2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átértelmezi a személyre szabott reklámokat az IBM és a Facebook együttműködése

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/91761"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_383.jpg" border="0" width="474" height="420" /></a></span>Adatvezérelt, személyre szabott, mélyelemzésen alapuló marketingmegoldásokat kínál az IBM és a Facebook partnersége. Az IBM felhő alapú marketingszolgáltatásának használói mostantól minden korábbinál jobban megismerhetik célcsoportjukat, az üzleti céljaikra optimalizált üzenetek így válhatnak sokkal célzottabbá. <p> 

image3 383Adatvezérelt, személyre szabott, mélyelemzésen alapuló marketingmegoldásokat kínál az IBM és a Facebook partnersége. Az IBM felhő alapú marketingszolgáltatásának használói mostantól minden korábbinál jobban megismerhetik célcsoportjukat, az üzleti céljaikra optimalizált üzenetek így válhatnak sokkal célzottabbá.

 

image3 383Adatvezérelt, személyre szabott, mélyelemzésen alapuló marketingmegoldásokat kínál az IBM és a Facebook partnersége. Az IBM felhő alapú marketingszolgáltatásának használói mostantól minden korábbinál jobban megismerhetik célcsoportjukat, az üzleti céljaikra optimalizált üzenetek így válhatnak sokkal célzottabbá.

 

A személyre szabott vásárlói élmény továbbfejlesztése érdekében lépett partnerségre az IBM és a legnagyobb közösségi portál, a Facebook. Az együttműködés keretében összekapcsolódnak az IBM felhő alapú marketingszolgáltatásai és a Facebook reklámképességei. A közösségi oldal célcsoport-szolgáltatásait (Custom Audiences) egészíti ki az IBM mélyelemzési és tervezési szolgáltatása annak érdekében, hogy a reklám így valódi élményt nyújtson a megcélzott vásárlóknak – alkalmazásoktól, platformtól és időtől függetlenül.

 

Az egyes márkák számára az egyénre szabott hirdetések kulcsa az IBM új, Journey Designer nevű megoldása, az összesített reakciók és hatások alapján pedig a Journey Analytics segít megérteni a célcsoport válaszát. A Facebook hirdetési technológiája, illetve az IBM Journey Analytics kombinálásával minden korábbinál pontosabbá válik a célcsoport azonosítása a közösségi oldal 1,44 milliárd aktív felhasználója közül, az érdeklődési körük, illetve a különböző csatornákon zajló aktivitásaik alapján. A megfelelő üzenet így a megfelelő személyekhez juthat el, nemcsak a Facebook felületén, hanem más médiumok használata esetén is.

 

Az együttműködést tovább mélyíti, hogy a Facebook az első cég, amelyik csatlakozik az IBM új kezdeményezéséhez, a Commerce THINKLab-hez. A személyre szabott marketingtechnológiák kidolgozására létrejött innovatív, kutatási platform olyan együttműködésre ad lehetőséget, amelyben az IBM kutatói és a Facebook szakértői mellett számos partner dolgozik együtt az ügyfelekkel, a speciális, új megoldásokat igénylő területek és új, a márka üzleti céljaira optimalizált, emberközpontú eszközök azonosításán.

 

A THINKLab kivételes módszertanával gyorsabban dolgozhatók ki és ültethetők át a gyakorlatba a speciális ügyféligényekre válaszoló innovációk – akár az optimális ár kialakítása, akár a raktárkészletek elemzése. A programban dolgozó szakértőket valós idejű piaci adatok segítik abban, hogy az új technológiákat egyetlen, személyre szabott termékbe integrálják.

 

A márkaelkötelezettség kulcsa egyre inkább az erőteljes és személyes élmény -mondta Deepak Advani, az IBM Commerce ügyvezetője. Az IBM és a Facebook együttműködéssel a fogyasztói cikkek gyártói és kereskedői gyorsan juthatnak mély elemzéshez arról, hogy mit várnak tőlük vásárlóik – tette hozzá.

 

E speciális tudás birtokában az IBM ügyfeleiként a legnagyobb márkák a személyre szabott üzenetekkel kutathatják fel célcsoportjaikat, növelhetik azok elkötelezettségét, és győzhetik le a komolyabb kihívásokat is – hangsúlyozta Blake Chandlee, a Partnerships for Facebook alelnöke.

 

A Facebook, célcsoportról szóló, anonimizált és aggregált adatainak (audience insights) mélyelemzése, illetve az IBM felhőalapú marketingalkalmazásából származó információk alapján a célcsoportról minden korábbinál mélyebb tudás áll majd a hirdetők rendelkezésére. A már bizonyított kampányok pedig a márka más csatornáira is átvezethetők – legyen szó akár az üzletekről, honlapról vagy mobilalkalmazásról. Egy futócipő-kereskedő egy új termék bevezetésekor a Facebook Custom Audiences segítségével célzottan érheti el a hosszútávfutás iránt érdeklődő felhasználókat, de az IBM platformja révén e célcsoport sportszerekkel kapcsolatos preferenciáiról is részletes információkhoz jut, így akár a helyi klímának megfelelő sportszerekkel és akciókkal keresheti meg régi vagy új vásárlóit.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.