2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2015. augusztus 15. 10:00-18:00 Ingyenes Koreai film- és drámanap

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/93769"><img class="image image-preview" src="/files/images/kakon.preview.jpg" border="0" width="481" height="218" /></a></span>Ingyenes filmvetítések, koreai kulturális programok, előadások, táncbemutató és még számos program várja az érdeklődőket augusztus 15-én 10-től 18 óráig a Fővárosi Művelődési Házban! A Koreai film- és drámaközösség a Koreai Kulturális Központ támogatásával három, eddig Magyarországon még bemutatásra nem került filmet vetít, eredeti nyelven magyar felirattal. <p> 

kakon.previewIngyenes filmvetítések, koreai kulturális programok, előadások, táncbemutató és még számos program várja az érdeklődőket augusztus 15-én 10-től 18 óráig a Fővárosi Művelődési Házban! A Koreai film- és drámaközösség a Koreai Kulturális Központ támogatásával három, eddig Magyarországon még bemutatásra nem került filmet vetít, eredeti nyelven magyar felirattal.

 

kakon.previewIngyenes filmvetítések, koreai kulturális programok, előadások, táncbemutató és még számos program várja az érdeklődőket augusztus 15-én 10-től 18 óráig a Fővárosi Művelődési Házban! A Koreai film- és drámaközösség a Koreai Kulturális Központ támogatásával három, eddig Magyarországon még bemutatásra nem került filmet vetít, eredeti nyelven magyar felirattal.

 

A látogatók három előadáson is részt vehetnek, melyek betekintést nyújtanak a koreai filmipar történetébe és kulisszatitkaiba. Emellett egész nap felpróbálhatják a hanbokot, azaz a koreai népviseletet, egy workshop keretén belül pedig tradicionális kézműves tárgyakat készíthetnek, a "drámasarokban" meghallgathatják a legismertebb koreai sorozatok, filmek betétdalait és mindemellett a koreai snack-eket is megkóstolhatják. Az eseményt tombola, filmes quiz és a Mugunghwa tradicionális táncegyüttes bemutatója zárja.

 

Részletes programok:

Filmvetítések (eredeti nyelven, magyar felirattal)

 

10:30 – 12:50: Nemzeti válogatott (TAKE OFF)- dráma/sport

A film végigkalauzol minket a téli olimpia egyik sportágának, a síugrásnak a rejtelmeibe, illetve végigkísérhetjük, hogyan válik 5 amatőr olimpiára kész versenyzővé. Mivel Koreában kevéssé ismert ez a sportág, nem is kaptak szinte semmilyen finanszírozást, így a felkészülés körülményei adják a film különös pikantériáját.

A film a megjelenés évében (2009) a 2. legnézettebb volt Dél-Koreában, illetve számos elismerés mellett elnyerte az Év filmje díjat a legrangosabb díjkiosztón (2010. 46th Baeksang Arts Awards: Best film).

 

13:10 – 15-10: Eljő a sakál (The Jackal Is Coming)- bűnügyi vígjáték

Pong Mindzsung (Szong Dzsihjo) kétbalkezes bérgyilkos, akit felbérelnek, hogy rabolja el és gyilkolja meg a hallyusztár énekes Cshö Hjont (Kim Dzsedzsung). Kim Dzsedzsung a filmben szinte önmagát alakítja, a színész ugyanis valóban popsztár. A forgatókönyvben több olyan jelenet is szerepel, ami Kim életében is hasonlóképpen történt, ilyen például a szaszengrajongókkal való küzdelem.

 

15:25 – 17.30: Az üldöző (The Chaser)- thriller- 16 éven felül ajánljuk!

Egy ex-zsaru új foglalkozásba kezd, mégpedig házhoz hívható lányokat futtat. Egy idő után arra lesz figyelmes, hogy egy különleges kuncsaft hívásai után a lányok felszívódnak. Konkurenciára gyanakszik. A dolgok 180 fokos fordulatot vesznek, mikor kiderül, hogy egy sorozatgyilkos játszóterébe csöppent.

Rendkívül izgalmas krimi, sokszor brutálisan véres jelenetekkel.

 

Előadások és workshopok

10:00 – 11:00 : 1945-2015 A Koreai-félsziget megosztottságának 70 éve a koreai

                        mozifilmeken keresztül. Előadó: Csoma Mózes

11:30 – 12:30 : Nyelvi ábrázolás a koreai filmekben

Előadó: Harkai Daniella

13:00 – 14:00 : A koreai sorozatok forgatási titkai

Előadó: Baksa Tímea

14:30 – 15:30 : Apróságok vonzásában… Kézműves tradíciók a filmvásznon (workshop)

Előadó: Jakab Krisztina

16:00 – 17:00 : A Mugunghwa tánccsoport élménybeszámolója koreai útjukról

 

Egész napos programok:

Drámasarok: Egy hely, ahol igazi kikapcsolódás vár kedvenc sorozataiddal és betétdalaikkal.

K-food: Kóstolj bele a koreai snackek világába!

Hanbok próba: Bújj bele a történelmi sorozatok főszereplőinek bőrébe!

 

Záróprogram:

Tedd próbára a filmes tudásod nyereményekért!

Tombola

A Mugunghwa tánccsoport rendhagyó előadása

 

A filmvetítés regisztrációhoz kötött, ezért kérik, hogy a filmcím és létszám megjelölésével küldjenek emailt a koreaifilmdrama@gmail.com címre augusztus 12-ig (éjfélig).

 

2015. augusztus 15. 10:00-18:00

Ingyenes Koreai film- és drámanap

Fővárosi Művelődési Ház

1119 Budapest, Fehérvári út 47.

 

http://www.koreaikultura.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.