2024.augusztus.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Több mint 200.000 látogató a jubileumi miskolci Kocsonyafesztiválon

2 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/37130"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kocs1.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span> <p>A Fesztiválok Éve első nagyszabású eseményeként, idén tizedik alkalommal rendezték meg, február 19-21. között a „Több, mint legenda Kocsonyafesztivált", Miskolcon.</p><p>

  kocs1.thumbnail

A Fesztiválok Éve első nagyszabású eseményeként, idén tizedik alkalommal rendezték meg, február 19-21. között a „Több, mint legenda Kocsonyafesztivált", Miskolcon.

  kocs1.thumbnail

A Fesztiválok Éve első nagyszabású eseményeként, idén tizedik alkalommal rendezték meg, február 19-21. között a „Több, mint legenda Kocsonyafesztivált", Miskolcon.

Az Észak-magyarországi régió egyik legszínvonalasabb eseményét Dr. Kovács Miklós az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára és Káli Sándor Miskolc város polgármestere nyitották meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga Zoltán önkormányzati miniszter is.

Magyarország legnagyobb téli szabadtéri fesztiválja a 10. Miskolci Kocsonyafesztivál a régi idők hangulatát idézte, az egykori kereskedőváros képét tárva a látogatók elé. A piaci forgatagban a kultúra és a gasztronómia játszotta a főszerepet. A háromnapos fesztiválon, több színpadon folyamatosan zajlottak a koncertek, óriás békák és gólyalábasok szórakoztatták az érdeklődőket. A gyerekek bábszínházban, kézműves foglalkozásokon tölthették idejüket, melyek mind a régi kor emlékeit idézték fel. Miskolc belvárosában a látogatók megkóstolhatták a térség gasztronómiai jellegzetességeit, a rétest, a perecet, a lacipecsenyét, a kenyérlángost és természetesen a fesztivál nevét is adó miskolci kocsonyát. A miskolciak mind ízében, mind látványában széles kocsonyaválasztékot vonultattak fel, amely étkek idén a megszokottól eltérően nem csak sertésből készülhettek. A zord idő ellenére a fesztivál három napja alatt több mint 200.000 belföldi és külföldi vendég volt kíváncsi arra, hogyan pislog a miskolci béka a kocsonyában.

kocs2.thumbnailVasárnap délután a fesztivál igazgatója Rózsa Edit és Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, közösen zárták a 10. jubileumi Kocsonyafesztivált. Az egyedülálló téli programsorozat 2010 februárjában az Észak-Magyarország Turizmusáért Nívódíj elismerésben részesült.

http://eszakmagyarorszag.blog.hu/2010/02/22/x_kocsonyafesztival_miskolc

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.