81 ország 204 városába repül a Lufthansa bővül a Milánó – Budapest útvonal, júniusban indítja a vállalat Airbus A380-asát

  

A Lufthansa 2010-es nyári menetrendje gyakorlatilag ugyannyi célállomást tartalmaz, mint az egy évvel korábbi menetrend. A társaság összesen heti 12 853 járatot üzemeltet, a flottamodernizáció következtében pedig kevesebb repülőgép üzemel, mégis az európai és a tengerentúli járatokon is enyhén nő az elérhető ülőhelyek száma, mivel a régi típusokat váltó újabb gépek nagyobb kapacitással rendelkeznek.

 

  

A Lufthansa 2010-es nyári menetrendje gyakorlatilag ugyannyi célállomást tartalmaz, mint az egy évvel korábbi menetrend. A társaság összesen heti 12 853 járatot üzemeltet, a flottamodernizáció következtében pedig kevesebb repülőgép üzemel, mégis az európai és a tengerentúli járatokon is enyhén nő az elérhető ülőhelyek száma, mivel a régi típusokat váltó újabb gépek nagyobb kapacitással rendelkeznek.

 

Az elérhető utaskilométerek száma év/év alapon 3.6%-kal magasabb, ehhez hozzájárul a Lufthansa kötelékében júniustól üzemelő Airbus A380 is. "A nagyobb és modernebb repülőgépeknek köszönhetően ugyanannyi járat mellett növeljük kapacitásunkat. Ez a változás egyúttal hozzásegít ahhoz, hogy 2011 végére egymilliárd eurót takarítsunk meg." – mondta a Lufthansa marketingért és értékesítésért felelős alelnöke, Thierry Antinori. A Lufthansa nyári menetrendje 2010. március 28-tól október 30-ig lesz életben.

A nyári időszakban a Lufthansa 81 ország 204 célállomására repül majd, (előző év: 78 ország, 206 város). A hat új desztináció között található Rostock-Laage, Bari, Palermo, Zadar, Kisinyov és Taskent. Az Európán és Németországon belül közlekedő járatok száma minimális mértékben csökkent: 11 445 heti járat az egy évvel korábbi 11 519 járattal szemben. A tengerentúli járatok száma viszont a tavalyi 1341-ről 1408-ra nőtt.

Taskent, Bagdad, Erbil az új célállomások

A légitársaság március 28-tól kezdve heti három járatot üzemeltet a PrivatAir-rel közösen Münchenből Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe, illetve a jelenlegi, Frankfurtból és Düsseldorfból induló gépek mellett heti háromszor indul Airbus A330 Münchenből Miamiba. A frankfurti napi járat mellett kettőről háromra nő a Münchenből Rijádba induló gépek száma. A Közel-Keletre bővülő kereslet miatt újraindítja járatait a Lufthansa Bagdadba és Erbilbe.

Júniustól indul a Lufthansa A380-as

A nyári menetrend kétség kívül legnagyobb újdonsága a Lufthansa által indított Airbus A380. A világ legnagyobb polgári repülőgépét a Lufthansa a tengerentúli vonalon üzemelteti majd 2010 júniusától, a célállomásokat április folyamán jelenti be a társaság.

15 új európai járat

A Lufthansa négy új célállomással és 15 új járattal módosította európai és németországi hálózatát. Április 22-től naponta indul járat München és a Moldovai Köztársaság fővárosa, Kisinyov között. Ugyancsak új célállomás a németországi Rostock (Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány), a horvátországi Zadar, és az olaszországi Bari. Bariba naponta, Zadarba szombatonként, Rostockba pedig szombaton és vasárnap indul járat Münchenből.

Néhány európai városba a nyári menetrend életbelépésével a meglévő járatok mellett új repülőterekről is indít gépeket a Lufthansa: így például Tallinnba Münchenből is indul majd Lufthansa-gép. Düsseldorfból további hat város érhető el: Athén, Edinburgh, Gdansk, Dubrovnik, Lisszabon és Nápoly, míg Stuttgartból Athénbe és Manchesterbe indul járat. Naponta közlekedtet majd gépet a vállalat Drezda és Milánó között, Nápoly pedig Frankfurt mellett már Düsseldorfból, Münchenből és Milánóból is elérhető lesz Lufthansa-géppel.

Újra indul Balatonra Lufthansa-gép, bővül a Budapest-Milánó hálózat

Lufthansa Italia tovább bővíti kapacitását Milánóból. Európában Varsó és Stockholm, Olaszországban pedig Palermó és Olbia az új állomások. A Lufthansa Italia megkétszerezi kapacitását a Budapest-Milánó útvonalon, így már délelőtt is indul gép az észak-olasz városba: az LH 1833 reggel 9:25-kor indul Budapestről és 11:00 órakor érkezik Milánó Malpensa-ra, míg az LH 1832 7:15-kor indul Milan Malpensa-ról és 8:45-re ér Budapestre. A milánói székhelyű Lufthansa Italia ezzel heti 173 járatot üzemeltet 13 olasz és európai város között.

A légitársaság tovább fejlesztette járatai elérhetőségét, és az Autostradale busztársasággal együttműködésben shuttle buszokat indít Malpensa repülőtér, valamint tíz észak-olasz, illetve svájci város között. A buszjáratok akár napi 11 alkalommal Malpensa és Torino, Lugano, Bellinzona, Chiasso, Novara, Milánó, Bergamo, Brescia, Comó, Varese között fognak közlekedni. Mindezen felül új, 20 percenként induló busz transzfer is jár a milánói városközpont és Malpensa között. A buszjáratok indulását úgy alakították ki, hogy az utasok a lehetõ legkényelmesebben érjék el az Európába, illetve Olaszország nagyvárosaiba közlekedő járatokat.

A Lufthansa április 10-től ismét közlekedtet charterjáratokat a Balatonra: három német városból, Hamburgból, Frankfurtból és Düsseldorfból érhető el Sármellék a légitársaság járataival.

A Lufthansa Csoport valamennyi tagja – az Austrian Airlines, a bmi, a Brussels Airlines és a SWISS – március 28-án vezeti be nyári menetrendjét. Az öt légitársaság így négy kontinens 104 országának 274 célállomására indít járatokat Brüsszelből, Düsseldorfból, Frankfurtból, London-Heathrow-ról, Münchenből és Zürichből.

Új városok a Lufthansa 2010-es nyári menetrendjében

  • München – Taskent heti 3x (kedd, csütörtök, vaásrnap)
  • München – Chisinau naponta
  • München – Rostock/Laage heti 2x szombat, vasárnap
  • München – Zadar heti 1x szombat
  • München – Bari naponta
  • Milánó/Malpensa – Palermó naponta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.