2022.augusztus.19. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Ha péntek, akkor Villány”

2 perc olvasás

pasovi.jpgA lüktető ska követei és a horvát hagyományőrző tamburások is Villányba érkeznek. Június 15-én a PASO nagyszínpadi koncertjével folytatódik a „Ha péntek, akkor Villány” programsorozat. A Villányba látogatókat az ingyenes koncertek és családi programok mellett a horvát-magyar gasztro-udvar kóstolóval egybekötött látványkonyhája és a horvát Orahovica település kulturális produkciói is várja ezen a napon.

 

A Gasztroudvarban 17 órától a két nemzeti bab-étel, a horvát vinogradarski grah és a magyar babgulyás verseng majd egymással késő estig, a Diófás téren pedig Majoros Ági Bábszínháza és a Villányi Kadarka Néptáncegyüttes várja a családokat.

A villányi Rendezvénytéren neves borászatok és a régió őstermelői kínálják majd finomabbnál finomabb boraikat, ételkülönlegességeiket.

A nagyszínpadon 19 órától a horvát Kud Crkvari különleges hagyományőrző bemutatója, majd 20.30 órától hazai fesztiválok egyik kedvence, a Pannonia Allstars Ska Orchestra hozza el a villányi közönségnek a lüktető ska, a hazai népi ízek, a füstös reggae és a sodró balkáni témák bombabiztos zenei elegyét. A PASO koncerten borítékolható lesz az extázis, így nem csoda, hogy a szervezők 22.30 órától az est zárásaként a magyar és külföldi slágerek egyik legtáncoltatóbb bandáját, a Royal Zenekart is meghívták, akik a mulatós és könnyűzenei számok mellett, ezúttal horvát dalokkal is készülnek.

 

Az „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” szlogennel hirdetett pénteki programsorozat az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásában valósul meg, amelynek köszönhetően az idén nemcsak a helyszínek, hanem a programok száma is megtöbbszöröződött.

 

HA PÉNTEK, AKKOR VILLÁNY!

 

Június 15. – Főbb programok

Rendezvénytér

19:00 – KUD CRKVARI hagyományőrző bemutató

20:30 – PASO

22:30 – Royal Zenekar

Diófás tér

17:00 – Százszorszép Bóbiska – Majoros Ági Bábszínháza

18:00 – Villányi Kadarka Néptánc Egyesület

Gasztroudvar

17:00 – Kulináris kalandozások

látványkonyha, kóstoló és beszélgetés a horvát és magyar gasztronómia jegyében.

Bográcsban a bab-duett: vinogradarski grah vs. babgulyás

 

  1. júnus 15.

„Ha péntek, akkor Villány”

Villány

 

www.villany.hu

www.facebook.com/villanyirendezvenyter

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.