2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Betörő az albérlőm

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/71083"><img class="image image-_original" src="/files/images/m%20(1)_2.JPG" border="0" width="459" height="345" /></a></span>2013. május 11-én premier volt a Madách Színházban. Bemutatásra került Graham Linehan: Betörő az albérlőm című kétrészes vígjátéka.

m%20(1) 22013. május 11-én premier volt a Madách Színházban. Bemutatásra került Graham Linehan: Betörő az albérlőm című kétrészes vígjátéka.

m%20(1) 22013. május 11-én premier volt a Madách Színházban. Bemutatásra került Graham Linehan: Betörő az albérlőm című kétrészes vígjátéka.

 

A feketehumorral átitatott, lökött karakterektől hemzsegő történet William Rose fejéből pattant ki, az ő 1955-ös forgatókönyve szolgált alapul Graham Linehan színpadi művéhez.

A darab londoni bemutatója a Gielgud Theatre-ben volt 2011 decemberében, ahol hosszú sikerszériát ért meg. A kritikusok kiemelték, hogy ennyi ötletesen idióta figura ritkán terelődik össze egy színpadon, és egyhangú dicséretben részesítették a pazar színészi remekléseket.

 m%20(2) 1.thumbnail

 m%20(3) 0.thumbnail

 m%20(4) 0.thumbnail

 m%20(5) 1.thumbnail

 m%20(6) 0.thumbnail

 m%20(7) 0.thumbnail

Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás gazember, aki a bandájával együtt egy pénzszállító autó kirablására készül. Az akció főhadiszállása pedig Mrs. Wilberforce lakása, a mit sem sejtő, kedves idős hölgyé, aki önhibáján kívül veszélybe sodorja a bűntény – és egyúttal a történet – mindenki számára kedvező és megnyugtató befejezését. De így legalább alkalom kínálkozik rá, hogy bizonyítást nyerjen a régi bölcsesség: mindenkiben van valami jó.

A darab Kúnos László fordításában kerül a Madách Színház közönsége elé.

Graham Linehan: BETÖRŐ AZ ALBÉRLŐM – vígjáték
(The Ladykillers)
William Rose forgatókönyve alapján írta Graham Linehan

Szereposztás:
Mrs. Wilberforce – Halász Judit/Hűvösvölgyi Ildikó
Marcus Professzor – Mucsi Zoltán
Louis Harvey – Szerednyey Béla
Őrnagy – Magyar Attila
Egymenet – Hajdu Steve
Harry Robinson – Nagy Sándor
MacDonald őrmester – Pusztaszeri Kornél
Mrs. Tromleyton – Hűvösvölgyi Ildikó/Bajza Viktória
Rendező: Szente Vajk
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Makány Márta

 

A kettős szereposztásban érdekesség, hogy Hűvösvölgyi Ildikó a vígjáték állandó szereplője, hiszen amikor nem Mrs. Wilberforce-t alakítja, akkor a hölgytársaságban a zeneesztéta szerepében parádézik. Kúnos László fordítása tökéletesen öleli magába a mai szóhasználatot és a szavak humorban rejlő erejét, melyet Mucsi Zoltán, de a többiek is, – a lökött karakterek – a saját egyéniségük megtartásával formálnak humoros, egyedi és azt hiszem bátran kimondható „közönségneknagyontetsző" előadássá. A verbális parádézást jól ellensúlyozza Makány Márta és Horesnyi László visszafogott, a régi kort idéző díszlete, kosztümjei.

Aki emlékszik rá és tudja is hogy mi lesz a pénzzel vagy beteljesedik e a baleset, az is bátran megnézheti, annak is garantált a kellemes szórakozás.   

 

2013. május 11. 19:00

Betörő az albérlőm – Bemutató

Madách Színház

További előadások: május 14.- 15.- 22.- 23.-24.- 19:00

 

http://www.madachszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.