2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

4 perc olvasás

szucs.jpgProgramajánlómban ezúttal színház, mozi és irodalmi est szerepel, mégpedig a Trojka Színházi Társulás, a Dzsungel c. film Daniel Radcliffe-el valamint Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián estje. Jó szórakozást!

 

Trojka Színházi Társulás: Genesis

A Trojka Színházi Társulás 2017. október 24-én 19 órakor egyszeri alkalommal mutatja be a „Genesis” című táncjátékát a budapesti Műcsarnok kiállítóterében Sebastião Salgado: Genesis című tárlatán. Az egyszeri előadás szereplői: Bata Éva, Bárnai Péter, Soós Attila

Jelmeztervező: Szlávik Júlia

„A Genezisben nincs harc: az egyetlenként létező Isten teremtő szava hozza létre a kozmoszt. Felfoghatatlanul radikális üzenet! Ebben az egyszeri darabban az isteni rend és az emberi káosz paradox viszonya foglalkoztat minket. Isten a kimondott szava által tereket hoz létre, melyben a káosz ellen a rend betartására kötelez bennünket: a szó általi megkülönböztetés elvetésére. Létezésünk egyik alapfeltétele a megkülönböztetés. Az isteni szó a megkülönböztetés elvetésére szólít fel minket.”

„2013-ban alakultunk Szentivánéj napján.  A ’trojka’ oroszul hármas fogatot jelent, melyben a lovak a speciálisan megosztott terhelés miatt kevésbé fáradnak. Az elnevezésünket két módon tudnám meghatározni: az alakulásunk hármas fogata, az alkotók, az előadók és a közönség egymásra nyitott kapcsolódásából áll. Ahol a „negyedik fal” lebontását, azaz a közönség szerepének megváltoztatását formai újításokkal kívántuk elérni.

A fogatunkat hajtó erők a már felfedezett színházi elemek – a színpadi adaptáció újszerű megfogalmazási módja, a mozgás és a gesztusnyelv közérthető és meglepetésszerű egysége és a zeneiség, képiség dominanciája segítségével is megfejthetőek. Mindezeket az újításokat, szeretnénk minél több hazai és külföldi színházi fesztiválon megmutatni.”

(Soós Attila – művészeti vezető)

Belépőjegy: 1200 Ft

Online jegyelővétel:

https://www.jegymester.hu/hun/Event/6000300/Trojka-Szinhazi-Tarsulas:-Genesis-|-tancjatek

https://www.facebook.com/Mucsarnok/videos/10155336689424862/

https://www.facebook.com/trojka.szinhazi.tarsulas/

 

Dzsungel: ausztrál-kolumbiai koprodukcióban készült film.

Túlélőthriller Daniel Radcliffe-el. Az ausztrál horror-veterán Greg McLean (Wolf Creek – A haláltúra, A fenevad) Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált túlélődráma/pszichothrillere az Ausztráliában élő izraeli kalandor és író, Yossi Ghinsberg nemzetközi bestseller memoárjából készült, a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében. Sikerült is megszervezniük egy túrát a felfedezetlen vadonba, ám túravezetőjük váratlanul magukra hagyta őket a dzsungel mélyén. A következő három hét drámai küzdelemmel telt az életben maradásért egy ismeretlen és veszélyekkel teli helyen – ahonnan nem mindegyikük tért vissza élve. Ghinsberg szerepében Daniel Radcliffe (Harry Potter, Az ember, aki mindent tudott) szakállasan és drámaian lefogyva alakítja a nagy túlélőt. A filmet október 26-tól országszerte 40 moziban, köztük a Cinema City hálózatában vetítik, szinkronizált és feliratos verzióban egyaránt.

https://www.youtube.com/watch?v=uL8cGrISZiQ

http://www.imdb.com/title/tt3758172

 

Szűcsinger

Budakalászi Irodalmi Estek: Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián estje

A Szűcsinger egy zenész és egy költő sorozata, Szűcs Krisztián (ex-Heaven Street Seven) és Szálinger Balázs közös sorozata, közös rajongások – úgymint Beatles, Petőfi, és a kabaré világa – mentén. Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián még az elmúlt évezredben ismerkedtek meg, és mindig is szerettek volna valami közöset alkotni. Végül aztán, 15 éve, 2002 körül ez egy kuplélemez tervében tűnt megvalósulni, ám sajnos nem lett belőle semmi. Később, 2011-ben aztán a Rájátszás sorozatnak köszönhetően találkoztak a színpadon. Ebbe a sorozatba kukkanthat most bele az irodalom és zenekedvelő néző, október 27-én este 6 órától Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban.

Belépődíj: 500 Ft

www.koskarolymh.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.