2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hunyady Emese olimpiai bajnokkal az Ötscher-hez, Lackenhofba

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/38598"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ausztria%20070.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>  <p>2010. Március 27-28-án nagyszerű sajtóútra kaptunk meghívást. Az ébredező tavaszból ellátogathattunk a tél birodalmába, a gyönyörű fekvésű Lackenhofba. A Zur Post Panzió oldalán megnézhettük azokat a jelzéseket, amelyek emlékeztetnek a legnagyobb havakra. 1944-ben 3,5 m magasságban volt a jelölés, ami azt jelenti, hogy az első emeletig ért a hó.</p><p>

ausztria%20070.thumbnail 

2010. Március 27-28-án nagyszerű sajtóútra kaptunk meghívást. Az ébredező tavaszból ellátogathattunk a tél birodalmába, a gyönyörű fekvésű Lackenhofba. A Zur Post Panzió oldalán megnézhettük azokat a jelzéseket, amelyek emlékeztetnek a legnagyobb havakra. 1944-ben 3,5 m magasságban volt a jelölés, ami azt jelenti, hogy az első emeletig ért a hó.

ausztria%20070.thumbnail 

2010. Március 27-28-án nagyszerű sajtóútra kaptunk meghívást. Az ébredező tavaszból ellátogathattunk a tél birodalmába, a gyönyörű fekvésű Lackenhofba. A Zur Post Panzió oldalán megnézhettük azokat a jelzéseket, amelyek emlékeztetnek a legnagyobb havakra. 1944-ben 3,5 m magasságban volt a jelölés, ami azt jelenti, hogy az első emeletig ért a hó.

ausztria%20088.thumbnailLackenhofban alig valamivel több, mint 200 helyi lakos él, így igazán családias a település. A síszezonban természetesen teltház van, hiszen ragyogó sípályák veszik körül ezt a völgyet. Sílifttel juthatunk a tetőre, ahonnan azután – ha már megcsodáltuk a tájat – indulhat a lesiklás. Öröm volt látni, ahogy aprócska gyermekek is kitünően síeltek, kipirult arcocskájukat nemcsak a tiszta, hegyi levegő, hanem a büszkeség is ragyogtatta.

ausztria%20090.thumbnailHáziasszonyunk, Hunyady Emese – gyorskorcsolya bajnok – elmondta, hogy szeretnék, hogyha nyáron is felkeresnék Lackenhofot a vendégek, hiszen itt minden évszak nagyon szép, és a nyári időszakban különleges programokat terveznek, érdemes felfedezni olyankor is ezt a vidéket. Hatalmas túrákat tehetnek a környéken a családok, baráti társaságok. Részt vehetnek a nyári fesztiválokon, ahol a hegycsúcson elköltött reggeli, az ultramaraton, az alpesi élménynapok, a country ünnepség, a tradícionális mise, ill. egyházi találkozó, grillezések, és még sok érdekes program várja az ide látogatókat.

Érdemes felkeresni Gaming községet is, amelynek plébániatemploma 1510-ben készült el, és barokk orgonáján 1762-ben Wolfgang Amadeus Mozart játszott.

A közelben található Langau, ahol 100 évnél is öregebb épületeket, a favágók lakóházait, ill. elegáns erdészházakat láthat a vendég.

Az újságírók csoportját sajtókonferencián tájékoztatták a nyári rendezvényekről, majd élő zenével színesített "Ötscher-est" következett, remek hangulattal.

Másnap a sílifttel felmentünk a csúcsra. Sajnos az első naphoz képest most nem várt ránk napsütés, helyette a cseperésző eső próbálta elvenni a kedvünket, de persze nem sikerült neki.

Fentről ránézve Lackenhofra bizony elállt a lélegzetünk, annyira szép volt. A hegy tetején ebédeltünk, azután lassan elérkezett a hazatérés ideje.

Szép emlékekkel, és kedves fotókkal a fényképezőgépünkben indultunk haza, azzal az ígérettel, hogy elvisszük olvasóinknak Lackenhof jó hírét.

http://www.lackenhof.at/default.asp?medium=LAGA&sprache=d&id=50696&tt=LAGA_R2

Lenhardt Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.