1.1.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2008. 6-án (azaz szombaton) 10 és 16 óra között mindenkit szeretettel vár a Baross térre, aki szeretné a keze nyomát a 4-es metró Keleti pályaudvar állomásának építkezésén hagyni. (Képeink a tegnapi napon a rendezvény első napján készültek)

 1.1.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2008. 6-án (azaz szombaton) 10 és 16 óra között mindenkit szeretettel vár a Baross térre, aki szeretné a keze nyomát a 4-es metró Keleti pályaudvar állomásának építkezésén hagyni. (Képeink a tegnapi napon a rendezvény első napján készültek)

A levett kéznyomatokból kiállítás készül a Baross téri palánksoron. A résztvevőknek metró zöld fagyival, ásványvízzel és 4-es metrós ajándékokkal kedveskednek a szervezők.

2.2.A legutóbbi hivatalos felmérések szerint továbbra is nyolcvan százalékos a 4-es metró támogatottsága, azaz tíz Budapestiből nyolc ma is azt mondja, hogy a fővárosnak szüksége van a 4-es metróra. Ezt fejezte ki ma az a több száz budapesti, aki ellátogatott a rendezvény első napján Baross térre és kéznyomának letételével mutatta ki szimpátiáját az új vonallal szemben. A kétnapos rendezvényre ma szombaton  mindenkit várják az érdeklődőket  szeretettel, akik támogatják az építkezést, akik várják, hogy hamarosan egy valóban európai, gyors, csöndes, vezető nélküli és teljesen akadálymentes metróval utazhasson. Egyébként a mostani esemény is egy rendezvénysorozat része, amellyel ki szeretnék fejezni a DBR Metró Projekt Igazgatóság elkötelezettségét az új művészeti ágak, a modern megjelenítési eszközök iránt.

 

3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.
11.11. 12.12.

 

A közelmúltban indult kiállítás- és rendezvénysorozattal a metróépítők szeretnék támogatni a kultúrát és formálni a városképet. Európa egyik legszebb és legkorszerűbb metrója épül ma Budapesten, ami szeretne a főváros modern, 21. századi szimbólumává válni. Ennek a célkitűzésnek a részeként már most, a megvalósulás fázisában fel kívánják karolni a modern művészetet, a különleges kezdeményezéseket és a metrópalánkok különlegessé tételével formálni kívánják a városképet. Ennek része ez az össznépi performansz is.

A Rákóczi téri állomás palánkjain tavaly óta láthatók modern képzőművészeti alkotások, illetve nemrég egy grafiti világverseny legjobb munkáiból is kiállítás nyílt. A Kálvin téren egy metrószerelvényt festettek fiatal művészek tavasszal a palánksorra a kerület egyik kulturális rendezvényének ajánlójával. A Gellért téren egy – Budapest régi és új közlekedését bemutató – óriáskép került a palánkra, a közeljövőben hasonló, a főváros szépségét bemutató alkotásokat terveznek a Fővám és a Kálvin téren is, de terveik között szerepel az Etele téri, valamint a Népszínház utcai palánkok grafiti legálfallá nyilvánítása, sőt szeretnének egy földalatti színházi előadást, illetve koncertet is szervezni az ősz folyamán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük