2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

6. éve repül a Wizz Air Debrecenből

4 perc olvasás

wizzdeb.jpgA Wizz Air,   debreceni működésének 6. évfordulóját ünnepli. Első debreceni járatának indulása óta a WIZZ 1,2 millió utast szállított debreceni útvonalain. A légitársaság működése nagyban hozzájárult a régió turizmusának fejlődéséhez: a külföldi vendégéjszakák száma mintegy 45%-kal nőtt ebben az időszakban.

 

Az első menetrend szerinti WIZZ-járat Debrecenből London Lutonba 2012 júniusában szállt fel, és azóta a légitársaság folyamatosan bővítette debreceni hálózatát. 2015-ben nyitotta meg a Wizz Air bázisát Debrecenben, ezzel számos helyi munkahelyet teremtve a légitársaságnál és üzleti partnereinél egyaránt, miközben még több magyar utazó számára tette elérhetővé a megfizethető légi utazást. A Wizz Air nemrégiben bejelentette, hogy 2018 decemberében újabb Airbus A320 típusú repülőgépet telepít a debreceni bázisra, így kétszeresére bővíti kelet-magyarországi bázisának kapacitását. A bővítéssel a Wizz Air befektetése debreceni bázisán 200 millió dollár fölé emelkedik, (Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket) és a légitársaság több mint 70 helyi közvetlen munkavállalót foglalkoztat majd Debrecenben. A következő debreceni légiutas-kísérő toborzást június 23-án tartja a vállalat – részletek a wizzair.com oldalon találhatók.

 

A Wizz Air jövőre közel 600 000 ülőhelyet kínál 11 országba közlekedő 14 debreceni útvonalon, köztük a nemrég bejelentett, Barcelonába és Palma de Mallorcába (Spanyolország), Baselbe (Svájc), Doncaster/Sheffieldbe (Egyesült Királyság), Dortmundba (Németország), Lárnakába (Ciprus) és Máltára közlekedő járatokon. A járatokra jegyek már 2990 forinttól (http://www.airbus.com/newsroom/press-releases/en/2018/01/airbus-2018-price-list-press-release.html#media-list-document-document-all_ml_0) foglalhatók a wizzair.com oldalon.

 

Az elmúlt 12 hónapban a Wizz Air több mint 307 000 utast szállított debreceni útvonalain, ami 20%-kal több, mint az előző év hasonló időszakának teljesítménye, stimulálva a helyi turizmust és gazdaságot, több mint 200 helyi munkahelyet támogatva. (Az ACI iránymutatása évi 1 millió utasonként 750 helyszíni munkahely teremtését javasolja) 2018 első 5 hónapjában pedig a WIZZ közel 25%-kal több utast szállított debreceni hálózatában, mint az ezt megelőző év hasonló időszakában.

 

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Örömmel ünnepeljük a Wizz Air debreceni működésének 6. évfordulóját. Az elmúlt hat évben több mint 1 millió utast szállítottunk debreceni hálózatunkban, és idén 330 000 helyet biztosítunk a Debrecenből utazók, illetve az ide látogatók számára. Elkötelezettségünket és a régió folyamatos fejlődését jól példázza, hogy három évvel debreceni bázisunk megnyitása után hamarosan egy újabb Airbus A320-as repülőgépet telepítünk a debreceni bázisra, valamint hogy az év végén 7 új célállomással bővül a kínálatunk. Bízunk benne, hogy egyre több utast köszönthetünk alacsony viteldíjas, magas színvonalú debreceni útvonalainkon.”

 

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: „Debrecen számára a nemzetközi repülőtér stratégiai fontosságú, amelynek fejlesztésében az elmúlt hat évben jelentős szerepet vállalt a Wizz Air. Míg a légitársaság itteni megjelenésének évében, 2012-ben 46 ezren választották utazásukhoz a debreceni légi kikötőt, addig 2017-ben 316 ezren, ami csaknem hétszeres növekedést jelent. 2018-ban újabb stratégiai döntést hozott a Wizz Air azzal, hogy a meglévő hét mellé újabb hét célállomásra szállít utasokat Debrecenből, és egy újabb bázisgépet telepít a reptérre. Így elérhető, hogy a régió legnagyobb repülőtere legyen. Gratulálok az elmúlt hat évben elért eredményekhez és a következő időszakra újabb közös sikereket kívánok!”

 

„Büszkén ünnepeljük a Wizz Air 6. évfordulóját a Debrecen Airporton. Fontos mérföldkő ez a repülőtér életében, amelyet további mérföldkövek és újabb debreceni útvonalak követnek még az idén. Az elmúlt 6 év során egyre nőtt a kereslet a Wizz Air debreceni útvonalai iránt, mivel a kelet-magyarországi, ukrajnai, kelet-szlovákiai és partiumi utazók kedvelik a Wizz Air alacsony viteldíjait és kiváló szolgáltatásait Európa olyan vonzó úti céljaira, mint London, Párizs, Milánó, Eindhoven, Malmö, Tel-Aviv és Moszkva illetve decembertől Doncaster, Dortmund, Barcelona, Bázel és 2019. márciusától Mallorca, Málta és Ciprus. A régió turizmusának fellendítésben a Wizz Air és a Debrecen Airport szerepe megkérdőjelezhetetlen.” – mondta Herdon István, a Debrecen Airportot üzemeltető Xanga Cégcsoport elnök-vezérigazgatója.

 

https://wizzair.com/hu-hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.