2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kihirdették a Családi Kasszasikerek önkormányzati pályázat győzteseit

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/39034"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/csk.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="87" /></a></span>Eredményt hirdettek a Családi Kasszasikerek pénzügyi öngondoskodás program meghívásos pályázatán, mely helyi önkormányzatok alapszintű gazdasági és pénzügyi oktatási projektjeit támogatja. Az öt győztes pályázó, akiket húsz település közül választottak ki, értékes szakmai segítség mellett (tananyag, előadók, képzés, konzultáció) taneszközként egy-egy új laptoppal és projektorral is gazdagabb lett. <p>

csk.thumbnailEredményt hirdettek a Családi Kasszasikerek pénzügyi öngondoskodás program meghívásos pályázatán, mely helyi önkormányzatok alapszintű gazdasági és pénzügyi oktatási projektjeit támogatja. Az öt győztes pályázó, akiket húsz település közül választottak ki, értékes szakmai segítség mellett (tananyag, előadók, képzés, konzultáció) taneszközként egy-egy új laptoppal és projektorral is gazdagabb lett.

csk.thumbnailEredményt hirdettek a Családi Kasszasikerek pénzügyi öngondoskodás program meghívásos pályázatán, mely helyi önkormányzatok alapszintű gazdasági és pénzügyi oktatási projektjeit támogatja. Az öt győztes pályázó, akiket húsz település közül választottak ki, értékes szakmai segítség mellett (tananyag, előadók, képzés, konzultáció) taneszközként egy-egy új laptoppal és projektorral is gazdagabb lett.

A Családi Kasszasikerek Pénzügyi Öngondoskodás Program 2009 októberében hirdette meg meghívásos pályázatát helyi önkormányzatok számára. A pályázat térítésmentesen kínált a pályázóknak segédeszközöket és tananyagokat, hozzájárulva a lakosság alapvető gazdasági ismereteinek és öngondoskodó képességének fejlesztéséhez. A pályázatot a Családi Kasszasikerek Program megbízásából az Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország bonyolította le.

A pályázók a rendelkezésükre bocsátott tananyagok, szoftverek segítségével saját lebonyolítású képzéseket készítettek elő, melynek témája a családok és egyének gazdasági öngondoskodó képességének javítása. A képzések nyertes településenként mintegy 20-30 család számára folynak több alkalommal 2010 során, a pályázatot benyújtó helyi szociális és oktatási szakemberek vezetésével. A tananyagok a Budapesti Corvinus Egyetem gondozásában készültek 2008 és 2009 folyamán, szociális intézmények, civil szervezetek és helyi önkormányzatok szociális, oktatási, művelődésszervező szakembereinek bevonásával.

A támogatott projektek 4 hónaptól 6 hónapig terjedő időszakot fednek majd le. A támogatott projektek további sorsáról, lefolyásáról a Családi Kasszasikerek Program hírt fog adni a http://www.csaladikassza.hu/ weboldalon.

A pályázat zártkörű volt, ezúttal 20 meghívott önkormányzat vehetett benne részt. A pályázók köre a települések mérete, földrajzi elhelyezkedése és demográfiai jellemzői alapján lett összeválogatva. A pályázat keretében használt tananyagot a Program 2008 közepe óta összesen 27 vidéki és fővárosi projekt során tesztelte, illetve fejlesztette tovább.

A győztes pályázók:

  • I. Körmend, Szociális Szolgáltató és Információs Központ (285 pont)
  • II. Kisvárda, Kistérségi Szociális Szolgálat (274 pont)
  • III. Komárom, Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata (266 pont)
  • IV. Keszthely, Közgazdasági Szakközépiskola (258 pont)
  • V. Zalaszentgrót, Szociális és Gyermekjóléti Központ Családsegítő Szolgálata (249 pont)

Az 5 győztes a nyereményként kapott laptop és projektor mellett használhatja az ingyenes Családi Kasszasikerek oktatási anyagokat, a tanfolyamvezetők 1 napos képzésen vehetnek részt, a pályáztatók igény szerint tanácsadást nyújtanak helyi oktatási projekt indításához. Az öt győztes projekt ezen kívül bemutatkozhat a http://www.csaladikasszasikerek.hu/ weboldalon, és egy alkalomra vendég előadót igényelhetnek a helyi képzési projekthez.

Bírálati szempont volt többek között a program és a helyi igények összhangja, a program kidolgozottsága, megvalósíthatósága, a pályázó szervezet eddigi eredményei és szakmai felkészültsége, a projekt várható eredményei és hatása a helyi közösség életében illetve régióban.

A bírálatot a Corvinus Egyetem, a United Way Magyarország, a Máltai Szeretetszolgálat, a gyermekotthonokat tömörítő Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete, a Budapest VIII. Kerületi Családsegítő Szolgálat valamint a Provident Pénzügyi Zrt. szakemberei közösen végezték a fenti szempontok szerint.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.