2024.szeptember.01. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014. október 8-án megkezdődött a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/84368"><img class="image image-preview" src="/files/images/gyula-14.preview.jpg" border="0" width="448" height="640" /></a></span>A sikeres 51. nyári évad után márciusig hetente egy-egy programot szerveznek, színházi előadásokat, önálló esteket, koncerteket, és kiállításokat. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/83949">http://euroastra.hu/node/83949</a>)

gyula 14.previewA sikeres 51. nyári évad után márciusig hetente egy-egy programot szerveznek, színházi előadásokat, önálló esteket, koncerteket, és kiállításokat. (lásd: http://euroastra.hu/node/83949)

gyula 14.previewA sikeres 51. nyári évad után márciusig hetente egy-egy programot szerveznek, színházi előadásokat, önálló esteket, koncerteket, és kiállításokat. (lásd: http://euroastra.hu/node/83949)

Az alábbiakban az októberi produkciókat ajánlanám Olvasóink figyelmébe.

 

Október 14-én a humoré lesz a főszerep.

Dolák-Saly Róbert évtizedek óta állócsillag a magyar abszurd humor palettáján. Énekesként kezdte, majd a L'art Pour l'art együttes tagjaként lett igazán népszerű, mint humorista. Az általa megtestesített figurák: Pandacsöki Boborján, Naftalin Ernő, Leopold, Anti-bácsi – az Öreg vagy a diafilmekhez írt szövegek mind a műfaj klasszikusai lettek. Ezekből nyújt át egy válogatást Dolák-Saly Róbert az önálló estjén.  Lesz abszurd humor, diafilmvetítés és dalok. Az előadás címe: Pedig de!

 

Október 15-én folytatódik a művészfilmeket bemutató Filmklub.

Fellini 1976-ban készült filmjét a Casanovát láthatják ezen az estén. Az Oscar-díjas, BEFTA – díjas film a nagy olasz rendező egyik leglátványosabb alkotása, nem véletlenül kapott Danilo Donati több díjat a fantasztikus jelmezekért. Fellini ebben a filmben a nagy nőcsábász, művészetekben és tudományokban jártas velencei kalandor Casanova életét dolgozta fel. A neves férfi beutazta Európát, kora híressége lett, aki megannyi csábítása ellenére sem talált rá az igazi szerelemre, annál inkább vált az érzéki örömök hajszolásának a rabjává. Fellini célja az volt a film elkészítésével, hogy egy olyan tökéletes alkotást hozzon létre, amelyben mintha minden képkocka egy-egy gondosan megtervezett festmény lenne, rajta az emberekkel és a környezettel. A film főszereplője a neves kanadai színész, Donald Sutherland. Mellette több száz színész és statiszta tűnik fel a filmben, akik mindannyian jellegzetes fellinis karakterek, hossza válogatás után kerültek be az alkotásba. A Casanova Fellini első posztmodern filmje, amely méltó párja a Satyricomnak és a többi neves filmeposznak.

 

Október 21-én 19.00 órakor egy különleges könnyűzenei koncertre kerül sor, amikor Szabó Balázs és Bandája lép fel. Az utóbbi évek egyik legkellemesebb meglepetés zenekara a Szabó Balázs és Bandájának a feltűnése. Cseh Tamás méltó utódja, a folk és a rock zene minőségi ötvözete, a Ghymes együtteshez hasonló hangzásvilággal, költői szövegekkel. Három sikeres CD-t adtak ki, a legutóbbit az idén Élet elvitelre címmel. Ennek lesz a lemezbemutató koncertje most a Kamarateremben, de elhangzanak majd más népszerű számok pl.: Bájoló, amelyet több mint egymilliószor töltöttek le a YouTube-ról.

Szabó Balázs 1978-ban született énekes, dalszerző, szövegíró, bábszínész és mesemondó. Népzenészként kezdte, amely stílus a rock mellett most is meghatározó zenéjében. Zongorázni tanult, de rengeteg hangszeren játszik így hegedűn, gitáron, kavalon, furulyán, ütőhangszereken. Először bábszínészként dolgozott, majd megalakította a népszerű Suhancos együttest, amellyel két lemezt adtak ki. 2009-ben hozta létre a saját zenekarát, akikkel most Gyulán is játszik. Egyedi zenéjüket nevezhetjük alternatívnak, folknak, pop-rocknak, de a jazz is hatott rájuk. A nyári Nagy – Szín – Pad televíziós könnyűzenei versenyen harmadik helyet értek el, így meghívást kaptak a legnagyobb hazai fesztiválokra: Volt, Sziget. Gyulai fellépésük igazi csemege lesz az igényes könnyűzene rajongóinak.

 

Október 28-án egy vidám színházi előadást tekinthetnek meg Pacalpörkölt sok zafttal – Elling és Kjell címmel.

Az idei Vidor Fesztiválon is sikerrel mutatkoztak be, ahol a két főszereplő Őze Áron és Kedvek Richárd különdíjat kaptak kitűnő alakításukért. Axel Hellstenius norvég szerző kortárs darabja Oslóban játszódik, ahol az elmegyógyintézetből éppen kiengedett két férfi Elling és Kjell egy új lakásba költözik, hogy elkezdjék visszailleszkedésüket a társadalomba. Vidám, kedves, szívbemarkoló történet két barátról, akik megpróbálják megtalálni helyüket a társadalomban. És természetesen feltűnik a színen egy felettük lakó szomszédnő, Reidun is.

 

Gyulai Várszínház Kamaraterem

Gyula

Kossuth u. 11.

 

http://gyulaivarszinhaz.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.