2022.augusztus.17. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

344 szervezet pályázott a Tesco közösségeket támogató programjára

3 perc olvasás

logo-hu.pngA Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjára országosan 61 körzetből összesen 344 szervezet adta be jelentkezését. Idén valamennyi, a szavazási szakaszba bekerülő szervezet támogatásban részesül, így a Tesco még több jótékony célú helyi közösségi kezdeményezés megvalósulását tudja segíteni. A nyertes pályázókat – a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők előzetes szakmai bírálata után – az áruházlánc vásárlói szavazással választják majd ki májusban.

A Tesco nagy hangsúlyt fektet a helyi közösségek támogatására. Éppen ezért, már negyedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, amelyre ezúttal is több száz, összesen 344 darab pályázat érkezett. A pályázat célja a helyi közösségek jótékony célú kezdeményezéseinek támogatása. Az előző körökhöz hasonlóan idén is számos kreatív pályázat érkezett, legnépszerűbb kategóriának ezúttal a gyerekek, fiatalok és felnőttek oktatását, képességfejlesztését célzó bizonyult. A legaktívabbak a Szeged környéki szervezetek voltak, azonban a Székesfehérvár és Ózd környéki körzetekben is aktívan jelentkeztek a helyi szervezetek.

 

Az előző három fordulóhoz képest ezúttal a Tesco minden, a szavazási szakaszba bejutó pályázat megvalósulásához hozzájárul. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához. Az elkövetkezendő hetekben a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők véleményezik a pályázatokat formai, valamint tartalmi követelmények szerint, és kiválasztják közülük a továbbjutókat. A program következő szakaszában pedig az áruházlánc vásárlói dönthetnek a nyertesekről.

 

A vásárlók 2018. május 7. és június 4. között, az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon szavazhatnak majd a számukra legszimpatikusabb szervezetre. Amennyiben valamely körzetben nincs elegendő, a pályázati kiírásnak formailag és tartalmilag is megfelelő pályázat, úgy sor kerülhet egyes körzetek összevonására, hogy a Tesco minden vásárlójának egyformán lehetőséget tudjon adni a szavazásban való részvételre. A szavazás lezárása után körzetenként hirdet nyerteseket az áruházlánc, akik a vásárlók által leadott szavazatok száma szerint nyerik el a támogatást.

 

A nyertes pályázatokat június végén hirdeti ki az áruházlánc.

www.tesco.hu

www.tescomagyarorszag.hu

www.tesco.hu/kozosseg

http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.