2024.augusztus.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már látható a neten a Nagy Darwin-vita

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/37227"><img class="image image-_original" src="/files/images/osszecsapas.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>2009 novemberében történelmi pillanatban, pontosan Charles Darwin „A fajok eredete" című könyve megjelenésének 150. évfordulóján került sor a darwinizmus és az intelligens tervezettség érveinek nyilvános ütköztetésére. <br />

osszecsapas2009 novemberében történelmi pillanatban, pontosan Charles Darwin „A fajok eredete" című könyve megjelenésének 150. évfordulóján került sor a darwinizmus és az intelligens tervezettség érveinek nyilvános ütköztetésére.

osszecsapas2009 novemberében történelmi pillanatban, pontosan Charles Darwin „A fajok eredete" című könyve megjelenésének 150. évfordulóján került sor a darwinizmus és az intelligens tervezettség érveinek nyilvános ütköztetésére.

Az est során az evolúcióelmélet mellett felhozott érveket a Magyar Tudomány folyóirat egyik cikke alapján egy rádiós műsorvezető ismertette. A tervezési irányzat megközelítését pedig az Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) egyesületének egyik tagja mutatta be.
A Nagy Darwin-vitáról készült felvétel azóta már az interneten is látható. Mindez elősegíti, hogy a nagyközönség ne csupán felszínes információk vagy előítéletek alapján, hanem tényszerű ismeretek birtokában formálhasson véleményt a témáról.

A felvétel a http://www.ertem.hu/ címen, hat részletben tekinthető meg:
1. Kik állnak a hazai és nemzetközi vita egyik és másik oldalán? 2. A tervezettség mellett szóló érvek értékelése 3. Mire következtethetünk az embriók fejlődési folyamatából? 4. Mennyire alátámasztott az evolúció elmélete? 5. Lehetséges-e tudományos módon vizsgálni az élővilág tervezettségét? 6. A párbeszéd lehetőségeiről

A vita videóját jelenleg City-light plakátok is hirdetik a metróállomásokon, amelyek a vélemények megismerésére, valamint az élővilág eredetére vonatkozó fontos kérdésben való szavazásra bátorítanak.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.