2024.július.16. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hogyan válasszunk kerékpártartót az autónkra?

3 perc olvasás
Ezek a kerékpártartó kiválasztásának kritériumai.
auto csomagtarto bicikli

Napjainkban sokan preferálják tavasztól-őszig a kirándulásokat. Szerencsére egyre többen választják a kerékpáros kirándulásokat és túrákat is, hiszen ma már nem gond a kerékpártartót a kocsi valamely részére szerelni és ily módon szállítani a kerékpárokat, hogy aztán az egész család részt vegyen a biciklitúrán. Mutatjuk is, hogy milyen kerékpártartó nyújthat segítséget a biciklik biztonságos szállításához!

A kerékpártartó kiválasztásának kritériumai

A kerékpártartó megvásárlása egy igen fontos döntés. Számos tényezőt kell figyelembe venni, például hogy mely kerékpártartó a legmegfelelőbb az autónk számára, hány kerékpárt szeretnénk magunkkal vinni, mennyi az összsúlya a kétkerekűeknek, egyáltalán mennyi az autónk összteherbíró képessége és azt is meg kell tanulni, hogyan is kell úgy vezetni az autót, hogy azzal még bicikliket is szállítunk. A kérdések megválaszolását követően eldönthetjük, hogy tetőre szerelt, vonóhorogra illeszthető vagy hátsó ajtóra rögzített kerékpártartót választunk.

auto vonohorog biciklik

Tetőre szerelhető kerékpártartó

Amennyiben a tetőcsomagtartóra szerelhető verzió mellett döntünk, akkor a kerékpártartót vagy állványt csavaros csatlakozással vagy bilinccsel rögzíthetjük a tetőrudakhoz. Ebben az esetben a kerékpártartók egy alapsínből állnak, amelyet gyakran további kerékpártartókkal és egy összecsukható keresztrúddal szerelhetünk fel. Ezt a kerékpártartót bármilyen személygépkocsira rögzíthetjük és ily módon akár 4-5 kerékpárt is szállíthatunk. Ezt mindig az alrudak hossza határozza meg. A Cruz kerékpártartókat például egyszerű kialakítás, kedvező ár és masszív kivitel jellemzi.

tetocsomagtarto

Vonóhorogra rögzíthető kerékpártartó

A kerékpártartók a vonóhorog szerkezetre is felkerülhetnek. Nyilván ennek alapfeltétele, hogy az autónk rendelkezzen vonóhoroggal. Ma már olyan modellek készülnek, amelyek sem a hátsó lámpákat, sem pedig a rendszámtáblát nem takarják. További előnyei közé tartozik: mindenféle kerékpárvázhoz használható, szerelhetősége nem függ az autó típusától, nincs megnövekedett fogyasztás és menetzaj. Ezzel a típusú kerékpártartóval 3-4 kerékpár is szállítható. A Westfalia kerékpártartók jó minőségűek és biztonságosak, a Cruz kerékpártartók ár és minőség tekintetében az arany középutat képviselik, az MTF kerékpártartók pedig a magasabb kategóriába sorolhatók.

kocsi csomagtarto

Hátsó ajtós bicikliszállító

Az autó hátsó ajtajára is kerülhet kerékpártartó. Ilyenkor a tartók, az autó csomagtér ajtajára vannak rögzítve. Ezzel a módszerrel is szállítható legalább 4 kerékpár. Előnyei közé tartozik, hogy a rakodásánál nem kell magasra emelni a kerékpárokat, összehajtható, kis helyen tárolható és mindenféle kerékpárvázhoz használható. Típusok, amelyek a hátsó ajtóra szerelhetők: Modula Nove Colli, Menabo Shadow T5 kerékpártartó.

Fotók forrása: Envato Elements

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.