2024.augusztus.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ismét ART FOR LUNCH a Horánszky utcában.

5 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/37180"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Artmeghivo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A müüska bazaar nem csupán unikális lakberendezési kiegészítőket árul, de részt kíván venni a magyar kortárs grafikus gárda tevékenységének támogatásában. Egyre több alkotót képviselnek, akiknek hivatalosan szignózott, sorszámozott limitált szériás - maximum 5db/kép - alkotásait árulják, s amelyek első szériáit Art For Lunch nevű program keretében fognak majd elárverezni.</p><p>

 

artmeghivo.thumbnailA müüska bazaar nem csupán unikális lakberendezési kiegészítőket árul, de részt kíván venni a magyar kortárs grafikus gárda tevékenységének támogatásában. Egyre több alkotót képviselnek, akiknek hivatalosan szignózott, sorszámozott limitált szériás – maximum 5db/kép – alkotásait árulják, s amelyek első szériáit Art For Lunch nevű program keretében fognak majd elárverezni.

 

artmeghivo.thumbnailA müüska bazaar nem csupán unikális lakberendezési kiegészítőket árul, de részt kíván venni a magyar kortárs grafikus gárda tevékenységének támogatásában. Egyre több alkotót képviselnek, akiknek hivatalosan szignózott, sorszámozott limitált szériás – maximum 5db/kép – alkotásait árulják, s amelyek első szériáit Art For Lunch nevű program keretében fognak majd elárverezni.


Szeretnék, ha egyre többen éreznének rá arra, milyen is birtokolni egy alkotó szellemiségének, személyének egy-egy darabját, amikor hazaviszik egy, a művész aláírásával és a szigorú limitálással készült alkotást, és mindaz már több, mint egy vászonra printelt kép, az valóban képzőművészet. Jó lenne, ha mindannyian ilyenekkel vennék körül magukat a nagyáruházak tucat-képei helyett… Igen, a müüska bazaar beállt azok körébe, akik úgy gondolják, hogy válság és félrenevelt közízlés ide vagy oda, manapság már labdába lehet rúgni fiatal művészekkel. Terveik szerint 2009 decembere óta havonta szervezik ART FOR LUNCH nevű eseményüket, melynek keretében bemutatkozik, illetve árverésre kerül az aktuálisan kiválasztott alkotó 3 munkája. Szeretnék megtalálni a közönségüket, azokat tehát, akik nem csupán értékelik az izgalmas tárgyakat, a művészi törekvéseket és elfogadják, hogy a kortárs – akár digitális – alkotóknak helyt kell adni, de megérinti őket a birtoklás szenvedélye is.

Akiket lázba tud hozni egy leningrádi váza vagy egy bakelit daráló a '60-as évekből, és akik szeretnék valódi, színvonalas, hazai művészekkel körülvenni magukat. Értékként és igazi kincsként kezelik majd az árverésen szerzett zsákmányokat, és mielőbb visszatérnek majd begyűjteni a 3-as széria összes képét. A müüska bazaar egy igazi bazár: sokféle dolog, izgalmas új és régi azoknak, akik számára fontos, hogy mivel veszik körül magukat otthon, az irodában de legfőképp akárhol.

Mindenkit várnak a következő Art For Lunch-ra vasárnap, ahol amellett, hogy válogathatnak

Lengyel István az APA Cuka étterem kiváló szakácsának menüjéből, hallgathatják hogyan vélekedik Bakács Tibor Settenkedő aktuális vendégével a közízlést formáló tényezőkről manapság és régen, nézhetik a MOME hallgatóinak válogatott rövidfilmjeit a különteremben és megnyerhetik a müüska bazaar valamelyik izgalmas ajándéktárgyát a tombolán.

Tehát 2010. február 28-án 13 órától az APA-Cukában, 1085 Budapest, Horánszky u.5., ahol 16h-kor megtartják árverésüket. Az Art for Lunch nem csupán egy mini árverés, hanem egyfajta közösség-építő, hagyományteremtő vállalkozás a müüska bazaar részéről itt, a budapesti soho közepén. Licitáljanak és üssék le Fenyvesi Zsófi a.k.a Miss Margrin majmos sorozatának valamelyik darabját, hogy a nappalijuk vagy irodájuk falát díszíthesse!

Fenyvesi Zsófi majmos sorozata – Monkey King I.-II.-III. 70×70 digitális nyomat, vászon  – 45.000Ft-os kikiáltási áron a vasárnapi Art For Lunch-on! A képek már most is megtekinthetők a február 18-án megnyílt és az árverésig látogatható kiállításon.

Fenyvesi Zsófi fiatal tervező, grafikus, alkotó, világutazó. Számos csoportos kiállításon részt vett már, de egyénileg is volt alkalma bemutatkozni, először 2008-ban a Design Hét Portfólió című kiállítás sorozatában. Munkáin  láthatók  szárnyalni vágyó madárvektorok, varázshegyek és óceánok, absztrakt  állatok, forma- és színribillió, nonkomfornista kubizmus gyanús cukorkaszínű modernizmus, szexi geometria. Művészeti tanulmányai és az ELTE filozófia szaka mellett a streetart szcéna tagjaként matricái régóta felfedezhetők Budapest zugaiban. Számos megbízása mellett évekig dolgozott tervezőként a Tisza cipőnél, szervezte a XAFT filmfesztivált, tervezett repülőgép grafikákat, ruhakollekciókat és kóstolt bele a filmes látványtervezésbe, mindezt a világ legkülönbözőbb pontjain.
monkeyking.thumbnail
A 2010. február 28-i vasárnapi ART FOR LUNCH programja:

13.30h-tól Mozi: Válogatás a MOME hallgatóinak  rövidfilmjeiből (az animációk mellett, levetítjük a Bádogvárost, ami megosztva elnyerte a 41. Magyar Filmszemle  dokumentumfilmes kategóriájának fődíját)
14.30h-tól 15.45h-ig Párbeszéd: Bakács Tibor Settenkedő beszélget meglepetés vendégével, téma: „A fiatalok ízlésformáló tényezői anno és napjainkban" és hasonló, aktuális témák.
16h-kor Árverés: Fenyvesi Zsófi (a.k.a. Miss Margrin) majmos sorozatából.
16.30h Tombola sorsolás: a müüska bazaar termékeiből
A program egész ideje alatt megnézhetik az udvarban Szabó Ágnes és G.Szabó Beáta nyitott műtermeit, ahol magukba szippanthatják a kétkezi alkotás hangulatát, illatát.

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.