2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2010. április 15-e után a FŐTÁV csak szerződés vagy megrendelés alapján fűt

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/38874"><img class="image image-preview" src="/files/images/fotav.jpg" border="0" width="256" height="32" /></a></span> <p>A fűtési időszak vége 2010. április 15-e, ezt követetőn, május 15-éig csak szerződés szerint, vagy egyedi megrendelés alapján fűt a FŐTÁV Zrt. Az idei hideg időjárásra tekintettel április 15-én a hőszolgáltató fűt, és 16-án reggel kezdi meg a szerződésben foglalt kikapcsolások végrehajtását.</p><p>

  fotav

A fűtési időszak vége 2010. április 15-e, ezt követetőn, május 15-éig csak szerződés szerint, vagy egyedi megrendelés alapján fűt a FŐTÁV Zrt. Az idei hideg időjárásra tekintettel április 15-én a hőszolgáltató fűt, és 16-án reggel kezdi meg a szerződésben foglalt kikapcsolások végrehajtását.

  fotav

A fűtési időszak vége 2010. április 15-e, ezt követetőn, május 15-éig csak szerződés szerint, vagy egyedi megrendelés alapján fűt a FŐTÁV Zrt. Az idei hideg időjárásra tekintettel április 15-én a hőszolgáltató fűt, és 16-án reggel kezdi meg a szerződésben foglalt kikapcsolások végrehajtását.

A budapesti épületek 60 százalékánál az április 15. és május 15-e közötti időszakban hőmérséklethez kötött szerződés szerint, az időjárás változásának megfelelően, kapcsolja ki- vagy be a szolgáltatást az épületekben a FŐTÁV Zrt. Itt csak akkor van teendője a képviselőknek, ha a szerződéstől valamilyen ok miatt el kíván térni.

Budapesten azonban van még mintegy 850 olyan épület, ahol ilyen megállapodást nem kötött a közös képviselő, így ennek hiányában április 15-e után le kell állítani a fűtést. Ezekben az esetekben a közös képviselő kérheti a szolgáltatás fenntartását, vagy kikapcsolását a 06-40-200-108 telefonszámon. A fűtés leállítását vagy újraindítását az erre felhatalmazott képviselőnek írásban is meg kell erősítenie.

Tavasszal változékony az időjárás, ezért, nehéz a megfelelő lakáshőmérséklet beállítása. A központi szabályozás a külső hőmérséklet alapján történik, így napközben gyakran lehetnek hidegek a radiátorok, mert a meleg miatt nincs fűtés. A hőközponti szabályzók az egész épület átlagos hőmérsékletét képesek szabályozni, az egyes lakások, illetve azok egyes helyiségeinek hőmérsékletét nem. Az egyedi igények követésére csak az egyedi szabályozás képes.

A már fűtéskorszerűsítésen átesett épületeknél a termosztatikus radiátorszelepek segítségével minden lakó minden szoba hőmérsékletét szabályozhatja. Ha például egy szobába besüt a nap, ott elzár a szelep, a radiátor hideg marad, míg a ház egy másik pontján a beállított hőmérsékletnek megfelelően, napsütés híján, melegek lehetnek a radiátorok. Mindeközben a két helyiségben azonos lehet a hőmérséklet. Kérjük, takarékoskodjon az energiával és a pénzzel, valósítsa meg az egyedi szabályozást az ÖKOPlusz program és állami támogatás segítségével, hogy csak akkor fűtsön, ha az valóban szükséges.

Nagyon fontos, hogy a termosztatikus szelepeket a fűtés teljes leállítását követően a lakástulajdonosok teljesen kinyissák. A zárt szelepek a nyári meleg napokban beszorulhatnak és beragadhatnak. Ez a fűtés indításánál okozhat gondot, ezt kell megelőzni a szelep teljes kinyitásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.