2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ilyen volt a 2017-es MTV Europe Music Awards

3 perc olvasás

ilyen.jpgEgy pezsgő világváros, több ezer rajongó és Európa legrangosabb zenei díjátadója – óriási bulival ünnepelték a zeneipar legjobbjait vasárnap este a londoni Wembley arénában. A Rita Ora vezette MTV EMA-n olyan szupersztárok fordultak meg, mint Eminem, akitől most először hallhatta a közönség Walk on Water című számát, a Global Icon díjas U2, vagy Shawn Mendes, aki a gála három legfontosabb díját is megnyerte.

 

A vasárnapi show-t Eminem nyitotta, aki négy év után tért vissza az MTV EMA színpadára, méghozzá új száma, a Walk on Water világpremierjével. Az emlékezetes előadás után a rapper rögtön át is vehette a Legjobb Hip Hop kategóriáért járó díjat.

Eminem előadása után Rita Ora “esett be” a gálára fürdőköpenyben, törölközőbe csavart hajjal. A házigazda az est folyamán számtalanszor öltözött át és énekelni is hallhatta a közönség: a Your Song és Anywhere című számaiból összeállított mash-upot 50 háttértáncos kísérte. Rita Ora a gála végén átvette az MTV EMA Power of Music Award díját saját, és énekestársai nevében – a zenecsatorna ezzel a díjjal hálálja meg a Grenfell torony áldozataiért tett elhivatott munkájukat.

 

Az este legnagyobb győztese a fiatal Shawn Mendes volt: ő lett a Legjobb Előadó, megnyerte a Legnagyobb Rajongótábor kategóriát és There’s Nothing Holdin’ Me Back című száma lett a Legjobb Dal. A slágert élőben is hallhatta tőle a Wembley aréna közönsége. Mendes mellett szintén fellépett az egykori One Direction tag, Liam Payne és az egykori Fifth Harmony tag, Camila Cabello is, aki a Legjobb Pop kategóriáért járó díjat vihette haza. Demi Lovato és Kesha szintén nagy bulit csináltak, előbbi Sorry Not Sorry és Tell Me You Love Me című slágereinek mixével szórakoztatta a rajongókat, míg utóbbi a Learn to Let Go-t adta elő.

 

A fiatal popsztárok mellett a rock nagyágyúi is szép számmal képviseltették magukat az MTV EMA-n: a Global Icon díjas U2 a Trafalgar téren koncertezett, míg a Killers az arénában szórakoztatta a rajongókat The Man című slágerükkel.

A díjátadót David Guetta zárta, aki French Montana és Charli XCX közreműködésével adta elő a Dirty, Sexy, Money című újdonságot.

Az este folyamán a 2018-as EMA helyszínét is bejelentették – jövőre Bilbaoban, Spanyolországban rendezik a gálát.

 

A 2017-es MTV EMA GYŐZTESEI

 

Legjobb Dal: Shawn Mendes – There’s Nothing Holdin’ Me Back

 

Legjobb Előadó: Shawn Mendes

 

Legjobb Stílus: ZAYN

 

Legjobb Új Előadó: Dua Lipa

 

Legjobb Pop: Camila Cabello

 

Legjobb Video: Kendrick Lamar – HUMBLE.

 

Legjobb Élő Előadás: Ed Sheeran

 

Legjobb Elektronikus: David Guetta

 

Legjobb Rock: Coldplay

 

Legjobb Hip Hop: Eminem

 

Legjobb Alternatív: Thirty Seconds To Mars

 

Legnagyobb Rajongótábor: Shawn Mendes

 

Legjobb PUSH Előadó: Hailee Steinfeld

 

Legjobb World Stage

The Chainsmokers – Live from Isle of MTV Malta 2017

Worldwide Act Győztesek

Lil’ Kleine – The Netherlands

  1. Tangana – Spain

BABYMETAL – Japan

ALMA – Finland

DaVido – Nigeria

Stormzy – UK & Ireland

Lali – Argentina

 

Legjobb Magyar Előadó: Rúzsa Magdi

 

http://www.mtvema.com/hu-hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.