2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Befektetések 2018” – Középiskolai Kisfilm Pályázat Díjátadó

3 perc olvasás

image12_10.jpgMájus 29-én ünnepélyes keretek között vehették át a díjakat a nyertesek azon a kisfilm pályázaton, melyet a Pénziránytű Alapítvány és az Államadósság Kezelő Központ „Befektetések 2018” címmel közösen hirdetett meg középiskolás diákok számára. A beérkező pályaművek közül rangos szakmai zsűri választotta ki a legjobb kisfilmeket. A nyertes a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium csapata lett.

A pályázat célja a diákok befektetési ismereteinek bővítése volt – mint például az értékpapírok fajtái, a befektetések közötti választási szempontok és a lehetséges hozammal együtt járó kockázatok. A minimum másfél-, maximum háromperces élő szereplős vagy animációs kisfilmek alapjául az Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve szolgált. A pályázó csapatok legfeljebb öt tagúak lehettek, maximum két tanár és két vagy három 9-14. évfolyamos diák részvételével. A Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára meghirdetett pályázatra nagy érdeklődés mutatkozott, 42 pályaművet nyújtottak be a diák-csapatok tanáraik segítségével.

A zsűriben az Alapítvány által felkért szakemberek értékelték a kisfilmeket, és a szakmai, tartalmi szempontok mellett kiemelt figyelmet szenteltek a filmek ötletességének és a technikai megvalósításnak is. Az Alapítvány az első három helyezett mellett a legaktívabb iskolákat is jutalmazta, valamint az Államadósság Kezelő Központ különdíjban részesítette az állampapírok témájában készült legjobb alkotást. Az Alapítvány a pályaműveket a Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára elérhetővé, oktatási célra felhasználhatóvá teszi annak érdekében, hogy a pedagógusokon keresztül a diákok még szélesebb körének pénzügyi edukációját támogassa.

Nyertesek:

  1. helyezett: A nyeremény c. film – Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium LINK
  2. helyezett: Értékpapír-befektetés c. film – BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma LINK
  3. helyezett: Részvényekkel Való Kereskedés Alapjai c. film – DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma LINK

Az Államadósság Kezelő Központ Különdíjasa:

Váratlan örökség c. kisfilm – Győri SzSZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma LINK

A három legaktívabb intézmény:

Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma

BSzC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

SzMSzC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – Körmend

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.