2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Április 21-től az EMG-nél az Exit

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/38868"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/exit_1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>  <p>2010. Április 21-től a KJ Publishing Kft. adja ki az Exit programmagazint, melynek résztulajdonosa az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG).</p><p>

 

2010. Április 21-től a KJ Publishing Kft. adja ki az Exit programmagazint, melynek résztulajdonosa az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG).

 

2010. Április 21-től a KJ Publishing Kft. adja ki az Exit programmagazint, melynek résztulajdonosa az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG).

Az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG) szakmai befektetőként egy magyar pénzügyi befektetőtárssal közösen március 16-án kötelező erejű Term Sheet-et (a lényeges feltételekről szóló előzetes megállapodást) írt alá a Sanoma Budapesttel az Exit programmagazin és az ahhoz kapcsolódó eszközök és vagyoni értékű jogok átruházásáról. A megállapodás szerint az EMG és pénzügyi befektetőtársa létrehozta közös társaságát, a KJ Publishing Kiadói Kft-t melyben az EMG az előzetes terveknek megfelelően, 20 százalékos részesedéssel rendelkezik. A mai napon a KJ Publishing és a Sanoma Budapest aláírta az Exit magazin átruházására vonatkozó szerződést, illetve kifizetésre került a vételár első, mintegy 50 százalékos részlete is. A szerződésnek megfelelően 2010. április 21-től a KJ Publishing jelenteti meg az Exit programmagazint. A szerződés zárására várhatóan 60 napon belül, a kapcsolódó szerződések és eszközök átadás-átvételével és a vételár második részletének megfizetésével kerül majd sor.

KJ Publishing-ben a kisebbségi tulajdonos EMG gyakorolja a menedzsment jogokat, míg a pénzügyi befektető feladata a megvásárláshoz és a működéshez szükséges finanszírozás nyújtása, ennek keretében a vételár első részének finanszírozásához szükséges összeget tagi kölcsönként már a KJ Publishing rendelkezésére bocsátotta.

Az átvételt követő első évben az Exit kiadásához kapcsolódó szakmai és hirdetésszervezési feladatokat az EMG és érdekeltségei fogják ellátni díj és jutalék ellenében. Ezek a feladatok az első évet követően is az EMG-nél maradnak, amennyiben addig megfelelően látja el azokat. „A portfóliónkba kerülő Exit magazin a főváros és környékének egyik kedvelt programmagazin márkája, amely az olvasók elérése, és az értékesítés szempontjából is jól kiegészíti majd az EMG meglévő termékpalettáját."- összegezte Balázs Csaba, az econet.hu elnök-vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.