2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyedülálló turisztikai kapcsolat Linz és Pécs között A kulturális fővárosok történetében

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/38839"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/linzer.thumbnail.jpg" border="0" alt="A képen, az első sorban balról jobbra: Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli RMI igazgatója, Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Georg Steiner, a Linzi Turisztikai Szövetség igazgatója és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselet-vezetője." title="A képen, az első sorban balról jobbra: Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli RMI igazgatója, Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Georg Steiner, a Linzi Turisztikai Szövetség igazgatója és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselet-vezetője." width="100" height="65" /></a><span style="width: 305px; height: 97px" class="caption">A képen, az első sorban balról jobbra: Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli RMI igazgatója, Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Georg Steiner, a Linzi Turisztikai Szövetség igazgatója és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselet-vezetője.</span></span> </p><p>

a képen, az első sorban balról jobbra: hegyi zsuzsanna, az mt zrt. dél-dunántúli rmi igazgatója, dr. páva zsolt, pécs polgármestere, georg steiner, a linzi turisztikai szövetség igazgatója és kovács balázs, az mt zrt. ausztriai külképviselet-vezetője.A képen, az első sorban balról jobbra: Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli RMI igazgatója, Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Georg Steiner, a Linzi Turisztikai Szövetség igazgatója és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselet-vezetője. 

a képen, az első sorban balról jobbra: hegyi zsuzsanna, az mt zrt. dél-dunántúli rmi igazgatója, dr. páva zsolt, pécs polgármestere, georg steiner, a linzi turisztikai szövetség igazgatója és kovács balázs, az mt zrt. ausztriai külképviselet-vezetője.A képen, az első sorban balról jobbra: Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli RMI igazgatója, Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Georg Steiner, a Linzi Turisztikai Szövetség igazgatója és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselet-vezetője. 

 

A Magyar Turizmus Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásának köszönhetően, 2010. április 7-8-án az Európai Kulturális Fővárosa (EKF) címet 2009-ben viselő Linzből népes újságíró és turisztikai delegáció látogatott Pécsre. A pécsi tanulmányút célja a turisztikai szakemberek tapasztalatcseréje mellett az volt, hogy az idei évben kulturális fővárosi ranggal bíró Pécs további jelentős promóciós támogatást kapjon Linzben és Felső-Ausztriában.

A 14 fős delegációt Georg Steiner, a Linzi Turisztikai Szövetség (Tourismusverband Linz – http://www.linz.at/) igazgatója vezette, akinek irányítása alatt az elmúlt évek során Linz város pezsgő, kulturális turisztikai desztinációvá fejlődött. Az osztrák sajtót a küldöttségben olyan neves médiumok képviselték, mint például a Neue Kronen Zeitung, az Oberösterreichische Nachrichten, a Neues Volksblatt, a Life Radio, illetve a Radio Arabella.

A kétnapos tanulmányút ausztriai résztvevői találkoztak és megbeszélést folytattak többek között Dr. Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével, Ruzsa Csabával, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Kft. ügyvezető igazgatójával, valamint Szalay Tamással, az EKF projekt kulturális igazgatójával. A Magyar Turizmus Zrt. részéről Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója és Kovács Balázs, a Társaság ausztriai külképviselője voltak a házigazdák.

 

A két nap során a linzi delegáció átfogó képet kapott a Pécs 2010 EKF projekt koncepciójáról, a főbb kulturális eseményekről, valamint a városban és a régióban megvalósuló fejlesztésekről és turisztikai attrakciókról. A megbeszéléseken a két kulturális főváros közötti számos további szakmai együttműködési lehetőség került feltárásra.

Az Európai Unió kulturális főváros programjának elmúlt 25 éves történetében, idén először került sor az egymás követő kulturális fővárosok között staféta átadására. A Linz és Pécs közötti szakmai kooperáció az MT Zrt. kezdeményezésére létrejött „Staféta-kampány keretében" valósult meg. Mint ismert, a Pécs 2010 EKF eseménysorozat hivatalos megnyitója előtt hárommal nappal, idén január 7-én, egy bécsi ünnepség keretében Linz város képviselői Pécs város polgármesterének átadták az Európa Kulturális Fővárosa szimbolikus stafétáját: egy Magyarországot formázó Linzer-tortát.

A Magyar Turizmus Zrt. szerepe a pécsi EKF programsorozat kapcsán kettős Ausztriában. A képviselet sajtókapcsolatain, rendezvényein és egyéb akcióin, kampányain keresztül egyrészt Pécsre invitálja az osztrák turistákat, másrészt a Linzben felhalmozott tapasztalatok közvetítésében segédkezik, hogy a hazai turisztikai szakma tanulhasson a sikerekből és nehézségekből egyaránt. Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt év októberében magyar sajtóképviselők és turisztikai szakemberek tanulmányozták az ausztriai kulturális főváros projektet. E korábbi szakmai tapasztalatcsere is hasznos ötletekkel szolgált, amelyek a Pécs 2010 EKF programsorozatban hasznosulnak.

Ausztriában rendkívül élénk médiaérdeklődés övezi a pécsi EKF projektet. Április végére várhatóan eléri a 100-at (!) az MT Zrt. közreműködésével az osztrák sajtóban Pécsről idén megjelent cikkek száma, amelyek hírértéke közel 145 ezer euróra tehető. Szíves tájékoztatásul csatoltan küldjük az osztrák sajtóban legutóbb megjelent cikkeket. 

www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.