2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

25 éves jubileumot ünnepel a budapesti T-Home Vivicittá

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/38877"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Vivicitta%202009.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>2010. április 18-án kerül sor a tavasz legnagyobb budapesti futóeseményére, a T-Home Vivicittá Városvédő Futásra, amelyet huszonötödik almalommal rendeznek meg a fővárosban.  Az idén új helyszínről, a Városligetből indítják a futamokat, és a szokásos távok mellett családi futást is szerveznek. A T-Home élő webkamerás közvetítésének köszönhetően bárki részese lehet az eseménynek.</p><p>

 vivicitta%202009.thumbnail

2010. április 18-án kerül sor a tavasz legnagyobb budapesti futóeseményére, a T-Home Vivicittá Városvédő Futásra, amelyet huszonötödik almalommal rendeznek meg a fővárosban.  Az idén új helyszínről, a Városligetből indítják a futamokat, és a szokásos távok mellett családi futást is szerveznek. A T-Home élő webkamerás közvetítésének köszönhetően bárki részese lehet az eseménynek.

 vivicitta%202009.thumbnail

2010. április 18-án kerül sor a tavasz legnagyobb budapesti futóeseményére, a T-Home Vivicittá Városvédő Futásra, amelyet huszonötödik almalommal rendeznek meg a fővárosban.  Az idén új helyszínről, a Városligetből indítják a futamokat, és a szokásos távok mellett családi futást is szerveznek. A T-Home élő webkamerás közvetítésének köszönhetően bárki részese lehet az eseménynek.

Hasonlóan a tavalyi évhez, amikor több mint tizenkétezren vettek részt a fővárosi futóversenyen, az idén is tömegeket várnak a T-Home Vivicittá jubileumi fordulójára. A helyszín a megszokottól eltérően most nem a Margitsziget, hanem a Városliget lesz, a futamok az 56'osok teréről indulnak, és oda érkeznek vissza. A tömegsport rendezvény rendkívüli népszerűségét többek között annak is tulajdonítják, hogy több futamot indítanak, így mindenki találhat a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot. A már megszokott és népszerű távok mellett –  Vivicittá (12 km), Midicittá (6,5 km), Minicittá (3,5 km) és gyaloglás (2,8 km) – most először családi futást is szerveznek, amely 800 méteres hosszával még egy kisgyerek számára is  könnyedén teljesíthető, így a család minden tagja együtt élvezheti a mozgás örömét. A programok 9.30-kor kezdődnek, a legedzettebbek érdeklődésére számot tartó Vivicittára 13 órakor kerül sor.  A futásban részt  vevők számára javasolt a bemelegítés, amelyre a futamokat megelőzően kerül sor Szentgyörgyi Rómeó és Czanik Krisztián vezényletével. Rajtuk kívül több, a T-Mobile támogatását élvező ismert sportoló, illetve olimpikon is gazdagítja majd a mezőnyt.

A rendezvényre a szervezők az idén is várják általános és középiskolák jelentkezését.  A T-Home  különdíjként 100.000 Ft értékű sportszer utalványt ajánl fel a legnagyobb nevezési létszámban részt vevő iskolák számára .

A T-Home számára fontos, hogy olyan gyermekek is részt vehessenek a városvédő futáson, akiknek életkörülményei ezt nem tennék lehetővé, ezért az ország három SOS gyermekfalujából több mint száz gyermek Budapestre utaztatásáról gondoskodik. A Budapest Sportiroda jóvoltából a gyermekek ingyenesen vehetnek részt a 3,3 kilométeres Minicittán.

A Budapest Sportiroda és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közös adománygyűjtő akciót is hirdet. Azok a futók, akik beneveznek a Vivicittára, és legalább 500 forint adományt felajánlanak az SOS-gyermekeknek, rajtszámukon egy, a támogatást jelző matricát viselhetnek majd.

A futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult. A gyönyörű, de zsúfolt, és lassan lakhatatlanná váló történelmi városaik lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost! A rendezvény születésétől kezdve egyre több helyszínen zajlik,1986-ban nemcsak Budapest, hanem 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon is bekapcsolódott a sorozatba.

A T-Home, az igényes családi programok és az egészségtudatos életmód elkötelezett támogatója. A Magyar Telekom márkái már tizennegyedik alkalommal állnak névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé.

A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a www.futanet.hu  oldalon található.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.