2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Apple közzétette második negyedéves pénzügyi eredményét –Rekordbevétel és -nyereség az azonos időszakokhoz képest

6 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/39076"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/AppleLogo.thumbnail.jpg" border="0" width="86" height="100" /></a></span>Az Apple® közzétette a 2010-es s pénzügyi év 2010. március 27-én végződött második negyedévének eredményeit. A vállalat a negyedévben 13,5 milliárd dolláros bevételt és 3,07 milliárd dolláros nettó nyereséget generált, az egy részvényre jutó hígított nyereség pedig 3,33 dollárt tett ki. Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 9,08 milliárd dolláros bevételt, 1,62 milliárd dollár nettó negyedéves nyereséget és 1,79 dolláros részvényenkénti hígított nyereséget könyvelt el. </p><p> 

applelogo.thumbnailAz Apple® közzétette a 2010-es s pénzügyi év 2010. március 27-én végződött második negyedévének eredményeit. A vállalat a negyedévben 13,5 milliárd dolláros bevételt és 3,07 milliárd dolláros nettó nyereséget generált, az egy részvényre jutó hígított nyereség pedig 3,33 dollárt tett ki. Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 9,08 milliárd dolláros bevételt, 1,62 milliárd dollár nettó negyedéves nyereséget és 1,79 dolláros részvényenkénti hígított nyereséget könyvelt el.

 

applelogo.thumbnailAz Apple® közzétette a 2010-es s pénzügyi év 2010. március 27-én végződött második negyedévének eredményeit. A vállalat a negyedévben 13,5 milliárd dolláros bevételt és 3,07 milliárd dolláros nettó nyereséget generált, az egy részvényre jutó hígított nyereség pedig 3,33 dollárt tett ki. Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 9,08 milliárd dolláros bevételt, 1,62 milliárd dollár nettó negyedéves nyereséget és 1,79 dolláros részvényenkénti hígított nyereséget könyvelt el.

 

A bruttó nyereség 39,9%-ról 41,7%-ra emelkedett az előző év második negyedévéhez képest. A negyedéves bevétel 58%-a nemzetközi értékesítésből származott.

Az Apple 2,94 millió Macintosh® számítógépet adott el az elmúlt negyedévben; ez az eladások számát tekintve 33%-os növekedésnek felel meg a tavalyi év második negyedévéhez képest. A vállalat 8,75 millió iPhone készüléket értékesített a negyedév során, ezzel 131%-os darabszám szerinti növekedést ért el az előző év azonos időszakához viszonyítva. A negyedév során eladott 10,89 millió iPod készülék a tavalyi második negyedév eredményeihez képest 1%-os csökkenést jelent.

"Nagy örömmel tesszük közzé eddigi legjobb ünnepi időszakon kívüli negyedéves eredményünket. Az Apple bevétele 49%-kal, nyeresége pedig 90%-kal növekedett" – jelentette be Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója.

"Megkezdtük forradalmian új termékünk, az iPad értékesítését, amely máris sikertermék a felhasználók körében, az év folyamán pedig további új, kivételes termékek bemutatására is készülünk."

"Az előttünk álló harmadik negyedévben 13-13,4 milliárd dollár bevételre, illetve körülbelül 2,28-2,39 dolláros részvényenkénti hígított nyereségre számítunk" – mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója.

Az Apple 2010. április 20-án, közép-európai idő szerint 22.00 órakor adott élő online közvetítést a 2010 második negyedévének pénzügyi eredményeit ismertető konferenciáról a www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq210/ webhelyen, ahol a felvétel ezt követően közel két hétig ismétlésben is megtekinthető.

A jelen sajtóközlemény a jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmaz, beleértve többek között a vállalat becsült bevételére és részvényhozamára vonatkozó megállapításokat. A becslések kockázatot és bizonytalanságot hordoznak, a tényleges eredmények eltérhetnek a fent leírtaktól.  A kockázatok közé értendők többek között, de nem kizárólagosan a következők: a versenyszféra és gazdasági szféra tényezőinek hatása a vállalat termékeivel kapcsolatos felhasználói és üzleti vásárlási döntésekre, illetve a vállalat viszonya e tényezőkhöz; a folyamatos piaci versenyhelyzetből adódó nyomás; a vállalat piaci kínálati lehetőségei és az, hogy miként tudja ösztönözni az időszerű keresletet az új programok, termékek és technológiai újítások iránt; a termékmódosítások, az árképzés és a termékkapcsolás változásai és/vagy az alkatrészár-emelkedés esetleges hatásai a vállalat bruttó nyereségére.

A befektetői kockázat, amelyet a vállalat a termékek összetevőinek szükséges vagy önként vállalt előrendelésével vállal; az olyan összetevők és szolgáltatások elfogadható időn belül vagy általában biztosított folyamatos elérhetősége, amelyek elengedhetetlenek a vállalat üzleti tevékenységéhez, és amelyeket a vállalat jelenleg egyedüli vagy korlátozott forrásból szerez be. A kockázat, hogy a beszállítóktól és külső logisztikai szolgáltatóktól függő területek milyen hatással vannak a vállalat termékeinek és szolgáltatásainak a minőségére, mennyiségére és árára; az, hogy a vállalat mennyiben számíthat a harmadik féltől származó digitális tartalom és alkalmazások elérhetőségére; annak a potenciális hatása, hogy a vállalat esetlegesen megsérthette mások szellemi tulajdonjogát; az, hogy a vállalat függ a termékeit forgalmazó disztribútorok és más viszonteladók teljesítményétől.

A hatás, amelyet a termékek és szolgáltatások minőségével kapcsolatban felmerülő problémák gyakorolhatnak a vállalat eladásból és üzemeltetésből származó nyereségére. A kockázat, hogy a vállalat az iPhone® esetében egyes országokban kizárólagos szolgáltatóra támaszkodik; a felső vezetés és az alkalmazottak folyamatos elérhetősége és szolgáltatásai; háború, terrorizmus, közegészségügyi problémák és más olyan körülmények, amelyek akadályozzák az ellátást, a szállítást vagy a termékek iránti keresletet; azok az esetleges perek, amelyek az igazgatótanács speciális bizottsági vizsgálatai és a vállalat összevont pénzügyi kimutatásainak újbóli kinyilvánítása nyomán indulnak; valamint az egyéb jogi eljárások kedvezőtlen eredményei.

A vállalat pénzügyi eredményeit befolyásoló lehetséges tényezőkről további információt a vállalatnak az SEC bizottsághoz rendszeres időközönként benyújtott nyilvános jelentései tartalmaznak, ide értve a 2009. szeptember 26-ával zárult pénzügyi évre vonatkozó "Form 10-K" űrlapot, a 2009. december 26-ával zárult negyedévre vonatkozó "Form 10-Q" űrlapot, valamint az SEC bizottsághoz benyújtandó, 2010. március 27-ével zárult negyedévre vonatkozó "Form 10-Q" űrlapot. A vállalat nem vállal kötelezettséget azon kijelentések és információk frissítésére, amelyek publikálásuk időpontjában a jövőre vonatkoznak.

Az Apple az Apple II modellekkel forradalmasította a személyi számítógépek piacát, a Macintosh révén pedig újraalkotta a személyi számítógépet. A vállalat változatlanul az iparág első számú szereplője, ezt díjnyertes számítógépeiken túl az OS X operációs rendszer, az iLife és az iWork programcsomag, valamint számos professzionális alkalmazás is bizonyítja. Az Apple a digitális média forradalmasításában ugyanilyen vezető szerepet tölt be: a hordozható iPod médialejátszók és az iTunes online áruház után a vállalat újabb forradalmi termékével, az iPhone telefonnal és hozzá kapcsolódó App Store áruházzal alkotta újjá a mobiltelefont. Nemrégiben bemutatott varázslatos terméke, az iPad meghatározó szerepet játszik a mobilmédia és a számítástechnikai eszközök jövőbeli fejlődésében.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.