2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

50 milliárd forintos kerettel indul az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogram

3 perc olvasás

images_27.jpgA Magyar Fejlesztési Bank 2017. október 9-én megjelentette az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogramot, amely maximum 2,87%-os ügyleti kamattal rendkívül kedvező finanszírozási lehetőséget biztosít az ágazatban tevékenykedő kis-és középvállalkozók számára, az ország egész területén. Az MFB hitelprogramja a Magyar Turisztikai Ügynökség által október 6-án elindított Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióhoz kapcsolódva segíti a hazai turizmus versenyképességének fokozását, minőségi fejlesztését, összességében pedig Magyarország turisztikai vonzerejének növelését.

A kormány kiemelt célja, hogy segítse és támogassa a turisztikai ágazat fejlődését és ehhez megfelelő forrásokat is biztosítson. A Magyar Turisztikai Ügynökség kezelésében, vissza nem térítendő támogatásokat tartalmazó, hazai forrású Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció indulásával párhuzamosan meghirdetésre kerül az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogramja, melyhez az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 biztosít keretet.

Az 50 milliárd forint keretösszegű hitelprogram rendkívül kedvező árazású finanszírozással segíti elő a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásainak fejlesztését, új kapacitások létrehozását, meglévő kapacitásaik bővítését, kihasználtságuk javítását, illetve a szálláshely működéséből származó árbevételek növelését Magyarország egész területén. A hitel emellett a hazai vendéglátóhelyek infrastruktúrájának fejlesztéséhez, új attrakciók létrehozásához, a meglévők fejlesztéséhez, rendezvényszervezéshez szükséges beruházások megvalósításához is igénybe vehető.

Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója szerint a hitelprogram előnye, hogy kiegészítő forrásként igényelhető a vissza nem térítendő támogatásokhoz. Emellett önálló megoldást is jelenthet azoknak a turizmusban tevékenykedő vállalkozóknak, akik fejleszteni szeretnének, azonban valamely okból nem részesülhetnek vissza nem térítendő támogatásokból.

A hitel minimálisan igényelhető összege 10 millió forint. A maximális hitelösszeg meglévő turisztikai kapacitáshoz kapcsolódó fejlesztés esetén 500 millió forint, új turisztikai kapacitás létrehozására irányuló beruházás esetén pedig maximum 3 milliárd forint. A hitelt minimum 10%-os önerővel vehetik fel az ügyfelek, a futamidő 2-15 év közötti lehet. Az ügyleti kamat mértéke legfeljebb 2,87%/év, amely azt jelenti, hogy a hitelt igénylő kis-és középvállalkozók rendkívül kedvező feltételekkel juthatnak forráshoz.

Az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogramja szinte valamennyi magyarországi kereskedelmi banknál és szövetkezeti hitelintézetnél igényelhető. Amennyiben a hitelösszeg meghaladja az 500 millió forintot, a hitelkérelem közvetlenül az MFB-ben is benyújtható. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.