2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

FRINGE PÉCS2010 Fesztivál

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/38690"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/BudapestFringe_05.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span> <p>A Budapesti Tavaszi Fesztivál öt éve sikerrel zajló kulturális rendezvénysorozata 2010-ben Európa Kulturális Fővárosában - azon belül is Pécs belvárosának kulturális intézményeiben és klubjaiban kerül megrendezésre 2010. április 9. és 11. között. </p><p>

 budapestfringe 05.thumbnail

A Budapesti Tavaszi Fesztivál öt éve sikerrel zajló kulturális rendezvénysorozata 2010-ben Európa Kulturális Fővárosában – azon belül is Pécs belvárosának kulturális intézményeiben és klubjaiban kerül megrendezésre 2010. április 9. és 11. között.

 budapestfringe 05.thumbnail

A Budapesti Tavaszi Fesztivál öt éve sikerrel zajló kulturális rendezvénysorozata 2010-ben Európa Kulturális Fővárosában – azon belül is Pécs belvárosának kulturális intézményeiben és klubjaiban kerül megrendezésre 2010. április 9. és 11. között.

Helyszín lesz a Pécsi Nemzeti Színház, a Bóbita Bábszínház, a Művészetek és Irodalom Háza, a Nádor Galéria, az Ifjúsági Ház, a Pécsi Est Café, a Toxic Club és a Jókai téri Szabadtéri Színpad.

fringe logo 2010 1.thumbnail

A Fringe fesztivál lényege – mely először 1947-ben a világhírű Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivál kísérő rendezvényeként tűnt fel -, hogy a hivatalos fesztiválprogram mellett bárki jelentkezhet produkciójával – előzetes szakmai elbírálás nélkül – és azt a szervezők által kijelölt helyen, időben előadhatja, természetesen tiszteletdíj nélkül. A kezdő előadóknak megmutatkozási lehetőséget, a profiknak – akik szintén szép számmal megtalálhatók a programban – új közönséget és szakmai kapcsolatokat, a közönségnek pedig változatos szórakoztató programot jelent tehát a „Frindzselés".

A 2010-es fesztiválra 320 egyéni előadó, illetve művészeti formáció jelentkezett, a legkülönbözőbb műfajokból. A Fringe hagyományainak megfelelően a programban iskolai művészeti csoportok éppúgy jelen vannak, mint professzionális előadók, így aki ebben az időben Pécsre látogat, sok újdonság mellett akár Kozma Orsi, Thea Soti, Pély Barna, Méhes Csaba, a Dutar, a Kalyi Jag, a Vocal Idiots, a Tenderfoot Blues Unit, a Katáng vagy a Tünet Együttes előadását is megtekintheti.

A produkciókat, a közönség mellett, a kulturális élet jeles képviselőiből álló 60 fős szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak rangos belföldi és külföldi fesztiválokra kaphatnak meghívást.

A háromnapos fesztivál könnyű-, komoly- jazz- és világzenével, tánccal, színházi és gyermekprogramokkal vár minden korosztályt, pénteken 15 órától vasárnap este 23 óráig, csak némi hajnali, reggeli szünettel.

Az esemény összes programja INGYENES.

Részletes program és további információk a PécsiEst különszámában, illetve a http://www.fringepecs2010.hu/ weboldalon.  A fesztivál szervezője a Pentaton Koncertügynökség és Hungarofest Nonprofit Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.