2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kötvények: Ígéretes fejlemények a feltörekvő piacokon

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96135"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1102.jpg" border="0" width="319" height="158" /></a></span>Annak ellenére, hogy más nagyobb központi<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a> bankok éppen ellentétes irányba mozdulnak, a Fed sokak meglepetésére leragadt a héja jellegű irányvonalnál a múlt heti, a monetáris politikájáról szóló közleményében. </p> <p> 

images 1102Annak ellenére, hogy más nagyobb központi bankok éppen ellentétes irányba mozdulnak, a Fed sokak meglepetésére leragadt a héja jellegű irányvonalnál a múlt heti, a monetáris politikájáról szóló közleményében.

 

images 1102Annak ellenére, hogy más nagyobb központi bankok éppen ellentétes irányba mozdulnak, a Fed sokak meglepetésére leragadt a héja jellegű irányvonalnál a múlt heti, a monetáris politikájáról szóló közleményében.

 

Jelenleg éppen 50%-ra teszi a piac annak a valószínűségét, hogy a Fed a következő monetáris politikai ülésén kamatot emel – utoljára a kínai részvénypiac összeomlása miatt Fekete Hétfőként is emlegetett augusztus 24-e előtt volt ilyen magas ez a valószínűség. A 10 éves USA állampapírok jövedelme 2,2 %-ra kúszott fel, ami szeptember óta a legmagasabb szint.

 

A piac feszült várakozásának megfelelően minden adat alaposan ki lesz elemezve a következő időszakban. Mindjárt itt van előttünk a pénteken kijövő, a mezőgazdaságon kívüli munkaerőpiaci folyamatokról szóló jelentés. Míg a munkahelyek számának növekedési üteme visszatérhet a korábbi magas szintre, az inflációs adatok valószínűleg nagyobb akadályt jelentenek a Fed kamatemelési ambíciói előtt.

 

Ezenfelül ha a Fed nem csinál semmit, már az is relatíve egy szűkítő pénzpolitika, tekintve, hogy az EKB, a kínai központi bank és a Bank of Japan agresszív lazító politikát folytatnak. A mindezek eredményeként erősödő USD jelentős hatással van az Egyesült Államok vállalatainak külföldi jövedelmeire, ahogy azt az éppen zajló jelentési szezon is nyilvánvalóvá tette.

 

Eközben a feltörekvő piacok továbbra is kiváló teljesítményt nyújtanak, mivel a kockázatkedvelő hangulat ellensúlyozza a szigorúbb amerikai monetáris politikára vonatkozó várakozásokat. Különösen biztatóak a brazil fejlemények. Egyre nyilvánvalóbb jelei vannak annak, hogy nő a befektetői bizalom, kiemelendő a vállalati felvásárlások számának megugrása, valamint több igen neves befektető brazil vonatkozású eszközvásárlása. Ilyen értelmű megjegyzést tett a közelmúltban Mark Mobius, a Franklin Investment Templeton elnöke, és Bill Gross is elárulta, hogy a kedvenc öt eszköze közül három brazil kötvény.

 

Bár a kockázatok, és ezen belül is különösen a politikai kockázatok magas szintje megmaradt, úgy érezzük, hogy ezeket bőven ellensúlyozzák a magas hozamok a brazil állampapírok és vállalati kötvények esetében.

Michael Boye, Saxo Bank

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.