2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„A cél, hogy a hullám tetején maradjunk”

3 perc olvasás

fotogalosmihalysamu.jpg

Foto: Gálos Mihály Samu

Megkezdte 194. évadát a Miskolci Nemzeti Színház. Az évadnyitó társulati üléssel megkezdődött a miskolci teátrum 2017-2018-as évada. Szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig 15 új produkció szerepel. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között.

 

A szakmai és a nézői vélemények alapján is hihetetlenül sikeres évadot zárt a Miskolci Nemzeti Színház az előző évben. A feladat most az, hogy tartsuk, sőt meghaladjuk ezt a szintet – mondta Béres Attila a társulati ülésen. A direktor beszédében azt hangsúlyozta, hogy ezt csak összefogással és rengeteg munkával lehet megvalósítani.

Most a hullám tetején vagyunk, és ott is kell tartanunk a színházat. Büszkeség a Miskolci Nemzeti Színház tagjának lenni, hiszen a dolgozók és művészek közös erővel, egymásért harcolva teremtették meg ezt a nívót. A színház a pillanat művészete, ezért nem lehet a múlt évad sikereiből élni, nem szabad elkényelmesedni. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a csapattal sikerül túlszárnyalnunk az előző évad sikereit is – tette hozzá Béres Attila.

 

Szeptemberben és októberben hat bemutatót is tervez a színház, így a társulati ülés után rögtön el is kezdődtek az első olvasópróbák. Az őszi időszakban számos program is várja a színházbarátokat, hiszen a hagyományokhoz híven szeptember 3-án az évadnyitó szabadtéri rendezvényen délelőtt családi programok, este pedig Ki mit szeret? címmel a színház társulatának zenés bemutatkozása várja az érdeklődőket. Szeptember 16-án a korábbi évek nagy sikerére való tekintettel ismét megrendezik a Színházak Éjszakáját, ahol a nyílt próbák mellett meglepetésprogramokkal is készülnek a szervezők. A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én miskolci középiskolások vehetnek részt Szigethy Gábor színháztörténész, egyetemi tanár előadásán, amely a decemberben bemutatásra kerülő Csongor és Tündét igyekszik közelebb hozni a diákokhoz.

 

Az évadnyitón bemutatkoztak a társulat új tagjai is. Három fiatal színművész, Papp Endre, Horváth Alexandra és Mészöly Anna is Miskolcra érkezik az idei évadra.

 

Szeptember 22-én a Marica grófnő nyitja meg az évadot a Nagyszínházban, az operettet Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség. A Kamaraszínházban gyermekelőadással, a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejátékkal indul az évad szeptember 29-én, amelyet Keszég László rendez. A Játékszínben pedig Szőcs Artur állítja színpadra szeptember 30-án Bertolt Brecht színművét, A kaukázusi krétakört.

 

http://mnsz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.