállítása, a Himalája Expo. Az egyedülálló francia gyűjtemény csupán ezen a négy napon látható Magyarországon. Egy hiteles tárlat, ma is ott élő emberekkel, jakokkal, mindennapi berendezési tárgyakkal és megőrzött emlékekkel. A kiállítás megemlékezik olyan hírességekről, mint Mallory és Irvine, a Mount Everest első csúcstámadói, Edmund Hillary és Tenzing Norgay a csúcsról elsőként sikeresen visszatérő páros, illetve Lhasza kolostorának első női látogatója. A Himalája Expo érdekességei az 1931-32-es Citroën expedícióból fennmaradt relikviák, s ez egyben magyarázza is a tárlat francia eredetét.

A Himalája expedícióknak ma már magyar történelme is van, hiszen több sikeres hegymászó csapat jutott el a nevezetes csúcsokra. A kiállításon ezek felszereléseiből is tartanak bemutatót, s az első napon Erőss Zsolt, Magyarország legeredményesebb hegymászója is a kiállítás vendége lesz.

Találkozhatnak még Voith Sipos Erzsébettel, akinek előadásán , és  vetitett képes előadásán keresztül ismerkedhetnek Nepál és a himalájai élet titokzatos világával, művészetével építészetével és hitvilágával ugyanúgy, mint a mindennapi élettel, az étkezési szokásoktól  a párválasztás  hagyományain át a temetkezési szertartásokig

A szakma

A soros EU elnökség kérdéseivel nyit az a konferencia, illetve vitafórum, amelyet „Közösen Budapestért" címmel szervez március 3-án, a Hungexpo Zrt. és a Turizmus Kft. A térség legjelentősebb turisztikai vására több érdekes programot is kínál a szakembereknek.

Robák Ferenc kormánybiztos előadása nyitja a március 3-6-ig nyitva tartó Utazás 2011 szakmai programját a Hungexpo-n. Napirenden szerepel még az EU turisztikai portál, a Budapest Airport új terminál nyitása, valamint a Budapest brand és kommunikációs stratégia.

A fővárosi fejlesztések megvitatása után a konferencia második napján a TDM, azaz Turisztikai Desztináció Management szervezetek alakulásával, működéséről lesz szó. A TDM rendszer az érintettek széles körének bevonásával a marketingen, illetve az információszolgáltatáson túl a termékfejlesztés és az adott térség összes turisztikával kapcsolatos szakmai és menedzsmentfeladatait ellátja, éppen ezért kiemelkedő jelentőségű a turizmus fejlesztésében.

2011. március 3-6. között, a Magyar Turizmus Zrt. „Új vizeken" című marketingtervével összhangban az egészségturizmus lesz az Utazás 2011 – 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás belföldi kiemelt témája. Az eseményen mind a Zrt. központi standja mind pedig a turisztikai régiók standjai a kiemelt téma jegyében jelennek meg, emellett a színpadon három napon keresztül zenés-táncos programok szórakoztatják a közönséget.

Magyarország EU elnökségének apropóján a nemzeti turisztikai standon külön információs pultot működtet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága.

A Magyar Turizmus Zrt. Utazás Kiállításhoz kapcsolódó szakmai és nagyközönségi programjairól jelen sajtóanyagban adunk tájékoztatást. A sajtótájékoztatók mellett, a kiállítás ideje alatt kerül sor a Magyar Turizmus Minőségi Díjak és a Rozmaring Díjak átadására, továbbá egy nagyszabású szakmai tanulmányútra és konferenciára is.

MT Zrt. Központi megjelenés, három társkiállítóval

Az Utazás Kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. 100m2-es központi standján – A pavilon 311/A stand – az egész ország turisztikai kínálatából kaphatnak ízelítőt az utazni vágyók, de természetesen – éppúgy, mint a régiók standjain – elsősorban hazánk gazdag egészségturisztikai kínálata kap kiemelt szerepet.

3%20022.thumbnailA központi standon Magyarország soros EU elnöksége kapcsán három társkiállító – a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága, a Hungarofest Nonprofit Kft. és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete – is várja az utazókat.

Régiós megjelenések

3%20026.thumbnailA rendezvényen valamennyi turisztikai régió egy pavilonban képviselteti magát közel 1900m2-en. A régiók az A pavilonban, az alábbi standokon mutatják be legfrissebb ajánlataikat.

  • ü Balaton: A pavilon, 308/A és 308/B
  • ü Budapest-Közép-Dunavidék: A pavilon, 211/E
  • ü Dél-Alföld: A pavilon, 211/D
  • ü Dél-Dunántúl: A pavilon, 210/F
  • ü Észak-Alföld: A pavilon, 109/F és 111/F
  • ü Észak-Magyarország: A pavilon, 109/D
  • ü Közép-Dunántúl: A pavilon, 208/A
  • ü Nyugat-Dunántúl: A pavilon, 311/C, 311/D, 310/D, 311/E, 313/E,

312/C és 313/G

  • ü Tisza-tó: A pavilon, 210/A

 Nyereményjáték – „belföldi egészségturisztikai túra"

3%20040.thumbnailÉrdemes megismerni valamennyi turisztikai régió és az Utazás Kiállítás belföldi díszvendége, Győr városának kínálatát! A kiállítás nagyközönségi napjain (március 4-6.) ugyanis az itthon.hu belföldi nyereményjáték során értékes ajándékokért tesztelhetik tudásukat a játékos kedvűek.

3%20041.thumbnailA 12 kérdésből álló, belföldi egészségturisztikai témájú kvízhez az MT Zrt. központi, régiós, illetve Győr városának standjain kialakított „játék pontoknál" csatlakozhatnak az érdeklődők. A belföldi „egészségturisztikai túra" során jól teljesítők között – vagyis akik felkeresik a játékban érintett standokat, és helyesen válaszolnak a kérdésekre – péntektől vasárnapig minden nap gazdára talál 10 db MT Zrt.-s és 5 db Tourinformos szóró ajándékokból álló csomag. A sorsolásra pénteken és szombaton a Magyar Turizmus Zrt. központi standjának színpadán, 16.00 órakor kerül sor.

3%20050.thumbnailA fődíj Győr városának jóvoltából egy „Győrkőc" csomag, amelyet az Utazás Kiállítás záró napján, március 6-án délután, a győri képviselők jelenlétében sorsolnak ki az MT Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának standján.

A játék részleteire a Magyar Turizmus Zrt. http://www.itthon.hu/ honlapján, valamint Facebook oldalán is felhívja a figyelmet, továbbá a Hungexpo Zrt. saját kommunikációs felületein is népszerűsíti.

Prezentációk és aláírás  – a „Közösen Budapestért" szakmai konferencián

3%20051.thumbnailA Turizmus Kft. Utazás Fórum elnevezésű szakmai konferenciasorozatának keretében, március 3-án kerül sor a „Közösen Budapestért" szakmai konferenciára és vitafórumra, amelyen előad Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Molnár József, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is. A két társaság az idei évtől szorosabbra fűzi együttműködését a Budapest népszerűsítésére irányuló munka összehangolása érdekében. Horváth Gergely a Budapest brandről és kommunikációs stratégiáról, Molnár József pedig a Budapest TDM-ről tart előadást a szakmai konferencián. Ezt megelőzően a két társaság vezetője stratégiai együttműködési megállapodást ír alá a rendezvény keretében.

TDM előadások és workshop

3%20052.thumbnailMárcius 4-én a TDM szervezetek szerepéről lesz szó az Utazás Fórumon. A témában a Magyar Turizmus Zrt. részéről Katona Ilona, a társaság Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője tart előadást. Ezt követően az MT Zrt. regionális irodáinak képviselői egy szakmai workshop keretében folytatnak tárgyalásokat a TDM témában érdeklődő partnerekkel.

Közel 100 fős szakmai tanulmányút – 16 országból érkeznek a szakemberek

3%20054.thumbnailMinden eddiginél nagyobb szabású nemzetközi tanulmányútra kerül sor az Utazás Kiállítás kapcsán a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében és a turisztikai szolgáltatók – Malév Zrt. , Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft., Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ), szállodák és programgazdák – példás szakmai együttműködésében. A hazánk turisztikai kínálata iránt való óriási érdeklődést mutatja, hogy 16 európai országból, összesen 94 fő szakmai vásárló, ún. hosted buyer érkezik a magyar fővárosba március 2-án. A résztvevők a tanulmányút során Budapestet mint a rejtett kincsek városát ismerhetik meg, továbbá március 3-án, az Utazás Kiállítás keretében a 9 turisztikai régió kínálatából is ízelítőt kapnak, valamint potenciális partnereikkel tárgyalásokat is folytatnak. A tanulmányútról a későbbiek folyamán részletesen is beszámolunk.

Magyar Turizmus Minőségi Díj átadás

3%20056.thumbnailA hagyománynak megfelelően, idén is az Utazás Kiállítás megnyitóján adják át a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat. A 2010. évben nyertes szállodáknak és éttermeknek az elismerő oklevelet és táblát március 3-án Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkára, Dr Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adja át. Az elmúlt évben 27 szálloda és 7 étterem nyerte el a HOTREC által 2007-ben akkreditált Díjat, amely 3 évig érvényes.

Idén nemcsak az új nyertesek részesülnek elismerésben, hanem a 2006-ban elindított program első résztvevői is, akik az érvényesség újabb 3 évre való meghosszabbításához ismét sikeresen pályáztak a Magyar Turizmus Minőségi Díjra.

A Díjról és az eddigi nyertesekről bővebb információ a Magyar Turizmus Zrt. honlapján az alábbi link alatt olvasható: www.itthon.hu/minosegidij

Rozmaring Díj átadás

A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ban hozta létre a Rozmaring Díjat. A díj odaítélésének alapfeltétele, hogy a vendéglátóhely olyan településen legyen, amely benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenybe. Az elnevezés utal arra, hogy a díjnak a gasztronómiához is köze van, hiszen a rozmaring a magyar konyha egyik kedvelt fűszernövénye is. A díjat azok a vendéglátóhelyek kaphatják meg, amelyeknek éttermi kínálata magas színvonalú, és ezzel párhuzamosan környezetük rendezettsége, növényekkel és virágokkal való díszítése különösen igényes. Az elismerést minden turisztikai régióból évente csak egy étterem kaphatja meg. A díjak odaítélésre a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságai tesznek javaslatot.

A 2010. évi Rozmaring Díjakat Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adja át március 3-án, az Utazás Kiállítás megnyitóján.

Kiadványok

Az Utazás Kiállításra megjelenik a Turizmus Magyarországon 2010 című, előzetes adatokat tartalmazó magyar nyelvű statisztikai kiadvány, amelyet az MT Zrt. a Központi Statisztikai Hivatal 2010. évi előzetes vendégforgalmi adatai alapján készített el.

  • A látogatók számos tippet kaphatnak utazási döntésük meghozatalához a turisztikai régiók kiadványaiból is. A Balaton régióról általános információkkal a Best of Balaton kiadvány szolgál, az idei nyárra pedig a Balatoni Vakáció – szálláshely és étterem ajánlati katalógus kínál ötleteket az utazóknak. A kerékpározás kedvelői magukkal vihetik a Balaton kerékpáros térképet, az „ízletes nedűkre vágyók" a Balatoni borutak térképből tájékozódhatnak, míg a feltöltődést keresőknek a Balatoni Wellness brosúra nyújt tippeket a régióban való eligazodáshoz. A Budapest-Közép-Dunavidék régióban az Élményekkel Egészségesen! c. gyógy-és wellness kalauz segíti az utazók tájékozódását, a Dél-Alföld szerelmesei pedig a Minden vizében élmény c. egészségturisztikai, valamint a Messze a legjobb és a Kultúra és örökség c. brosúrákból informálódhatnak. Akik a Dél-Dunántúl régió felé vennék az irányt, azok számára a régió általános turisztikai kínálatát bemutató prospektus, valamint térkép mellett a Dél-Dunántúl 1-2 napos túrák, a Dél-Dunántúl szálláshelyek c. kiadványok is hasznos tippekkel szolgálhatnak, a felfrissülni vágyók pedig a dél-dunántúli régió 2011. évi egészségturisztikai ajánlati katalógusából szemezgethetnek. Az Utazás Kiállításon az Észak-Alföld turisztikai kínálatát is számos kiadvány mutatja be: a rendezvényen a látogatók megtalálhatják majd a 2011. évi üdülési ajánlati katalógust, az Egészségturisztikai térképet, továbbá a Délibábok földjén, az Észak-alföld – Kultúra és örökség, valamint az Észak-alföld – Legendák nyomában c. brosúrákat is. Az Észak-Magyarország régió standján az érdeklődők fellelhetik a Hungary Funzine Észak-Magyarország, Egészség csak természetesen c. 2011. évi kedvezményes ajánlatokat tartalmazó különszámát, az Észak-Magyarország Természetesen c. brosúrát, a régió program kavalkádjában pedig a 2011. évi eseménynaptár nyújt segítséget. A Közép-Dunántúl újdonságait a 2011. évi rendezvénynaptár mutatja be az érdeklődők számára, akik a Királyok nyomában c. kiadványt is magukkal vihetik. A Nyugat-Dunántúl régió a 2011. évi eseménynaptár és szállásajánlatok c. brosúrájával segíti az utazókat döntéseik meghozatalában, és természetesen a Tisza-tavi régió ajánlatait is megtalálhatják a látogatók az Üdülési ajánlatok a Tisza-tavi régióból 2011 c. prospektusban. A régió természeti szépségei iránt áhítozók a Tisza-tavi Madárrezervátum, Tisza-tavi természetjárás vízen és a Tisza-tavi természetjárás kerékpáron c. kiadványokat is magukkal vihetik az Utazás Kiállításról.

Érdemes felkeresni valamennyi turisztikai régió standját!

Balaton

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának szervezésében 2011-ben is nagyszabású megjelenéssel képviselteti magát a Balaton régió az Utazás Kiállításon. A közel 390m2-es standon az MT Zrt. több mint 30 társkiállítóval közösen mutatja be a balatoni pihenés eszköztárát, reprezentálva mindazt, amit a Balatont jelent, felvonultatva a sokszínű balatoni települések nyújtotta kínálatot: a napsütötte strandokat, az aktív lehetőségeket, a wellness szállodák kínálatát, a gyógyfürdők melegét és nem utolsó sorban a balatoni fesztiválok kavalkádját.

Attrakciók a standon: A kiállítás valamennyi napján a látogatók megízlelhetik a Badacsonyi és a Balatonfüred-Csopaki borvidék borait, megismerhetik az Anna-bál királynőjét, valamint részesei lehetnek a balatonfüredi felvonulásnak is, amely március 5-én, 13 órától várja az érdeklődőket.

A Balaton régióról bővebb információ:http://www.gyereabalatonra.hu/

Budapest-Közép-Dunavidék:

A Magyar Turizmus Zrt. Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketing Igazgatósága 220m2-en és 18 társkiállítóval jelenik meg az „Utazás 2011" kiállításon.

Az egészségturizmus szerepét kiemelve a standon megelevenedik a Rudas fürdő gőzfürdőjének hangulata, és az utazási kedvet a Vasúttörténeti Park standra pöfögő, legkisebb működő gőzmozdonya is tovább „gőzöli". Az érdeklődők továbbá ízelítőt kaphatnak a Zsámbéki Medence helyi termékeiből, és megjelenik a Budapesti Vásárcsarnok kicsinyített mása is, amelynek kínálatába szintén belekóstolhatnak a standot felkeresők. Az attrakcióknak mindezzel még nincs vége, ugyanis még mindig zakatol a Skanzen vonat, valamint a látogatókat a Skanzen interaktív programjai és a Gödöllő környéki kézművesek is a régió felkeresésére csábítják.

A régióról bővebb információ: http://www.budapest-regio.hu/

Dél-Alföld:

A Dél-Alföld régió 60m2-es standon, 10 társkiállítóval és 2 attrakcióval jelenik meg az Utazás 2010 kiállításon. A standon a látogatók kipróbálhatják a kalocsai pingálást, a fáradtabb érdeklődőket pedig masszázzsal frissítik fel.

A régióról bővebb információ: http://www.delalfold.info/

Dél-Dunántúl:

A Dél-Dunántúl régió 100m2-es standján a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága mellett 20 társkiállító is a régió felkeresésére invitál.

Standattrakciók: A játékos kedvűek egy tematikus kvíz során 9 témában – ökoturizmus, várak, borturizmus, gyógyturizmus, erdészetek, Pécs, Orfű, Kaposvár, valamint általános Dél-Dunántúl kvíz – tehetik próbára a régiós tudásukat, természetesen ajándékokért cserébe. A standon borkóstolóval és kézműves bemutatókkal is várják a látogatókat a Dél-Dunántúli Borturisztikai, illetve az Ökoturisztikai Klaszter szervezésében.

A régióról bővebb információ: http://www.del-dunantul.hu/

Észak-Alföld:

Az észak-alföldi régiót az MT Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága és 19 társkiállító népszerűsíti az Utazás Kiállításon. A 320m2-es észak-alföldi standon a gyermekek is belekóstolhatnak a régió sokszínű világába egy játékos ismeretterjesztő vetélkedő keretében. Az ifjabbakat ezen kívül horgászattal is várják a standon. Akik a régió hangulatát szeretnék átélni, azok virtuális pusztakocsikázásra indulhatnak a Hortobágyra, az aktív sportok szerelmesei pedig virtuális kerékpártúrát tehetnek a régióban. Az „Észak-Alföldön" szerzett élményeiket interaktív fotózás során örökíthetik meg a standra látogatók.

Észak-Magyarország:

Az MT Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága 3 társkiállítóval, 42m2-en kívánja bemutatni a régió látnivalóit, főbb rendezvényeit.

Akik szívesen megismernék a régió értékeit, köztük többek között a Gyógyvizek Völgyét, Eger és térségét, keressék fel az Utazás Kiállításon az Észak-Magyarország régió standját!

További információ: file://Markuse/../../Local%20Settings/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/I7UTETU9/www.eszakmagyarorszag.hu

Közép-Dunántúl:

A Királyi Régió 288m2-en 25 társkiállítóval közösen mutatkozik be az Utazás Kiállításon. A Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing igazgatóságának standján számos attrakcióval találkozhatnak az érdeklődők: fellép a Szironta Csengettyűegyüttes, a Kurázsi Néptáncegyüttes, a Vadászkürt Együttes, az Alba Regia Táncegyüttes és Fehér László tárogató művész. A Bakonyi Természettudományi Múzeum jóvoltából mamutcsont bemutatóra is sor kerül, de lesz kézműves foglalkozás, valamit Székesfehérvárról szóló élő képes krónika is.

A Közép-Dunántúl turisztikai kínálatáról bővebb információ: http://www.kiralyoknyomaban.hu/

Nyugat-Dunántúl:

A nyugat-dunántúli régió turisztikai kínálatát az MT Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága több mint 20 társkiállítóval közösen, 411m2-es standon prezentálja az Utazás Kiállításon. A rendezvény során az RMI kiemelten népszerűsíti az „Erőt adó gyógyvizek" kampány részeként a március 18-21. közötti kedvezményes foglalási hétvégét. A látogatókat a Zala megyei standon (311/E) kézműves bemutatóval, Hegykő standján (310/D) kvízjátékkal csalogatják, a színpadon pedig fellépnek egy ízelítővel Sopron idei nagy eseményének, a Miss Saigonnak a művészei.

A régióról bővebb információ: http://www.nyugatdunantul.info/

Tisza-tó:

A Tisza-tavi régió egy 35m2-es standon várja a látogatókat az Utazás Kiállításon. A régió sokszínűségét az MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság mellett 14 társkiállító mutatja be az érdeklődőknek, az aktív turizmus kedvelői pedig egy mászófalon tesztelhetik energiaszintjüket.

A Tisza-tavi régióról bővebben http://www.tiszatoinfo.hu/

A Magyar Turizmus Zrt. szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben, önkormányzatok, illetve egyesületek finanszírozásában működő Tourinform irodák is számos eseménnyel irányítják az utazók figyelmét Magyarország különleges turisztikai tájaira, attrakcióira az Utazás Kiállításon.

Tourinform Badacsonytomaj

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület standján (A pavilon 208/H) a Badacsonyi Borvidék kézműves borászatai a kiállítás ideje alatt folyamatos borkóstolóval és a badacsonyi borkultúra ismertetésével várják a kedves Borbarátokat. Emellett naponta többször kvízjátékban, 15 órakor pedig nyereménysorsoláson vehetnek részt a vendégek.

Tourinform Békéscsaba

Békéscsaba városa idén Békés megyével közös standon ( A pavilon, 212/A) jelenik meg az Utazás Kiállításon a Békéscsabai Turisztikai Egyesület támogatásával. Az Egyesület két tagja, a Csabai Kolbászfesztivál és a Kisrét Manufaktúra Kft. – Árpád Pálinka külön pultokon is képviselteti magát. A standon – ahol a békéscsabai Tourinform iroda munkatársai nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek – a modern technikai eszközök széles skálájának segítségével mutatkozik be Békéscsaba. Több monitoron folyamatosan vetítik a várost bemutató filmeket, reklámfilmet a tavalyi Csabai Farsangról, a Csabai Kolbászfesztiválról, illetve Kádár Ferenc fényképész régi korokat idéző disznótoros fotói és Munkácsy Mihály festményeinek digitalizált változatainak vetítésére is sor kerül. Az I-Pont Kft. 3 dimenziós monitorral mutatkozik be. A stand installációjának egyik érdekessége lesz a békéscsabai Angyalos Kút kicsinyített mása.

A békéscsabai stand ezúttal is kínál attrakciókat a vásárra kilátogatóknak. A Csabai Kolbászklub Egyesület tagjai közreműködésével minden nap lesz kolbászgyúrás bemutató és természetesen kolbászkóstoltatás is. A standnál érdeklődők totót tölthetnek ki, és a szerencsések a Békéscsabai Turisztikai Egyesület felajánlásaiból összeállított csabai hosszúhétvégéket nyerhetnek. Vasárnap délután méteres csabai kolbászok árverezésére is sor kerül, Rákóczi Ferenc televíziós és rádiós műsorvezető közreműködésével.


Tourinform Győr

A győri AUDI Hungaria Motor Kft. AUDI TT sportautója garantáltan a győri stand egyik fő látványossága. A látogatók az Utazás Kiállítás ideje alatt beszállhatnak a szinte már-már hungarikumnak számító autócsodába, átélve a prémium minőség nyújtotta kényelmet és lehetőségük nyílik az örömteli pillanat megörökítésére. Műszaki kérdésekre a vállalat mérnökétől kaphatnak szakavatott választ az érdeklődők.

A Queen együttes zenei stílusvilágát és a Győri Balett művészeinek látványos táncát március 5-én 14.00 és 16.20 óra között a nagyszínpadon ismerhetik meg a látogatók. A szerelmet (Love of my life), a rock-and-rollt (Crazy little thing called love), az izgalmat (Another one bites the dust) ötvöző produkció zsenialitása mindenkit magával ragad.

Tourinform Mezőtúr

Az iroda a Berettyó-Körös Többcélú Társulással közösen állít ki az Utazás kiállításon az A pavilon 112/B standon. Állandó programként fazekas bemutatóval várják a látogatókat, és a korongozást is ki lehet próbálni. Március 5-én citerás népzenei dallamokkal, majd 13 órai kezdettel MC DC freestyle rapper vendégcsalogató produkciójával csábítják a standra az érdeklődőket.

Tourinform Ráckeve

Az iroda szervezésében, március 4-én 14.00-14.20 óra között, a nagyszínpadon fellép a Tököli Délszláv Nemzetiségi Együttes.

A belföldi turizmust népszerűsítő kampányok indulnak

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Turizmus Zrt. márciusban belföldi taktikai kampányokat indított a szálláshely-szolgáltatókkal együttműködésben. Az akciósorozat, amely az áprilisban induló belföldi stratégiai szemléletformáló kampányokat vezeti fel, három részből áll: a kampány egyik elemeként az országos jelentőségű programok – köztük az Utazás Kiállítás – kerülnek a kommunikáció középpontjába, másik elemként hat turisztikai régió kedvezményes programjai és csomagajánlatai kerülnek fókuszba, a harmadik pillér keretében pedig belföldi szálláshelyek „kihagyhatatlan hétvégi ajánlatait" kommunikálja a társaság országszerte. Az MT Zrt. áprilisban induló belföldi stratégiai márkakommunikációja szemléletformáló kampány, mely a belföldi utazás mozgalommá való formálását tűzte ki céljául a belföldi utazások koncepciójának újrapozicionálásával.

A márciusi felvezető kampányokról részletesebben a http://www.itthon.hu/ oldalon olvashat a nagyközönség.

BUDAPEST BOAT SHOW – Hajók, lábak, méterek…

Lábbal méretik a hajó, négyzetméterrel a vitorla, ergométerrel pedig a kajakosok ereje. A Budapest Boat Show az idén minden mértékegységből nagyot merít, hiszen nyolcvannyolc hajó fut be a Hungexpo „dokkjába", a „G" pavilonba, és az ergométeres kajakszimulátor bajnokságra is sok nevezés érkezett.

Az ergométerekről érdemes szót ejteni, mivel a Budapest Boat Show-hoz már hozzátartozik a kajakszimulátorok színpadi bemutatója, ahol kőkemény alakításokat, valódi versenyeket izgulhat végig a más csodahajók látványát egyébként nagy lelki nyugalommal szemlélő közönség.

Szakmai fókusz: áram-vonal

A Budapest Boat Show választékában minden megtalálható, s minden évben mást emelnek ki a tengernyi lehetőségből. Most az áram a soros. Egész pontosan az árammal hajtott motorok és a hajókon való alkalmazásuk. Az elektromos hajókról tehát az idén több szó esik majd mint általában, ami éppen egybevág az egyébként is felszínen lévő energiahasznosítási kérdésekkel, a környezetvédelemmel, a vízi közlekedés legzöldebb lehetőségeinek keresésével.

Jubileumi műsor a színpadon

A hajókiállítást éppen huszadik alkalommal élvezheti a „vízen járók" nagy közössége, s hogy ez a kerek évforduló ünnepélyes is legyen meg vidám is arról a színpadi programok és a kísérő események gondoskodnak. Így aztán jönnek a hajós élmények nagy mesélői, a hajós sportágak tehetséges művelői. Ott lesznek a világbajnok szörfösök és vitorlázók és az egészen fiatalok, az utánpótlás versenyzők. A rangos, nyílt tengeri – azaz offshore – versenyeken rendszeresen induló Wild Joe Sailing Team magyar vitorláscsapattal is többször találkozhatnak a rajongók. Az élményekkel gazdagon illusztrált beszélgetésekbe akár bele is kérdezhet a színpad közönsége! Ami az életbevágóan komoly tudnivalókat illeti: Dr. Melles Imre a Repülési, Hajózási és Tengerészeti Egészségügyi Központ vezető főorvosa a defibrillátor használatáról tart előadást.

Már csak a programért is érdemes ellátogatni a kiállításra, de tegyük hozzá, amint illik, ez a sok program mind nem jött volna össze, ha nincs a kiállítás. Minden egy helyen! A vízi sportok kellékei, a hajófelszerelések és a sokat tudó kiegészítő berendezések széles választéka, a G pavilonban szépen elrendezett hajótestek látványa szakembereknek és laikusoknak egyaránt érdekessé teszik az idei Budapest Boat Show-t.

Érkezik a Karaván!

Az Utazással 2010 óta „egy úton jár" a Karaván Szalon, Magyarország egyetlen lakókocsi és lakóautó bemutatója. A tavalyi kiállítás múltidéző attrakciója – a hat gyönyörű veterán lakóautó – igazi közönségsikert aratott. A sikeren felbuzdulva a pályázat folytatódik és a közönségszavazatok alapján az idén is átadják „Az év veterán lakókocsija" díjat.

Az esemény másik érdekességének ígérkezik a Párizs-Dakar versenyt megjárt Ikarus lakóbusz. Ismét nyitva áll majd a Hungexpo területén a kiállítás idejére kialakított kemping, ahol március 5-én forraltborozós, lakóautós találkozóra hívják a „kempinges életérzés" rajongóit.

Zelena Ferenc – Bánfai Zsolt: A 2011-es év veterán lakókocsija díj

Az alapítók, a Levanter Lakóautó Kft. tulajdonosai, azzal a céllal hozták létre „Az év veterán lakókocsija" díjat, hogy lehetővé tegyék érdekes, ritka, vagy egyedi, a mai nagy sorozatban gyártott lakókocsik elődeinek tekinthető járművek megismerését a nagyközönség számára. Jelentős motiváció volt a 2010-es évben lezajlott veterán lakóautók bemutatásának és díjazásának sikere is. A szabadidős járművek technikája szédületes fejlődést produkált az elmúlt évtizedekben. A minden luxussal felszerelt, formatervezett modellek mellett, a valaha volt bumfordi, esetlen, mindent a célszerűségnek és az egyszerűségnek alárendelő, málhás szekér benyomását keltő járművekre sem árt rácsodálkozni időnként. Annál is inkább, mert a legalapvetőbb igények egy lakókocsival szemben ma is pontosan ugyan azok, mint voltak 50 évvel ezelőtt. A vágy, hogy egy közlekedésre alkalmas szerkezetben pihenni, étkezni, tisztálkodni, egyáltalán élni lehessen, és ezt helytől, időtől, időjárástól függetlenül megtehesse, ma is ugyanúgy él az emberben. Szeretnénk megmutatni, hogy a korábbi építőknek milyen kompromisszumokat kellett elfogadniuk, és milyen trükköket kellett bevetniük, hogy megoldják azt is, ami lehetetlennek tűnt. Ettől a díjtól azt reméljük, hogy előkerülnek olyan modellek, amelyek már részei a lakókocsizás történetének.

További információ: http://www.levanter.hu/

India a 2011-es Utazás kiállítás külföldi díszvendége Budapesten

Fedezze fel Indiát!

1001 ok az utazásra

Több mint 7000 kilométernyi trópikus strand, a világ legmagasabb hegyei, forgalmas nagyvárosok, lenyűgöző tájak, a múlt csodálatos örökségei, színes kultúrális események – India mint úticél a szuperlatívuszok és a korlátlan lehetőségek hazája. Legyen Ön akár a kultúra rajongója, vízi atléta, természetbúvár, aktív vagy wellness turista: India mindenki számára tartogat valamit – 1001 üdülési lehetőséget.

A kultúra kalandorai összekapcsolhatják a hagyományos művészet központjaiba tett látogatásaikat egy luxusvonat utazással, a természetbúvárok kombinálhatják a szafarit vagy a trekking túrát egy tengerparti kikapcsolódással ill. egy wellness üdüléssel. Az aktív pihenést kedvelő turisták pedig zavarba ejtően sok lehetőség közül válogathatnak: Ilyen lehetőség például a siklóernyőzés, léghajózás, vagy a szafari teveháton. A tengerpart szerelmesei pedig könnyedén rátalálnak a különleges fehérhomokkal borított trópikus strandokra, amelyek mellett ott terülnek a világhírű kultúrális helyszínek és a csodálatos nemzeti parkok.

Luxus vonat, hajózás, kemping…

Mindegy, mit tervez: legyen az egy utazás egy luxus vonattal, hajótúra egy folyón, lakóhajós üdülés a gyönyörű pálmadzsungel közepén, lakókocsis kaland, tigris szafari vagy akár egy látogatás egy több száz éves hagyományokat őrző indiai faluba – az Indiába utazó turista 1001 lehetőséget talál a szubkontinensen.

A számos kedvező árú belföldi repülőjáratnak köszönhetően sok távoli kiemelt látványosságot lehet könnyedén összekapcsolni. Ugyanakkor nemcsak a levegőben, hanem a földön is kényelmes az utazás: az Új Delhi – Mumbai – Chennai – Calcutta autópálya a szubkontinens nagy részeit köti össze, mely során érinti az összes izgalmas nagyvárost, turisztikai látványosságot, kultúrában gazdag vidéki falvat – mindez a modern éttermek és idegenforgalmi szolgáltatások teljes kényelmével.

Kulturális kavalkád

Csodálatos paloták, különleges, egyedi templomok és monostorok, színes, izgalmas események – India rendkívül gazdag kultúrát és rengeteg kulturális nevezetességeket kínál. Mindegy, hogy melyik érdekességben kíván elmerülni, legyen az az erotikában gazdag Khajurao templom, a Hampi ősi romjai, vagy a lenyűgöző barlang monostorok (Ajana és Ellora) hangulata – a Taj Mahal mellett további 22 világörökségként nyilvánított látványosság vár felfedezésre.


 

Utazzon maharadzsa módjára

Egy luxus utazás vasúton az egyik legszebb módja az indai szubkontinens megismerésének. Tekintse meg a mesébe illő palotákat, gyönyörű templomokat, fedezzen fel egzotikus tájakat. Utazzon a buddhizmus szent helyeire, vegyen részt egy tigrisnéző vagy tevehátas szafariban – a turistának nehéz dolga van, hogy döntsön, oly sok lehetőség közül választhat az ország különböző részeibe induló luxus vonatutazással kapcsolatban.

Luxus wellness

Mi lehet logikusabb annál, mint ötvözni a kikapcsolódást nyújtó üdülést a wellness-szel, összekapcsolva a pihenést és a energetikai feltöltődést az Ayurveda és a jóga bölcsőjében? Indiában minden luxus üdülőhely rendelkezik gyógyfürdővel és jóga lehetőséggel. Ugyanúgy az ayurvedikus szolgáltatások is sok helyen megtalálhatóak, és részét képezik a turisztikai kínálatnak. A még ismerkedő turistának érdemes először egy rövid programmal, ill. masszázsokkal kezdeni. A haladók pedig egy mindent magában foglaló testi és lelki felüdülést nyújtó programot fognak találni maguknak a speciális Ayurveda központokban.

Üdülés vidéken

Ismerje meg a vidéki hangulatot, kísérje figyelemmel ahogyan a művészek és az ezermesterek dolgoznak, vagy csatlakozzon hozzájuk Ön is. Ha érdeklődik a különleges India és számos vidéki hagyománya iránt, igen sok szép hely és érdekes elfoglaltság közül választhat. Együtt lakhat egy indiai családdal, vagy megszállhat egy hangulatos kis vidéki fogadóban vagy szállóban.

Győr a 2011-es Utazás kiállítás belföldi díszvendége

A kiállításon – az „Egészség, kultúra, innováció" hármasság jegyében – a város mindenkinek bebizonyítja, hogy „A jövő Győrben épül!".

Győr folyamatosan megújuló, innovatív város, ahol a városmárka építés, a városmarketing és a kommunikációs tevékenység nemcsak intenzív, de hatékony is: a kisalföldi megyeszékhely 2010-ben elnyerte a Kultúra Magyar Városa 2010, a Legsportosabb város címeket, és az Idősbarát Önkormányzat, az Év Tourinform irodája díjakat is.

A jövő Győrben épül!

A város rendezvényei, fesztiváljai tömegeket mozgatnak meg, nemzetközi szinten is öregbítik Győr hírnevét. A folyók városának egyik legnagyobb eredménye, hogy 2010-ben 30%-kal nőtt a vendégéjszakák száma.

Győr az „Egészség, Kultúra, Innováció. A jövő Győrben épül!" szlogennel vág neki a 2011-es esztendőnek. Az Utazás kiállításon Győr gazdag kulturális életével, az innovációval mutatkozik be, középpontba állítva az egészséges életmódot, elsősorban a sport fontosságát.

Győr város programjai az Utazás kiállításon:

2011. március 4., péntek – Győr, az innovatív város

  • Egy igazi győri termék, az AUDI TT bemutatása a standon az Utazás kiállítás ideje alatt
  • Színpadon a tudomány – a győri Mobilis Központ fifikus fizikusainak látványos bemutatója

2011. március 5., szombat – Győr, a kultúra városa

  • Részletek a Győri Balett Queen c. nagysikerű darabjából
  • Győrkőc látogatóinknak a Vaskakas Bábszínház izgalmas előadása
  • A zene kedvelőinek a Győri Ütőegyüttes garantáltan hangos bemutatója, Mahó Andrea és Forgács Péter musical előadása, a Győri Filharmonikus Zenekar rézfúvósai

2011. március 6., vasárnap – Győr, a sportos város

  • Barokk táncok bemutatója és tanítása
  • Látványos sportbemutató legifjabb tornászainkkal

Minden nap "Győr óra"

  • Nyereményjátékok
  • Ajándékok
  • Programok

Az Utazás kiállításon Győr város standját mindenkinek érdemes felkeresnie: kész programcsomagokkal, részletes információkkal, élményekkel gazdagodva távozhatunk.

Bővebb információ és részletes programajánló:

http://www.gyor.hu/

www.hungexpo.hu/utazas

Kiemelt téma: az egészségturizmus

A Magyar Turizmus Zrt. stratégiai márkakommunikációjának, és most az UTAZÁS kiállításnak is kiemelt témája az egészségturizmus.

A lakossági kommunikáció célja az egyéni utazási döntések előmozdítása. Ehhez azonban a turista tájékoztatása mellett szükséges az érzelmi viszony megalapozása is, mely Magyarországot megkülönbözteti és előnybe hozza versenytársaival szemben.

A turisztikai márkapozíció kialakításához a fogyasztói igények mellett szükséges a releváns termékelőny meghatározása is, melyet Magyarország versenytársaival szemben megszerezhet. Magyarország a világ első öt, termálvízben leggazdagabb országa közé tartozik. A gyógy- és termálforrások az ország területének 80 százalékát lefedik.

Egyedülálló geológiai adottságunkra, a felszín alatti vízkincsre és az ehhez hitelesen kapcsolódó rekreációs turizmusra építve a globális keresleti trendeknek megfelelő, egy nemtől, kortól, nemzetiségtől független turisztikai márkapozíciót foglalhatunk el. E pozíció igazi ereje abban áll, hogy a síeléshez és tengerparti nyaraláshoz hasonlóan – megfelelő termékélmény esetén – rendszeres visszatérésre ad okot.

Magyarország piaci sikerének záloga tehát márkapozíciójának következetes kommunikációja, mely nem csupán tájékoztatja, hanem kreatív leképezésével izgalomba hozza, és magához köti célközönségét.

A Magyar Turizmus Zrt. az alábbi fogyasztói igényekre alapozva kívánja hosszú távú stratégiai pozícióját felépíteni: a WHO előrejelzése szerint 2022-re a turizmus és az egészségipar együttesen a világ egyik meghatározó gazdasági ágazatává válik. Emellett a Magyarországra látogató külföldi turisták indokai között jelentős szerepet játszik az egészségturizmus, valamint a magyar lakosság többnapos belföldi utazásaiban szintén kiemelkedő e turisztikai termék szerepe.

Két kerékkel a tavaszba – PORT.hu Bringaexpo 2011

Az első napsugarakkal egyre több kerékpár kerül elő a pincékből, így 2011 tavaszát is bringanyeregben köszönthetjük a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén – itt fogadja látogatóit a PORT.hu Bringaexpo március 3. és 6. között. A 6500 négyzetméteren, önálló pavilonban, rengeteg kiállító vonultatja fel termékeit és izgalmas programokkal várják a biciklik szerelmeseit. A PORT.hu Bringaexpo az Utazás kiállítás eseménnyel egyidejűleg kerül megrendezésre, a rendezvényeket idén is egy belépőjeggyel lehet látogatni. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén az általános iskolás felső tagozatos diákok ingyenesen tekinthetik meg a nyitónapon a kiállítást.

Tavaly megközelítőleg 15 ezer látogató hódolt a drótszamarak és egyéb kétkerekűek iránti szenvedélyének a PORT.hu Bringaexpo kiállításon. Az idei expo során is változatos és érdekes programok sorozatát kínálják a szervezők, ezekről a bringaexpo.eu honlap folyamatosan friss hírekkel szolgál. A könnyebb tájékozódás érdekében a látogatók a belépőjegy mellé megkapják a PORT.hu Bringaexpo különszámot is. A szervezők most szeretnének az iskoláskorúaknak is kedvezni – ők csütörtökön előregisztráció után ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

Az akció keretein belül minden felső tagozatos diák 2011. március 3-án 10:00 és 18:00 között ingyenesen vehet részt a Bringaexpon. A belépés a rendezvényre az előregisztrált osztályoknak ingyenes. Az ingyenes belépőjegy mellé minden diák egy kerékpáros kulacsot is kap ajándékba, a kísérő tanárok között pedig 4 db, egyenként 50.000 Ft értékű kerékpár kerül sorsolásra.

„- Nem titkolt célunk, hogy a fiatalok körében még inkább megismertessük a kerékpározás élményét és előnyeit, felhívjuk az iskolások figyelmét erre a gyors, környezetkímélő és bulis közlekedési eszközre" – nyilatkozta Szilasi László, a PORT.hu Bringaexpo 2011 főszervezője. – Szeretnénk, ha minél többen pattannának nyeregbe Magyarországon, ha a biciklis kultúra hazánkban is tovább fejlődhetne és egyre nagyobb rajongói tábort alakíthatna ki."

Idén összesen 54 cég, több mint 100 márkát állít ki, melyek közül számos Magyarországon teljesen új, az idei évben megjelenő márka is megtalálható lesz a standokon. Kedvezményes belépőjegyek elővételben és online már kaphatóak! További információkkal és a programok listája megtalálható a http://www.bringaexpo.eu/ weboldalon.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Időpont:
2011. március 3-6. (csütörtök-vasárnap) 

Nyitva tartás:                        Bejárat:
10.00-18.00 óra                           I. és III. kapu 

Belépőjegy:
Napijegy:                                          Családi jegy: 4000 Ft
– helyszínen: 2000 Ft                       Kedvezményes jegy: 1400 Ft
– online elővételben: 1600 Ft            Csoportos diákjegy: 1000 Ft
6 éven aluli gyermek: ingyenes

A belépőjegyek egyszeri belépésre jogosítanak.
A családi jegy két felnőtt és két 14 éven aluli gyermek belépésére jogosít.
Kedvezményes jegy vásárolható a felnőtt kíséretében érkező 14 éven aluli gyermek, a nyugdíjas, a diákigazolvánnyal rendelkező fiatal, valamint a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők részére a megfelelő igazolvány felmutatásával.
Csoportos jegy a min. 15 fős diákcsoportok érkezése esetén vehető igénybe, 10 főnként 1 fő kísérőtanár részére díjmentes a belépés.

Autóklub tagok a tagsági kártya felmutatásával 50% kedvezménnyel vásárolhatják meg a napijegyet a helyszínen.

Budapest X. kerületének lakói valamennyi belépőjegy típus esetén 25% kedvezményben részesülnek helyszíni jegyvásárlás esetén. A jegyvásárláskor a lakcímet személyi igazolvány vagy lakcímkártya bemutatásával kérjük igazolni.

A belépőjegyek érvényesek az egyidejű Himalája Expo-ra, a Budapest Boat Show nemzetközi hajókiállításra, a Karaván Szalon lakókocsi és lakóautó bemutatóra, valamint a Port.hu Bringaexpo-ra is!

Belépőjegy üdülési csekk ellenében is váltható! (Kivéve a K épület pénztárában!)

Hungary Carddal (Magyar Turizmus kártya) kedvezményes belépőjegy vásárolható.

A Volánbusz Zrt. belföldi járatain 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás látogatóinak. Pecséthely: az I-es és III-as Fogadócsarnokban található információs pultnál

A kiállításra utazók 50%-os MÁV-Start menettérti vasúti kedvezményt vehetnek igénybe. A kiindulási állomáson váltson 50%-os alkalmi menettérti jegyet Budapest-Keleti, Nyugati, Déli vagy Kőbánya felső állomásokra. Üljön fel a vonatra és utazzon el Budapestre. Az Utazás kiállításon keresse munkatársainkat és pecsételtesse le jegyét, így érvényes lesz a visszaútra is. A kedvezményes menetjegy 2011. március 2-án éjféltől 2011. március 7-én éjfélig vehető használható fel.
Pecséthely: MÁV-Start Zrt. A pavilon 201/A standja

(Kép:Hungexpo/ Lantai József)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.