2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Billentyűsök éjszakája

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/39004"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/BillentyusokEjszakaja.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span> <p>A magyar zenerajongókra 2010. április 24-én ismét felejthetetlen este vár a Papp László Budapest Sportarénában: újra egy színpadon láthatják az elmúlt ötven év legsikeresebb zenekarainak billentyűseit.</p><p>

 billentyusokejszakaja.thumbnail

A magyar zenerajongókra 2010. április 24-én ismét felejthetetlen este vár a Papp László Budapest Sportarénában: újra egy színpadon láthatják az elmúlt ötven év legsikeresebb zenekarainak billentyűseit.

 billentyusokejszakaja.thumbnail

A magyar zenerajongókra 2010. április 24-én ismét felejthetetlen este vár a Papp László Budapest Sportarénában: újra egy színpadon láthatják az elmúlt ötven év legsikeresebb zenekarainak billentyűseit.

Két évvel ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy össze kellene hozni a billentyűsöket egy színpadra, hiszen van már gitárosok éjszakája, dobosok találkozója, hát akkor miért ne lehetne a billentyűsöknek is közös produkciója.

a7mesterzenesz.thumbnail
A mostani, második koncerten a hazai zenei élet vezéregyéniségei állnak a billentyűk mögé, hogy minden tehetségüket és energiájukat egységbe kovácsolva különleges és felejthetetlen zenei élménnyel szolgáljanak közönségüknek. Az idei Billentyűsök Éjszakája fellépőinek névsora minden zenekedvelő szívét megdobogtatja.
benkoesgidofalvy.thumbnail

Benkő László, az Omega együttes billentyűse – akiről kevesen tudják, hogy anno a Benkó Dixieland Band-ben is játszott – zenei produkcióival, szóló albumaival többszörösen letette már névjegyét a zene asztalára.
gidofalvypalvolgyiesjankai.thumbnail

Berkes Gábor, akinek nevét legtöbben az Első Emelet, az Emberek és a Rapülők zenekarokhoz kötik, sikeres színpadi szerző is, nevéhez számtalan dal, reklámzene fűződik és elismert zenei menedzser.

Gidófalvy Attila, a Karthago és a Lord zenekarokban nyújt felejthetetlen zenei élményt, ugyanakkor zeneszerzőkérnt, dalíróként is elismert.

lercheszavodi.thumbnail

Jankai Béla, a Prognózis együttes meghatározó személyisége, dalírója az Omega együttes koncertjeinek rendszeres résztvevője, a Voga-Turnovszky-duó egyik zenei felelőse, a Bulldózer együttes tagja napjainkban a Benkő Lászlóval közös B-Project formációval koncertezik országszerte.

Pálvölgyi Géza zenei munkásságához elég azokat a zenekarokat, formációkat megemlíteni, amelyeket tehetségével kiegészített: pályafutása során az East, a Skorpió, a Charlie produkció és a Tátrai Band sorait erősítette.

Závodi Gábor a Mex zenekarban zenélt, dalszerző, rendszeresen láthattuk és hallhattuk őt Demjén Ferenc és Koncz Zsuzsa koncertjeinek állandó billentyűseként, valamint Rúzsa Magdi fellépésein láthatja őt a közönség.

E rendkívüli billentyűsök és zeneszerzők fergeteges zenei csemegével várják közönségüket április 24-én a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen kedvelt és kifejezetten az alkalomra írt Új dallamok is felcsendülnek majd olyan előadóktól, akiket egy időben és egy színpadon utoljára csak a 2008-as, méltán nagysikerű Billentyűsök Éjszakája rendezvényen láthatott, hallhatott a közönség.

A különböző stílusok és hangszerek kavalkádja garantálja majd az örömzenélés különlegességét, és a koncert hangulatát Lerch István a Vmotorok oszlopos tagja, több magyar előadó (Charlie, Demjén) zeneszerzője is színesítik majd.

A hét billentyűs mellett színpadra áll:
Kiki, Rúzsa Magdi, Miller Zoltán, Vörös István, Varga Miklós, Frenreisz Károly, Demeter György, Bársony Attila, Charlie, Takáts Tamás, Pohl Mihály, Debreczeni Ferenc, és Herpay Sándor.

Az esemény tájékoztatóján jelen volt a hét mesterzenész, felelevenítették az első buli emlékeit és beszámoltak a mostani rendezvény előkészületeiről. Lerch Istvánra inspirálólag hat, hogy olyan dalok is felcsendülnek majd, amiket régen játszott, ezért nagyon fontos a gyakorlás. Závodi Gábor szerint bátrabban nyúlnak a dalokhoz, nem úgy, mint egy szokásos koncerten és nem egy az egybe, mint annak idején, hanem kicsit áthangszerelve vagy harmonizálva szólalnak meg az ismert melódiák. Bízik benne, hogy szakmailag is érdekes lesz a rendezvény. Berkes Gábor kiemelte, hogy nem az a nagy szám, hogy ennyi billentyűs tölti meg a színpadot, hanem az, hogy olyan dalok és énekesek kerülnek egy koncertre, ami eddig elképzelhetetlen volt. Meglepetésként egy teljesen új Első Emelet dal is fel fog csendülni.

Benkő Lászlónak végtelenül nagy élmény volt az első buli, a közönség nagy empátiával és hallatlan szeretettel fogadta őket. A dalok különböző korszakokból voltak és a zenészek példaértékű munkája nyomán, melyben a cél nem az volt, hogy önmagukat valósítsák meg, hanem a többieket figyelve csapatban vitték sikerre a produkciót. A repertoár több évtizedet ölel fel és vajon milyen emlékeket hagy a zenészekben és a közönségben. A dalok hallatán megjelentek és remélhetőleg most is megjelennek az emlékképek, talán akkor volt először szerelmes, talán akkor született az első gyermeke és sorolhatnám tovább. Gidófalvy Attila szerint olyan nagyszerű technikát biztosítottak a szervezők, hogy nekik csak az a dolguk, hogy próbáljanak és a maximumot nyújtsák.

Lásson a közönség egy önfeledt baráti zenélést, amiben nem azt akarják megmutatni, hogy ki mit tud. A zene örömünnepét szeretnék a színpadra varázsolni. Heten vannak, de egy nyelvet beszélnek és ez a „zene". Jankai Béla reménye szerint a billentyűsök éjszájára megjelenik az első rendezvény DVD-je.
Aki szerette Lénát, hallotta az elefántdübörgést, emlékszik arra, hogy tele volt a város szerelemmel, a Kis Generáció tagja volt – annak április 24-én ott a helye a Papp László Budapest Sportarénában, a 2010-es Billentyűsök Éjszakáján!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.